hirdetés

Tokaj szálláskapacitása egyről háromra nő

Tokajban negyven évig egy szálloda várta a látogatókat. Ez a szám néhány héten belül háromra emelkedik.

hirdetés

Tokaj nem az a város, amit rá kellene helyezni az ország turisztikai térképére, mert már évszázadok óta kirobbanthatatlanul ott van. Tavasztól őszig a Tisza és a Bodrog találkozásánál található kisváros közel négyezres lélekszáma – különösen a hétvégeken – a sokszorosára duzzad. A turistáktól a történelmi belvárosban kis túlzással alig lehet lépni, a világszerte egyedülálló és népszerű hegyaljai borok vonzzák a magyarokat és a külföldieket egyaránt. Mindez nagyon szép és jó, viszont az önkormányzat ennek alig látja hasznát, mert esténként sokan a közeli településeken hajtják álomra a fejüket, így az idegenforgalmi adó egy része elvándorol Tokajból, számol be a tényekről a privatbankar.hu portál.

Jelenleg összesen 31 szálláshely található a városban. A két legnagyobb a Tokajvár Hotel 20 szobával, összesen 42 férőhellyel, valamint a Toldi fogadó, ahol két épületrészben 18 szobában 50 vendéget tudnak egyszerre fogadni.

Rút kiskacsából szépséges hattyú

A harmadik, a Hotel Tokaj legnagyobb erénye az volt, hogy szinte a Bodrog és a Tisza találkozásánál épült, ezért az arra néző erkélyek pazar panorámát kínáltak. Azért a múlt idő, mert pár hónapja a negyven évnyi működés alatt megromlott állapotú épületet szinte az alapokig visszabontották. Tették mindezt azért, hogy a rút kiskacsából idén tavaszra gyönyörű hattyú váljon. Az Accor Csoport második magyarországi Mercure szállodája épül Budapest után a zempléni városban. A beruházás már a befejezéséhez közeleg, a szálloda álláshelyeit egy hónappal ezelőtt már meg is hirdették.

Hotel Tokaj látványterve / Forrás: Posta györgy Facebook oldala
Hotel Tokaj látványterve / Forrás: Posta györgy Facebook oldala

Egy szintráépítésnek köszönhetően az eddigi 42 vendégszoba 55-re bővül – tudtuk meg Posta Györgytől, Tokaj polgármesterétől. Mint mondta: "Számunkra hatalmas megkönnyebbülés, hogy ennyi szálláshellyel bővül a város, hiszen szerencsére kiemelt célpont vagyunk a hazai és a külföldi turisták szemében. A Tisza közelsége, a remek borok, a kulináris élmények mellé hamarosan végre színvonalas szálláshelyek is társulnak majd".

A Hotel Tokaj felújításának összköltségvetése egyelőre nem végleges, a megvalósításhoz a Hotel Tokaj Kft. közel 350 millió forint támogatást nyert a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében. A hotel szerepel a szallas.hu és a booking.com kínálatában. Foglalni az utóbbi honlapon lehet, legkorábban április 10-től. Egy szoba két felnőttnek egy éjszakára a standard szobában 37,5-, a superior szobában kicsit több mint 39 ezer forintba kerül.

Exkluzív dél-amerikai hangulatú hotel a Csurgó-völgynél

Tokaj önkormányzatának vezetője hozzátette, nem ez az egyetlen szálláshelybővítés a városban.

–  Az ötcsillagos Minaro Hotel Tokaj a Szepesi család és az Appeninn Nyrt. közreműködésével épül és nyár elején nyitja meg a kapuit – mondja Posta György. Maga a helyszín is exkluzív, a szálloda a Csurgó-völgy 10 hektáros területén épül az egykori bánya helyén. Reményét fejezte ki, hogy nem csupán a beruházás során, hanem megnyitása után is számos munkahelyet teremt majd a városukban.

A tokaji polgármester szerint egy ilyen magas minőségű hotel kiváló szakembereket kíván, bízik abban, hogy az álláshelyeket minél több tokaji vagy környékbeli munkavállaló nyeri el.

Minaro Hotel / Forrás: Posta György Facebook oldala
Minaro Hotel / Forrás: Posta György Facebook oldala

A város sokszor nehéz gazdasági helyzetét is javítani tudja a Minaro Hotel Tokaj az itt fizetendő helyi adójával, de ennél sokkal fontosabb hogy a helyben termelő és kereskedő vállalkozások is nyerhetnek majd a szállodával együttműködve – tette hozzá Tokaj polgármestere.

Posta György még elmondta, a 101 szobás ötcsillagos tematikus hotel exkluzív gasztronómiai, valamint a tokaji vidék adta különleges borkínálatával elsősorban a felnőtt célközönséget szólítja meg. A hotel megjelenésében ötvözni fogja Tokaj folyékony aranyát a dél-amerikai hangulatot idéző „Eldorádó” tematikával.

Az 5,8 milliárd forint összköltségű, az egykori andezitbánya területén megvalósuló fejlesztéshez a Kisfaludy Program keretében 3,44 milliárd forint támogatást nyert a beruházó – olvasható a kisfaludyprogram.hu oldalán.

A hotel jelenleg még nem szerepel a szálláshelyek kínálatában, egyelőre nincs honlapja, ezért arról nincs információ, mennyibe kerül majd egy éjszaka. Némi támpontot adhat, hogy a szintén Szepesi Richárd érdekeltségébe tartozó felsőtárkányi Bambara hotelben a szobaár egy éjszakára 74 ezertől akár közel 147 ezer forintig terjed.

 

 

(forrás: Privatbankar.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk