hirdetés
hirdetés

Tévedésből félkész pályára szállt le a repülőgép

A Lufthansa járata Katowice repülőterének új pályájára szállt le - bár az még el sem készült.

hirdetés

Érdekes landolást hajtott végre a Lufthansa City Line CRJ-200-as típusú gépe, mely a Frankfurt-Katowice útvonalon repült. A repülőtéren üzemelő 27-es jelű pálya helyett ugyanis a – csak jövőre elkészülő – 27R jelű pályára érkezett, szerencsére minden probléma nélkül.

Az utólagos vizsgálat során kiderült, hogy a pálya középső része már megfelelő, de a széleken még nem volt szilárd burkolat, és a középvonaltól balra helyezték el a tilos használatra utaló „X” jelzést, melynek mérete sokak szerint nem volt megfelelő.

A félkész pálya (forrás: Kontakt24)
A félkész pálya (forrás: Kontakt24)

A helyzetet tovább bonyolította, hogy a félkész pályán szerelési okokból mindkét oldalon égtek a pályafények, ami szintén megtévesztette a személyzetet. Leszálláskor sem a gépnek, sem az utasoknak nem esett baja, viszont – mivel ehhez a pályához a gurulóutak még nem készültek el – a gép nem tudott a terminálhoz beállni, és a Légügyi Hatóság kénytelen volt engedélyezni a félkész pályáról történő felszállást is.

Mindenesetre a gép személyzete büszkén állíthatja magáról, hogy nekik sikerült elsőnek leszállni Katowice új, még el sem készült pályáján.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk