hirdetés
hirdetés

Teheránba, Tiranába és Ogyesszába is repül a Lufthansa

Új úti célokkal bővítette járathálózatát a Lufthansa Csoport. Járat indul San Joséba is. 

hirdetés

A Csoport légitársaságai 101 ország 316 célállomását szolgálják ki a nyári menetrendben – számos új és kiegészítő szolgáltatással az utasok számára.

A Lufhansa Csoport légitársaságai – az Austrian Airlines, a Brussels Airlines, a Eurowings, a Lufthansa és a SWISS – még vonzóbb kínálattal örvendeztetik meg az idén nyáron a szabadidős és üzleti céllal utazókat.

Akik a Lufthansát választják, most is a légitársaságtól megszokott kifogástalan kiszolgálásra, minőségre és megbízhatóságra számíthatnak. A március 27-én érvénybe lépő 2016-os nyári menetrendben a Lufthansa Csoport légitársaságai egyedülállóan átfogó hálózatot kínálnak az utasoknak, 23 140 járattal hetente.

A frankfurti, müncheni, zürichi, bécsi és brüsszeli csomópontokon és a közvetlen járatokon keresztül a társaságok 101 ország 316 célállomását szolgálják ki (míg 2015 nyarán 103 ország 321 repülőterére repültek). A bőséges szolgáltatáskínálatot a 30 partner-légitársasággal közösen üzemeltetett 18 ezer járat egészíti ki. 

A Lufthansa légitársaságainak nyári menetrendjei március 27-től (vasárnap) október 29-ig (szombat) lesznek érvényben. Főbb újítások légitársaságonként: Lufthansa A Lufthansa mintegy 10 712 járatot indít hetente 205 célállomás felé a nyári menetrendben. Az interkontinentális hálózat új úti célja San Jose (USA), ahová hetente ötször repül majd a légitársaság július 1-től. San Jose régió lakosainak száma közel 3,3 millió. A város a kaliforniai Szilícium-völgy középpontjában helyezkedik el, és számos élvonalbeli informatikai és internetes vállalat székhelyének ad otthont.

A régióban emellett sok piacvezető biotechnológiai, egészségügyi és gyógyszergyártó cég, valamint több autóipari kutatólaboratórium is működik. San Jose azonban nemcsak az üzleti utazóközönség számára vonzó célállomás. Ideális kiindulópont a turisták számára Észak-Kalifornia felderítéséhez. Emellett csábító alternatív úti cél az alig 70 kilométerre fekvő San Francisco helyett. A Lufthansa új európai célállomásokkal bővíti frankfurti hálózatát: heti egy járatot indít a spanyolországi Alicantéba és Albánia fővárosába, Tiranába.

Frankfurti szolgáltatásai mellett a Lufthansa müncheni csomópontjából is új nagy távolságú járatokat indít, mégpedig Denverbe (USA) és Teheránba (Irán). Denverbe heti öt járat indul május 11-től, Teheránba pedig heti három július 4-től. München járathálózata új nyaralóhelyekkel is bővül az idén nyáron. A nyári menetrend új úti célja Santorini és Korfu (Görögország), valamint Portó (Portugália). Portóba heti négy járat indul április 24-től, a két görög szigetre pedig heti egy-egy pünkösdvasárnaptól.

Kelet-Európa kiinduló és célállomásként is egyre népszerűbb az utasok körében. Erre reagálva a Lufthansa járatot indít Münchenből Debrecenbe és a délkelet-lengyelországi Rzeszówba. Március 31-től Ogyessza (Ukrajna) is visszatér a müncheni hálózatba, heti két járattal.

Tallinn újabb Münchenből elérhető úti cél lesz: a Lufthansa napi két járatot üzemeltet majd Észtország fővárosába az Adria Airways légitársasággal közösen. Lufthansa partnerével, a British Midland-del közösen fenntartott hálózatát is bővíteni tervezi. A jövőben a Lufthansa utasai rendszeres járatokkal juthatnak el Münchenből Southamptonba (Egyesült Királyság), Norrköpingbe (Svédország) és Bergamóba (Olaszország, Lombardia). A rostocki (Németország) járatok száma heti hatra nő.

Austrian Airlines

Az Austrian Airlines 55 ország 130 célállomását szolgálja ki a 2016-os nyári menetrendben. Heti hét járatot üzemeltet New York-ba, Washingtonba, Torontóba és Chicagóba, és heti hatot Miamiba. Az Austrian Airlines 31 rendszeres járattal köti össze Bécset Ázsiával a nyári menetrendben. Egy Boeing 767 hetente ötször repül Pekingbe; egy Boeing 777 naponta Sanghajba, Bangkokba és Tokióba; a Hongkongba tartó utasok pedig heti öt járat közül választhatnak.

Brussels Airlines

A Brussels Airlines kilenc új célállomást vesz fel a nyári menetrendbe. A bővülő nagy távolságú hálózat új úti célja Torontó (Kanada), ahova heti öt járat indul majd március végétől. Az új szolgáltatáshoz számos belföldi csatlakozás is igazodik, mind Torontóból, mind pedig Torontóba a Brussels Airlines és a Star Alliance szövetségben partner Air Canada közötti szoros együttműködésnek köszönhetően. Az idén télen indult el a Brussels Airlines járata Accrába (Ghána), amely a 2016-os nyári menetrendben is szerepelni fog.

A Brussels Airlines bővíti a népszerű nyaralóhelyek és regionális európai repülőterek felé kínált szolgáltatásait. A 2016-os nyári menetrend újdonságai: Nantes (Franciaország), Heraklion és Thessaloniki (Görögország), valamint Jerez, Tenerife és Gran Canaria (Spanyolország). A Lufthansa Csoporton belül ez a légitársaság indít elsőként járatot Belfast (UK) repülőterére. Végül, de nem utolsósorban a Brussels Airlines Németországban is rendelkezik majd új célállomással: heti hat járatot fog üzemeltetni a Brüsszel-Nürnberg útvonalon. Összességében véve a Brussels Airlines 815 európai és a 95 interkontinentális járatot fog kiszolgálni 50 tagú flottájával az idén nyáron.

Eurowings

A Eurowings 41 ország 130 célállomására repül a 2016-os nyár menetrendben Berlinből (Tegel), Dortmundból, Düsseldorfból, Hamburgból, Hannoverből, Kölnből/Bonnból, Stuttgartból és Bécsből. A repterek közül hét interkontinentális útvonalakat is kiszolgál. A Eurowings nagy távolságú hálózatában új járatok indulnak az idén nyáron Kölnből Bostonba (USA) és Mauritiusra. Szintén új nagy távolságú úti cél Bangkok és Phuket (Thaiföld), Punta Cana és Puerto Plata (Dominikai Köztársaság), valamint Varadero (Kuba). További új járatok közlekednek majd Kölnből Várnába (Bulgária), Mahonba (Spanyolország) és Brindisibe (Olaszország). Ezeket a célállomásokat az idén nyáron Düsseldorfból is el lehet majd érni.

Két új törökországi célállomás Bodrum és Samsun – mindkettő Kölnből lesz elérhető. A törökországi idegenforgalomban Hanover-Antalya és Düsseldorf-Kutahya Zafer járatok erősítik a Eurowings jelenlétét. A Eurowings új járatot indít Stuttgartból Pulába (Horvátország), míg Cagliariba (Olaszország) a jövőben Hamburgból és Berlinből is el lehet jutni a légitársaság gépein. Új olaszországi járatok indulnak a Bécs-Róma és a Hamburg-Pisa útvonalon is. A nyári menetrend Hamburgból elérhető célállomásai között lesz Ibiza (Spanyolország), míg Düsseldorfból Edinburghba és az East Midlands régióba (UK), valamint Lisszabonba (Portugália) és Kavalába (Görögország) is el lehet jutni a Eurowings gépeivel. Az idén nyár további újdonságai a Düsseldorfból és Bécsből induló járatok Alicantéba (Spanyolország) és Bastiába (Franciaország). A Eurowings nyári menetrendjében Bécsből Faróba (Portugália) és Valenciába (Spanyolország) is indulnak gépek.

SWISS

A SWISS tovább finomítja a Zürichből és Genfből induló járatokat a 2016-os nyári menetrendben. Zürichből heti három gép repül Alicantéba (Spanyolország), míg Genfből hetente indul járat a népszerű olaszországi nyaralóhelyre, Lamezia Termébe. Az új menetrendben nő a járatok gyakorisága egyes meglévő európai és interkontinentális célállomások felé. A SWISS flottájának új zászlóshajója, a Boeing 777-300ER több útvonalon is az idén nyáron áll szolgálatba. Az új menetrendben a SWISS 102 úti célt szolgál ki 46 országban.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk