hirdetés
hirdetés

Több volt a külföldi turista idén nyáron a Balatonnál

Az idei év első hét hónapjában összességében nőtt a vendégforgalom a Balaton körüli településeken. Jól teljesített Hévíz, Keszthely, Füred és Zalakaros, a déli parton viszont több helyen visszaesést regisztráltak - derül ki a balatontipp.hu legfrissebb összeállításából. 

hirdetés

Idén január és július között a Balatonnál 10,5 százalékkal emelkedett a külföldi forgalom. A belföldi forgalom a tónál ugyanakkor csupán 1,8 százalékkal volt jobb, mint az előző év első hét hónapjában. A külföldi és belföldi forgalom együttesen a Balatonnál 4,6 százalékos emelkedést hozott az idei év első hét hónapja során.

A Balatontipp hírportál a Központi Statisztikai Hivatal friss adatai alapján azt is végignézte, hogy a különböző Balaton-parti települések turisztikai teljesítménye hogy alakult az idei évben. Bár a tó egészét tekintve egyértelmű a növekedés, akadnak olyan városok, községek, ahol visszaesett a forgalom. A növekvő forgalmű helyek között van Tihany, Keszthely, Hévíz és Balatonfüred, ezzel szemben a déli part neves üdülőhelyei közül Siófok és Zamárdi is rosszabbul teljesített, mint egy évvel ezelőtt. 

A teljes cikk az eredeti oldalon olvasható. 

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk