Mégsem repül Moszkvába a Wizz Air

Mégsem repül Moszkvába a Wizz Air 

Az Abu-Dhabi leányvállalat üzemeltette volna a desztinációt, de most mégis halasztják a járat újraindulását. 
Stars Coffee néven nyílik meg a Starbucks utódja Moszkvában

Stars Coffee néven nyílik meg a Starbucks utódja Moszkvában 

Stars Coffee néven nyílik meg pénteken Moszkva belvárosában, a Novij Arbaton a Starbucks-utód láncának vezető üzlete - közölte kedden a RIA Novosztyi hírügynökség.
Oroszországba repülne? Van rá megoldás

Oroszországba repülne? Van rá megoldás 

Moszkvába kéne utaznia? Nem gond. Menjen Belgrádba! Onnan még mindig repülnek ugyanis gépek Oroszországba, mivel Szerbia nem csatlakozott az uniós repülési tilalomhoz.
Moszkva bezár október 28. és november 7. között

Moszkva bezár október 28. és november 7. között 

Az ok természetesen a pandémia negyedik hullámának terjedésének megfékezése.
Moszkvában szigorítások az indiai mutáns miatt

Moszkvában szigorítások az indiai mutáns miatt 

Moszkvában pénteken kilencezer fölé emelkedett és ezzel abszolút rekordot ért el az újonnan kimutatott koronavírusos fertőzöttek száma, emiatt az orosz fővárosban Szergej Szobjanyin polgármester június 27-ig meghosszabbította a járványügyi korlátozások jórészét, és új óvintézkedéseket is bevezetett.
Bezárt a turisták egyik kedvenc helye Moszkvában

Bezárt a turisták egyik kedvenc helye Moszkvában 

Bezár Moszkva egyik legpatinásabb élelmiszerüzlete, a Tverszkaja (volt Gorkij) utcán működő 120 éves Jeliszejevszkij - közölte Aleszandr Kalisin, az orosz kereskedelmi és iparkamara vállalkozóbizottságának elnöke orosz lapok szerdai beszámolója szerint.
Bezárt a Sztálin-kebab

Bezárt a Sztálin-kebab 

Közfelháborodás miatt szinte azonnal a nyitást követően kénytelen volt a tulaj lehúzni a rolót.

Új repülőjárat Moszkvából Budapestre 

Repülőjáratot indít Moszkvából Budapestre december 28-tól a Ural Airlines/Uralszkije Avialinyii orosz légitársaság.
41 halott egy moszkvai kényszerleszállásban

41 halott egy moszkvai kényszerleszállásban 

Negyvenegy ember halt meg az Aeroflot SSJ-100-as utasszállító gépének moszkvai kényszerleszállása során - közölte vasárnap este a kiemelt fontosságú balesetek és bűnügyek esetében eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vasárnap este Moszkvában.

Költözik a Brussels Airlines Moszkvában 

Seremetyevóról jár majd újabban a Moszkva-Brüsszel járat.

Budapesti napok kezdődnek Moszkvában 

Budapesti napok Moszkvában elnevezéssel háromnapos kulturális, gazdasági és szociális rendezvénysorozat kezdődik hétfőn az orosz fővárosban.

Beveti a 4. járatpár ütőkártyát az Aeroflot 

Jövő héttől kezdve már nem napi három, hanem négy járat hasít Budapest és Moszkva között – az Aeroflot jóvoltából.

Egy újabb moszkvai szál 

Az Európa és Ázsia közötti áruforgalom növekedésére tekintettel, heti két budapesti járatának elindításával a világ egyik vezető nemzetközi teherszállítója, az AirBridgeCargo új célállomások elérését teszi lehetővé európai ügyfelei számára. Az AirBridgeCargo által kiszolgált desztinációk száma a Boeing 747 teherszállító repülőgépekkel indított új szolgáltatás révén 11-re emelkedik - közölte szerdán a Budapest Airport.

Újra van járat Moszkva és Kairó között 

Két és fél év után először repült az Egyptair orosz légitársaság járata Kairóba.

Ön mihez kezdene egy negyed reptérrel? 

A katari állami Qatar Airways szándéknyilatkozatot írt alá a harmadik legnagyobb orosz légikikötő, a moszkvai Vnukovo repülőtér 25 százalékos tulajdonrészének a megszerzéséről.

Moszkva még közelebb került 

Oroszország nemzeti légitársasága idén júliustól már napi négy alkalommal repül a magyar főváros és Moszkva Seremetyevó repülőtere között, ezzel egy év alatt megduplázta a kapacitást ezen az útvonalon. A napi negyedik járat, amely koradélután közlekedik, jelentősen javítja az átszállási lehetőségeket a Távol-Kelet felé - közölte hétfőn a Budapest Airport.

Moszkvában átadták a nagy metrógyűrű-vonal első szakaszát 

Átadta az utasforgalomnak a moszkvai nagy metrógyűrű-vonal első öt állomását hétfőn Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere.

Egy légi katasztrófa is sok 

Mintegy hétszáz ember dolgozik három műszakban a Moszkva közelében, a Ramenszkojei járásban lezuhant utasszállító repülőgép katasztrófájának helyszínén, kétszáz jármű és kutatásra szolgáló gépek támogatásával - közölte hétfő reggel a rendkívüli helyzetek oroszországi minisztériumának szóvivője.

„Az évszázad hóesése” Moszkvában 

Noha a havazás nem állt el teljesen, hétfőn normalizálódni kezdett a helyzet Moszkva közútjain és repülőterein "az évszázad hóesése" után.

Ismét lesz Moszkva és Kairó között légi járat 

Elnöki rendeletben engedélyezte csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök - több mint kétéves felfüggesztést követően - a Moszkva és Kairó közötti rendszeres légi járatok felújítását.

Levegőben a harmadik orosz járat 

A Wizz Air hétfőn elindította debreceni bázisáról Moszkvába közlekedő új járatát. A legújabb WIZZ-járat hetente kétszer, hétfőnként és péntekenként repül — közölte hétfőn a légitársaság.

Turisztikai fesztivált szervez a magyar V4-elnökség Moszkvában 

A magyar V4-elnökség rendezésében szabadtéri kulturális és turisztikai fesztivált tartanak a visegrádi országok szombaton a moszkvai Muzeon Művészeti Parkban.

Decembertől indul a Wizz Air Debrecen-Moszkva járata 

A legújabb WIZZ-járat hetente kétszer, hétfőnként és péntekenként repül majd december 18-i kezdettel.

Megnyitotta első oroszországi utazási irodáját Észak-Korea 

Észak-Korea Moszkvában megnyitotta első oroszországi hivatalos utazási irodáját - idézte az Interfax hírügynökség Észak-Korea oroszországi nagykövetségének tanácsosát.

Moszkva napok Budapesten idén ősszel 

Ilya Kuzmin, Moszkva Önkormányzata külgazdasági és külügyi főosztályvezető-helyettesének vezetésével 2017. május 19-én öt tagú – hivatalos látogatást előkészítő – delegáció tárgyalt a budapesti városházán. A két főváros – Budapest és Moszkva – között fennálló partnerségi együttműködési megállapodás keretében intenzív egyeztetetések folynak mind politikai, gazdasági és mind pedig kulturális téren.

Cárok nyomában: Moszkva és Szentpétervár 

Két külön világ az orosz birodalom régi és új fővárosa. Aki felkeresi mindkettőt, talán jobban megérti a történelme folyamán Európa és Ázsia között ingadozó birodalmat. Moszkvát és Szentpétervárt egyre több honfitársunk akarja felfedezni.

Bezárják a moszkvai Lenin-mauzóleumot 

A február 16. és április 16. közötti időszakra tervezett felújítási munkálatok miatt bezárják Vlagyimir Iljics Leninnek, a bolsevik forradalom vezetőjének a földi maradványait őrző mauzóleumot a moszkvai Vörös Téren - jelentette kedden az Interfax orosz hírügynökség az orosz Szövetségi Őrszolgálatra (FSZO) hivatkozva.

Egy újabb szereplő léphet be a Moszkva-Budapest légi útvonalra 

Budapesti járatok indítására kapott engedélyt a Jamal orosz légitársaság Moszkva új, negyedik nemzetközi repülőteréről, Zsukovszkijról - közölte kedden a Vesztyi.ru orosz hírportál.

Mit szólna, ha utastársa egy Kalasnyikovval szállna fel a repülőre? 

Kalasnyikov bolttal kedveskednek az utasoknak a moszkvai Seremetyevó repülőterén - írja az Reuters.

Megnyílt a negyedik nemzetközi repülőtér Moszkvában 

Felavatták a moszkvai légiközlekedési csomópont negyedik nemzetközi repülőterét hétfőn Zsukovszkijban.

Elárasztották Tunéziát az orosz utazási irodások 

Több mint négyszáz orosz utazási irodásnak szervezett tanulmányutat Tunézia, sőt, egy közvetlen járat indítását is bejelentették Moszkva és Djerba között.

Fokozottan ellenőrzi Oroszország a diszkont légitársaságokat 

A szombati légikatasztrófa miatt Oroszország megszigorította a diszkont légitársaságok ellenőrzését - jelentette be kedden Moszkvában Szergej Szarickij, a Rosztransznadzor közlekedésbiztonsági hatóság megbízott vezetője.

Törökök építenek új reptéri terminált Moszkvában 

A török Renaissance Construction építőipari vállalat nyerte meg a Moszkva seremetyevói repülőtere új termináljának és egy alagútjának megépítésére kiírt pályázatot - jelentette ki pénteken Mihail Vaszilenko, a légikikötő vezérigazgatója.

Valóban Moszkva a világ legbarátságtalanabb városa? 

Egy amerikai utazási magazin felmérése szerint Moszkva, Atlantic City és Szentpétervár lett a három legbarátságtalanabb város a világon.

Moszkvai és kijevi járatot indít az iráni Mahan Air 

2014 elején egy budapesti járat indításáról is szó volt, egyelőre azonban moszkvai és kijevi járatokról érkezett hír.

Téli vasúti menetrend: napi járat Moszkvába, gyorsabb eljutás Münchenbe 

December 13-ától, vasárnaptól a MÁV-START új menetrendje szerint közlekednek a vonatok. Újdonság, hogy óránként közlekednek InterCity vonatok Győrbe, Budapestről fél órával csökken az utazási idő Linz, Salzburg és München irányába. Jövőre pedig a MÁV-START év közben is gyakrabban hangolja a menetrendet az igényekhez és a befejezett fejlesztésekhez.

Csődbe ment a nagy orosz légitársaság 

Nem sikerült megmenteni a Transzaero orosz légitársaságot, a tárgyalások résztvevői után az orosz kormány is jóváhagyta csütörtökön a csődeljárás megindítását - jelentette az Interfax orosz hírügynökség.

Ha nem a spájzban, akkor most hol vannak az oroszok? 

Látva az elmúlt hónapok hazai turisztikai statisztikáit, joggal merül fel a címben feltett kérdés. Úgy gondolom, a hazai turisztikai szakma túl sokáig ringatta magát abban a hitben, hogy hozzánk nem gyűrűzik be a válság, tartani tudjuk piaci pozícióinkat Oroszországban. Csodák azonban nincsenek, az idei év első hónapjainak majdnem 40%-os csökkenése az orosz vendégéjszakák számában ezt egyértelműen mutatja. Amit most tehetünk, hogy tisztán kell látnunk, mi zajlik az orosz turisztikai piacon annak érdekében, hogy fékezzük a visszaesést.

Kína és Oroszország összefog a vörös turizmusért 

Kínai és orosz turisztikai szakemberek az együttműködési lehetőségeket keresik az úgynevezett "vörös turizmusban", a Kínai Kommunista Párt (KKP) múltjához, a forradalomhoz kötődő emlékhelyek népszerűsítésében.

Oroszország legnagyobb kortárs művészeti múzeuma nyílt Moszkvában 

Miközben az orosz állami kultúrpolitikában a konzervatív irányzat kap teret, Oroszország legnagyobb kortárs művészeti múzeumának VIP-megnyitóját tartották szerdán a moszkvai Gorkij parkban.

Először volt magyar fesztivál Moszkva központi parkjában 

Magyarország plusz címmel kulturális, turisztikai, és gasztronómiai fesztivált rendeztek szombaton az orosz fővárosban az Oroszországi Magyar Kulturális Napok keretében. Először tartottak hasonló rendezvényt a Moszkva központjában fekvő Gorkij-parkban.

Felfüggesztette sármelléki járatait a moszkvai Utair 

Nem érkezett meg vasárnap Sármellékre az idei menetrendi szezont nyitó moszkvai gép, mert az Utair felfüggesztette valamennyi járatát a Balaton melléki repülőtérre, de az év második felében már várhatóak charterek Oroszországból.

A Quaestor-csoport egy forint közpénzt nem kapott 

A moszkvai vízumközpont üzemeltetéséért a Quaestor-csoport egy forint közpénzt nem kapott, az a saját vállalkozása volt - reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden az Együtt politikusának szavaira, aki tudni kívánta: miért a Quaestor nyerte el a vízumközpont üzemeltetési jogát.

Moszkvában nyit kortárs múzeumot az Ermitázs 

Új részleget nyit Moszkvában a 250 éves szentpétervári Ermitázs, a múzeum a kortárs művészetekre fog összpontosítani.

A moszkvai éttermek negyede bezár 

Az év végére tönkre megy és bezár az orosz főváros éttermeinek legalább a negyede.

Járja be a moszkvai Nagyszínházat a Google segítségével! 

Virtuális kirándulást tehetnek ezentúl az internetezők a moszkvai Bolsojban a Google és a neves orosz teátrum együttműködése révén.

Wizz Air: nem változik a téli menetrendben a moszkvai járatok száma 

Nem változik a Wizz Air Budapest és Moszkva-Vnukovo között közlekedő járatainak száma - közölte a Wizz Air kedden az MTI-vel.

Majd 400 ezer kínai turista Moszkvában 

Közel 400 ezer kínai turista választotta Moszkvát uticélnak, jelenti a CityMetric Intelligence. Ezzel az orosz főváros lett a legnépszerűbb európai desztináció a kínai turisták körében. Az interkontinentális desztinációk között az Egyesült Államok nagyvárosai verhetetlenek: mind New Yorkot, mind Los Angelest jóval több, mint fél-félmillió turista kereste fel az ázsiai országból.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!