Ünnepi jótékony akciót indított egy tokaji ötcsillagos

Ünnepi jótékony akciót indított egy tokaji ötcsillagos 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery az ünnepi dőszakban igyekszik a tokaji és környékbeli családok életét szebbé tenni.
Átfogó turisztikai fejlesztés Tokajban

Átfogó turisztikai fejlesztés Tokajban 

Posta György, Tokaj polgármestere oszt meg részleteket a települést érintő átfogó turisztikai fejlesztésről. Az információkhoz egy videó is kapcsolódik.
Tokaj a legjobb nemzetközi turisztikai desztinációk egyike

Tokaj a legjobb nemzetközi turisztikai desztinációk egyike 

Tokajt választotta a világ legjobb kiemelt települései közé az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO).
Tokaj és Tarcal között is át lehet már tekerni

Tokaj és Tarcal között is át lehet már tekerni 

Átadták a Tokaj kör kerékpáros útvonal Tarcal és Tokaj közötti szakaszát, a teljes beruházás mintegy 19 kilométeren, több mint 2,5 milliárd forint uniós és hazai forrásból valósult meg,
Megújul Tokaj főutcája

Megújul Tokaj főutcája 

Mintegy 800 méter hosszan megújul Tokaj főutcája, egységes képet öltenek a terek, utcák és a történelmi épületeket is renoválják.
Kedvezményes napijegyek pörgethetik a tokaji turizmust

Kedvezményes napijegyek pörgethetik a tokaji turizmust 

Ismét elérhető a MÁV-START és a Volánbusz közös jegyterméke, a Tokaji Borongoló napijegy - tájékoztatta a MÁV Zrt. szerdán az MTI-t.
Tokaji prémium borászatot vett a BDPST Group

Tokaji prémium borászatot vett a BDPST Group 

Ikonikus tokaji borászattal szélesíti befektetési portfolióját a BDPST Group: megállapodást kötöttek a minőségi tokaji borairól és prémium borkülönlegességeiről ismert Patricius Borház Zrt. 100 százalékos tulajdonának megvásárlásáról.
Bányából luxushotel

Bányából luxushotel 

Az Accor vezető luxusmárkája, az MGallery Hotel Collection november közepén hivatalosan is megnyitotta új magyarországi szállodáját, az ötcsillagos Minaro Hotel Tokaj MGallery-t. s Az egykori andezitkő bányában létrehozott hotel a Tokaji-hegységben, Magyarország világörökségi borvidékén található.
Mobilkapcsolatból is ötcsillagos lesz az új tokaji luxusszálloda

Mobilkapcsolatból is ötcsillagos lesz az új tokaji luxusszálloda 

Egy szolgáltatófüggetlen beltéri antennarendszer támogatja a mobilhálózatra kapcsolódást az eredetileg rádiós „vakfoltnak” minősülő területen megépült Minaro Hotelben.
Tokaj környékén épül az új Tisza-híd

Tokaj környékén épül az új Tisza-híd 

A munkálatok végén csökkenhet Tokaj és a városban lévő híd forgalma - írja a Sokszínű Vidék. 

Tokaj szálláskapacitása egyről háromra nő 

Tokajban negyven évig egy szálloda várta a látogatókat. Ez a szám néhány héten belül háromra emelkedik.

Zártkabinos libegő lehet Tokaj új kuriózuma 

Mintegy 2 kilométer hosszú, zártkabinos libegő tervezésére írt ki közbeszerzését a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft - írja a Napi.hu.

Körbebiciklizhető lesz a tokaji Kopasz-hegy  

Elkezdődik a Tokaj-kör kerékpáros útvonal első, 6,7 kilométer hosszú ütemének kivitelezése - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Tokajban.

Ekkorra tervezik Tokaj új ötcsillagosának átadását 

2022 tavaszára készülhet el a tokaji turisztikai régió első, jelentős szobakapacitással rendelkező prémium kategóriás hotele, a Minaro Hotel Tokaj*****.

62 százalékos foglaltsággal üzemelnek a Mahart nyaralóhajói 

Több hónapos késéssel, de a válsághoz képest sikeresen indult a MAHART Nyaralóhajózás Program.

Ilyen lesz az épülő tokaji luxusszálloda 

A Katlan Hotel egy régi, bezárt bánya szívében kapott helyet a tokaji Csurgó-völgyben. A tervezés tematikáját az introvertáltság-extrovertáltság kettőssége adta, idézzük hát fel a Singer Design koncepciótervét, amely még Grand Hotel Tokaj néven futott, és bár engedélyt is kapott, és a kivitelezési terv is elkészült, a végleges épület költségvetési okokból néhány ponton eltér majd ettől.

Már Tokaj környékén is lehet nyaralóhajózni  

2020. június 30-án szervezte meg tokaji tanulmányútját a MAHART Zrt. a Magyar Utazási Irodák Szövetségével közreműködve, hogy bemutassa az országban egyedülálló szolgáltatását, a nyaralóhajózást.

Az Appeninn többségi tulajdont szerzett egy szállodaberuházó cégben 

Többségi tulajdonrészt szerzett az Appeninn Nyrt. a Szepesi család bizalmi vagyonkezelőjeként eljáró Szepard Kft. tulajdonát képező Dreamland Holding Zrt.-ben, amely az elmúlt időszakban több vidéki turisztikai ingatlanfejlesztési projektet is elindított – tették közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Neves nemzetközi életműdíj egy magyar borásznak 

A borvilág egyik legrangosabb kitüntetésével díjazták a tokaji borászlegenda, id. Szepsy István munkásságát Németországban.

21. századi fejlesztések a Tokaji Borvidéken 

A Tokaji Borvidék a huszonegyedik századba lépett azzal a beruházás sorozattal, amelyet 2016 és 2019 között a kormány hazai forrásból biztosított 8,2 milliárd forintos támogatásával valósítottak meg a borvidék szereplői - mondta az agrárminiszter csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bodrogkisfaludon a szolgáltató borászati és beszerzési központ átadásán.

Márciusban ismét Tokaj-Hegyaljáé a főszerep 

A tavalyi évben közel 1000 vendég volt kíváncsi a hazánk legnagyobb fehérboros borvidékének színe-javát felvonultató Tokaji Március Nagykóstolóra. Az idei évben még nagyobb érdeklődésre számítanak a szervezők.

Milliárdos fejlesztések Tokajban 

Kastélyok, műemléképületek, vallási helyszínek és történelmi utcarészek is megújulnak a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj világörökségi helyszíneinek fejlesztése című projekt keretében, amelynek megvalósítására 3,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a tokaji székhelyű Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. konzorciumi partnereivel a Széchenyi 2020 programból - közölte a kft. pénteken az MTI-vel.

Több milliárd forint támogatást kapnak a világörökségi helyszínek 

Több új, eddig nem látogatható helyszín válhat elérhetővé a turisták számára és családbarát beruházások is megvalósulhatnak 11,5 milliárd forintból Magyarország világörökségi helyszínein. A GINOP-7.1.6-16 pályázati konstrukció többek között Hollókőn, Pannonhalmán, Pécsett és a Tokaji borvidéken ad lehetőséget a fejlesztésekre.

Bicikliúton suhanhatunk Tokajtól Nyíregyházáig 

Átadták a két város között eddig hiányzó szakaszt, így akadálytalanul juthatnak el a kerékpárosok a szabolcsi megyszékhelyről a borvárosba. Az útvonal meghosszabbítása is napirenden van. 

A Wizz Air alapítója uniós támogatással újíthatja fel borászatát 

A Váradi József érdekeltségében álló Vaxco Vineyards Kft. egy borászatot újít fel, a munkát a közbeszerzési értesítő eredményhirdetése szerint nettó 296 millió forintért a Szivárvány-Ép Kft. vállalta el, június végén meg is kötötték a szerződést - írja a HVG.

53 milliárd támogatást ad a kormány a Tokaj-Hegyalja térség fejlesztésére 

A május 19-én megrendezett sárospataki konferencián a Tokaj-Hegyalja térségét érintő aktív turizmus fejlesztési szükségletei álltak az előadások fókuszában. 

Kiemelt turisztikai fejlesztési térség lett Tokaj, a Felső-Tisza és a Nyírség 

A kormány kiemelt turisztikai térséggé nyilvánította a 105 településből álló Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség térséget - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A fejlesztésekre tervezett uniós és hazai források összege 49 projektre eléri a 102 milliárd forintot.

MTÜ: 11 milliárd forint szálláshely-fejlesztésre 

Tizenegymilliárd forintos keretösszeggel hamarosan kiírják a hazai szálláshelyek minőségi színvonalának emelését szolgáló pályázatot, ugyanakkor a Balaton, Tokaj és Sopron után további kiemelt turisztikai desztinációkat nevesít a kormányzat – közölte sajtótájékoztatón Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója.

Közösségi feldolgozó, mobil palackozó és állami földalap Tokaj-Hegyalján 

Három közösségi borászati feldolgozóüzem épül Tokaj-Hegyalján, és rövidesen elindulnak a borvidék közösségi beszerzési, illetve marketingprogramjai is.

Elkészült az első magyar fajta specifikus borospohár 

A hazai borvilágban világszenzációként emlegetik, hogy elkészült az első magyar fajta specifikus borospohár, a Tokaji Furmint pohár. A hazai borász szakmai tudásával és tapasztalatával járult hozzá ehhez az elegáns, és egyedi forma megalkotásához.

A bor és gasztronómia hétvégéje Tokaj-Hegyalján 

A bor és a gasztronómia dominál ezen a hétvégén a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék két meghatározó településén, Tokajban és Tállyán, a programokat egyebek mellett színházi előadások, koncertek, hangversenyek fűszerezik.

Újjászületett a kúria, ahol Rákóczi fejedelem is tokajizhatott 

A Rákóczi családnak egész Tokaj-hegyalján kiterjedt birtokai voltak, Mád azonban külön figyelemre érdemes: már a kora újkorban is kiváló borokat termeltek errefelé, mi több, közel háromszáz éves dokumentumok alapján okkal feltételezhető, hogy a most megújult kúria 1708-ban többször is vendégül látta II. Rákóczi Ferenc fejedelmet. Az elhanyagolt, lepusztult épület ma egykori fényében ragyog, sőt, világszínvonalú borászat is működik benne.

Dűlőtúrák és koncertek a Tokaji Bornapokon 

Nemzetközileg is ismert és elismert boros eseménynek szánják a szervezők a Tokaji Bornapok programsorozatát, amelyet a korábbi borfesztiválok méltó, még színvonalasabb utódrendezvényeként először június 3. és 5. között rendeznek meg a történelmi borvidék fővárosában.

Létrejött a Grand Tokaj 

Új névvel, Grand Tokaj néven folytatja működését az állami tulajdonban lévő Tokaj Kereskedőház Zrt. - közölte a borászati vállalat.

Tokaj borvidéke tarolt az idei Országos Syngenta Borversenyen 

A Tokaji borvidék borászatai vitték a prímet, a legjobb tizenkét nedűből öt Tokaj térségéből került ki, de jól szerepeltek a 2015-ös évjárat borai is, különösen a rozé - derült ki az idei Országos Syngenta Borverseny eredményhirdetésén szerdán, Siófokon.

Tokaj is ringbe száll az Európa Kulturális Fővárosa címért 

Tokaj is pályázik az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 címre - jelentették be a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város és a térség vezetői sajtótájékoztatón pénteken a Tisza-parti településen.

Serházból lett Világörökségi Bormúzeum Tokajban 

Közel 650 millió forintból készült el a Világörökségi Bormúzeum Tokajban, melyet november 12-én adtak át a nagyközönségnek.

Interaktív bormúzeum lesz a tokaji Serházból 

Megújul Tokajban a romos Serház, az épület a jövőben a világörökségi borterületek kiállítóhelyeként, bormúzeumaként működik - közölte az önkormányzat.

Felújítják a Terézia-kápolnát a Dégenfeld birtokon 

Tokaj-hegyalja egyik szimbóluma a Gróf Degenfeld Szőlőbirtokon álló, műemléki védettségű Terézia-kápolna, amely hamarosan újra vonzó turisztikai állomássá válik a felújításnak köszönhetően.

Amerikát, Kínát, és Angliát célozzák meg a Tokaji borokkal 

Az aszúborokra és a száraz furmintra épül a megújult Tokaj Borvidéki borstratégia.

Egymást ajánlja Tokaj és Nyíregyháza 

A nyíregyházi és a tokaji TDM szorosabb együttműködése céljából a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. szakmai találkozóra invitálta a borvidék kollégáit.

Idén végre lesz Hegyalja Fesztivál: jön a Rudimental és a Nightwish is 

Egy év szünet után ismét lesz Hegyalja Fesztivál a tokaj-rakamazi Tisza-parton; a rendezvényen fellép a Rudimental, a Milk and Sugar, az Eagles of Death Metal és a Nightwish is.

Több borászvállalkozásra van szükség Tokajon 

A minőségi bortermelésre képes családi borászatok és középüzemek számának megtöbbszörözése biztosíthatja, hogy a Tokaji Borvidéken elindult fejlődés hosszú távon fenntarthatóvá váljon. Optimális esetben a nagyüzemek-integrátorok, a középbirtokok, valamint a kis- és családi birtokok egymás munkáját és termékportfólióját kiegészítve lesznek képesek együtt dolgozni a borvidék sikeréért. A három lábra épülő birtokstruktúra kialakításához a legfontosabb eszközt a kis- és középüzemek létrehozását, valamint a szőlőterületek reorganizációját és a felhagyott ültetvények termelésbe vonását elősegítő támogatások kínálják. Emellett a szakemberek nagy várakozással tekintenek a kormány által egy évvel ezelőtt elfogadott BOR-VIDÉK Tokaj Hegyalja Nemzeti Program által előirányzott többi célzott fejlesztési program elé is – derül ki a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa frissen elkészült birtokstruktúra koncepciójából.

Fókuszban a Tokaj Kereskedőház Zrt. 

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány a Tokaj Kereskedőház Zrt. telephelyeinek fejlesztésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket - az erről szóló kormányrendelet csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

Négy év és megújul a Tokaj Kereskedőház 

Négy év alatt teljesen megújítja technológiai eszközparkját a Tokaj Kereskedőház. A beruházási program eredményeképpen Magyarország legmodernebb borászati vállalata épül fel a Tokaji Borvidéken. A társaság új, 66 ezer hektoliter bor hűtött tárolására alkalmas tolcsvai tartálycsarnoka már üzemel, és az ambiciózus fejlesztések egy új palackozó üzem és készáruraktár építésével folytatódnak. Megújul a Tokaj Kereskedőház menedzsmentje is. Az új technológiák alkalmazása a foglalkoztatotti létszám csökkentését teszik szükségessé, ám a minőségi termelés feltételeinek biztosításával az integrátor társaság a korábbinál jelentősen több független szőlőtermesztőnek tud majd megélhetést biztosítani a jelenlegi 1700-hoz képest, a minőségi szőlőtermesztés és –feldolgozás további átfogó kiterjesztésének köszönhetően. A minőségi termelés irányába forduló, ma 1100 hektárról szőlőt felvásároló Tokaj Kereskedőház célja nem kisebb, mint hogy minden borvidéki szereplővel szorosan együttműködve a nemzet borászataként emelje ismét a világ elismert prémium borrégiói közé a Tokaji Borvidéket.

Exkluzív boutique hotel nyílik Mádon 

A Botrytis Hotel a tokaji világörökségi terület egyik központjában, Mádon épül. A település világhírű borászataira, helyi éttermeire és rendezvényeire, az itt készülő kulturális és gasztronómiai különlegességeire tudatosan és egyre komolyabb nemzetközi sikereket elérve épít. Az exkluzív boutique hotel a legújabb, hiánypótló beruházás a településen.

Magasabb sebességbe kapcsol a tokaji 

Széles körű nemzetközi marketingkampány indul 2015-ben a tokaji borok külföldi ismertségének és presztízsének erősítése érdekében. A Tokaj Kereskedőház kezdeményezésére és közreműködésével jövőre a legnevesebb tokaji pincészetek termékei rangos külföldi események egész során mutatkozhatnak be. A nemzetközi kiállítások és vásárok mellett a borászati társaság szakmai konferenciákon, valamint mesterkurzusokon és kóstolókon igyekszik majd a borszakértők, valamint a borkedvelő fogyasztók figyelmét ráirányítani a tokaji borokra. A 2015-ös kampány két legfontosabb célterülete az Egyesült Államok és Kína, amelyek az elkövetkező években a tokaji borok legfontosabb exportpiacává válhatnak. A külföldi marketingakciók mellett cél, hogy minél több külföldi véleményvezér testközelből is megismerje Tokajt. Ennek érdekében a Tokaj Kereskedőház rangos nemzetközi szakmai konferenciákat szeretne házigazdaként vendégül látni Tokajban.

Magasabb sebességbe kapcsol a tokaji 

Széles körű nemzetközi marketingkampány indul 2015-ben a tokaji borok külföldi ismertségének és presztízsének erősítése érdekében. A Tokaj Kereskedőház kezdeményezésére és közreműködésével jövőre a legnevesebb tokaji pincészetek termékei rangos külföldi események egész során mutatkozhatnak be. A nemzetközi kiállítások és vásárok mellett a borászati társaság szakmai konferenciákon, valamint mesterkurzusokon és kóstolókon igyekszik majd a borszakértők, valamint a borkedvelő fogyasztók figyelmét ráirányítani a tokaji borokra. A 2015-ös kampány két legfontosabb célterülete az Egyesült Államok és Kína, amelyek az elkövetkező években a tokaji borok legfontosabb exportpiacává válhatnak. A külföldi marketingakciók mellett cél, hogy minél több külföldi véleményvezér testközelből is megismerje Tokajt. Ennek érdekében a Tokaj Kereskedőház rangos nemzetközi szakmai konferenciákat szeretne házigazdaként vendégül látni Tokajban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!