hirdetés
hirdetés

Szlovákia idén nem tervezi leállítani a sílifteket

Hétfőtől új szabályozás lép életbe Szlovákiában, amely többek között rendelkezik a síliftek járványhelyzet alatti működéséről is. A tervezet szerint a legrosszabb besorolás alatt is üzemelhetnek a síliftek, de a zárt kabinos felvonókat csak a beoltottak vagy betegségből felépültek használhatják - Síelők.hu.

hirdetés

Szlovákia járványellenes intézkedések meghatározásánál egy ötfokozatú skálát, úgynevezett Covid-automatát alkalmaz. Az országot járásonként öt színnel jelölik, a legjobbtól a legrosszabbig az alábbiak szerint: zöld, narancs, piros, bordó és fekete. Hétfőtől a színeken belül újabb kategóriákat is bevezetnek. 

A szlovák és a szlovákiai magyar sajtóban az OTP- vagy OP-rezsim kifejezésekkel találkozhatunk. Az OP az osztrák 2G-hez hasonló, tehát az oltottak és betegségből felépültek jogosultak a szolgáltatások használatára.Az OTP szintű intézkedéseknél a T betű a negatív teszteket jelenti. Ez PCR esetében 72 óra, anitigén tesztnél 48 óra. Értelemszerűen, ez az osztrák 3G-szabály, vagyis az oltottak, a felépültek és a friss negatív tesztesekre érvényes.

Az Európai Gyógyszerügynökség által elismert oltóanyagok (Pfizer/Astra/Moderna/Janssen (Johnson) mellett Szlovákia mind a kínai (Sinopharm), mind az orosz (Sputnik V) oltóanyaggal való oltást elismeri.

A szálláshelyeket csak oltottak vehetik igénybe, ételt a legrosszabb besorolású járásokban is kérhetnek elvitelre a vendégek, és a jó hír, hogy a legrosszabb besorolás alatt is üzemelhetnek a liftek, igaz a zárt kabinosok korlátozásokkal.

A régiók besorolását ezen a térképen lehet ellenőrizni.


(forrás: Síelők.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk