hirdetés
hirdetés

Új virtuális program a Műcsarnokban

Kibővített virtuális sétákat kínálnak, az új programokkal nemcsak a tárlat hangulatát mutatják be, hanem a teljes kiállítást bejárhatóvá teszik.

hirdetés

Bíznak a mihamarabbi újranyitásban és az előzetes tervek szerint valósítják meg a kiállítási programokat. Tárlataikhoz részben már eleve virtuális eseményeket terveztek, mert a bezárástól függetlenül is azt tapasztalják, hogy nagy az érdeklődés az online szakmai és közönségprogramok iránt.

Fotó: ligetbudapest.hu
Fotó: ligetbudapest.hu

Jelenleg is sok ingyenes és belépőjegyes kísérőprogram - tárlatvezetés, kerekasztal-beszélgetés - tölthető le a Műcsarnok honlapján. Minden jelenlegi és számos korábbi kiállítás elérhető virtuális sétán, több mint 70 tárlatot örökítettek meg ebben a formában.
Az új, kibővített virtuális sétákon minden kiállított mű külön-külön előhívható, a bejárást hang- vagy videóanyaggal kísérik. Ezeket az extra bejárásokat a normál belépőjegyek árának feléért kínálják, eddig az Egy időben - Stúdiólátogatások, a Beat ünnep - Kőbányai János fotói és A bomlás virágai - Fejezetek a Hórusz Archívumból című kiállításokra készültek el a séták.
A Műcsarnokban 20 kiállítás nyílt a tavalyi évben. Akadt, amelyiknek a megnyitója volt virtuális és olyan is, amelyet menet közben kellett bezárni, de mindegyik látogatható volt személyesen is. Egyetlen 2020-as eseményt halasztottak ez év őszére, mert magát a keretrendezvényt - az eucharisztikus világkongresszust - is átütemezték.
A tervek szerint az állandó programok az idén sem maradnak el: 2021-ben is a Műcsarnokban lesz a Budapest Fotófesztivál nyitókiállítása, megrendezik a II. Fotóművészeti Nemzeti Szalont, valamint a Derkót, a Derkovits képzőművészeti ösztöndíjasok pályázati kiállítását. Emellett számos egyéni és tematikus tárlatot szerveznek - számításba véve az esetleges tartósabb karantént, így párhuzamosan terveznek online és offline eseményeket.

A virtuális séták a http://mucsarnok.hu/mucsarnok/virtualis_setak.php linken keresztül érhetők el.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai