hirdetés
hirdetés

Több száz orosz gyerek gyógyulhat Hajdúszoboszlón

A Moszkva önkormányzata által szervezett rehabilitációs program indul újra Magyarországon mozgássérült és fogyatékos gyerekek részére.

hirdetés

2014. szeptember 1-jén érkezik meg Debrecenbe az az első, 60 fő fogyatékos gyermekből és 60 fő kísérő felnőttből álló csoport, akik részt vesznek a Magyarországon szervezett rehabilitáción és gyógykezelésen. A fogadó fél az „1000 Medicina” (az „1000 Út” utazásszervező iroda egészségügyi részlege), valamint partnere, a kiváló szakemberekből álló, a konduktív pedagógiában közismert és elismert „MOIRA” Konduktív Pedagógia Centrum.

A program az infantilis cerebrális parézisben (ICP) szenvedő gyerekek részére került megszervezésre, Moszkva város önkormányzatának hathatós támogatása által. Az idei év végéig mintegy 600 gyermek és kísérőik fogadását tervezik Hajdúszoboszlón - egy turnus 3 hetet jelent, így közel 4 hónapig fog tartani a program. A csoportok ideutaztatása 6 különgéppel történik. A világhírű Pető Intézet 18 főből álló végzős konduktorcsapata, valamint 6 fő orosz anyanyelvű tolmács fog együttműködni és foglalkozni a gyerekekkel. Erre a programra Hajdúszoboszlón átalakításra került a háromcsillagos In Hotel, speciális foglalkoztató termek és a gyerekek szórakozását szolgáló helyiségek kerültek kialakításra, valamint kulturális programok tervezésére is sor került.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk