hirdetés

Szálloda-boom Bécsben

A bécsi szállodaipar manapság igazi fénykorát éli. A kínálat egyetlen év alatt 55 400 vendégágyról (2012. májusi adat) 58 400 vendégágyra (2013. májusi adat) nőtt. 2013-ban is, akárcsak az előző évben, számos érdekes szálloda nyitja meg kapuit, közölte Bécs Turisztikai Hivatala. 

hirdetés

A Bécsi Állami Operaház közelében 2013. október elején nyitja meg kapuit a The Guesthouse Vienna. A modern butikhotel nyolc emeleten elhelyezkedő 39 tágas lakosztálya és szobája nagyszerűen kombinálja a magas minőséget egy magánlakás kellemes légkörével. A felszerelés magában foglal többek között egy házi pörkölésű kávéval feltöltött eszpresszógépet és egy hűtőszekrényt is. A helyiségek légkörét Sir Terence Conran brit dizájner tervezte meg. A földszinten található egy bisztró és pékség, amely a szállóvendégek és a kívülről érkezők előtt egyaránt nyitva áll. 

Fotó: The Guesthouse Vienna
Fotó: The Guesthouse Vienna
 

2013 őszén három új helyszínnel bővül a szokatlan bécsi street loftok tárháza. A Kohlmayr Lutter Knapp fiatal építészcsapata által szállodai szobákká átalakított utcai lokálok, akárcsak a 2011-ben nyitott első street loft, a 4. kerületben található, a leendő főpályaudvar közelében.

Fotó: Monika Nguyen
Fotó: Monika Nguyen
 

A spanyol Sol Meliá csoport 2013 végén a Duna bal partján egy látványos, 58 emeletes toronyházban nyitja meg négycsillagos szállodáját. A Meliá Vienna 253 szobájának és lakosztályának a Dominique Perrault által tervezett DC Tower 1 ad otthont a 22. kerületben. A szálloda Ausztria legmagasabb toronyházában a 4. emelettől a 15. emeletig kapott helyet, a legfelső emeleten található egy Roof-Top bár és egy étterem.

Fotó: Melia Vienna
Fotó: Melia Vienna
 

A 2013-as év legfontosabb szállodanyitásai közé tartozik a háromcsillagos 25hours Hotel Wien összesen 372 ágyra történő kibővítése (május), a felújított négycsillagos Best Western Premier Harmonie Vienna butikhotel 66 ággyal történő megnyitása júliusban és a Palais Hansen Kempinski Vienna luxushotel átadása 2013 márciusában. A Ringstraße egy történelmi palotájában helyet kapó különleges szálloda 304 ággyal, két étteremmel és egy SPA-részleggel várja a vendégeket.

Fotó: SIGNA
Fotó: SIGNA
 

2014 tavaszára tervezik Ausztria első Hotel Park Hyatt szállodájának megnyitását. A hotel 143 szobája egy történelmi épületegyüttesében kap helyet a belváros azon részén, amely „Goldenes Quartier” néven az új bécsi luxusbevásárló-zóna lesz.

Fotó: Immovate Gruppe
Fotó: Immovate Gruppe
 

A Low-Budget-Designhotel Motel One további szállodák megnyitását tervezi Bécsben. 2014-ben nyitja meg kapuit a 400 szobás Motel One Wien-Staatsoper egy műemlékvédelem alatt álló épületben, nem messze az Operától, és szintén 2014-ben kezdi meg működését a 359 szobás Motel One Wien-Prater. A tervekben szerepel még egy Motel One szálloda nyitása az új Bécsi Főpályaudvar mellett 530 szobával.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk