hirdetés
hirdetés

Újra repül Isztambulba a Wizz Air!

A Wizz Air fapados légitársaság ma Budapesten bejelentette, hogy újra repülnek gépeik Isztambulba.

hirdetés

A Wizz Air elindítja a Budapest és Isztambul közötti járatát augusztus 2-án - jelentette be Abrán György, a diszkont légitársaság kereskedelmi igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten. A tervek szerint eleinte heti négy járatot - hétfő, szerda, péntek, vasárnap - üzemeltetnek majd, a következő hónapokban pedig fokozatosan emelik a járatsűrűsséget, és 2014 márciusától már minden nap repülnek a két város között.

Abrán György hangsúlyozta, hogy az isztambuli vonal a keleti útvonalhálózatuk bővítésének fontos állomása a korábban bevezetett tel-avivi, kijevi, bakui és dubai útvonalak után. A mostani járat indításának jogi alapját az teremtette meg, hogy a magyar kormány eredményes érdekérvényesítéseként a török partner elfogadta a Wizz Air kijelölését erre az útvonalra - emelte ki a kereskedelmi igazgató.

Számításuk szerint az alacsony áraknak köszönhetően rövid időn belül megnő majd Magyarország és Törökország között a turista és üzleti utazások száma, az idén 70 ezren utaznak majd a Wizz Air új útvonalán, és ez a későbbiekben bővülni fog - közölte a kereskedelmi igazgató. Abrán György beszámolt arról, hogy a Wizz Air jelenleg 44 darab A320 Airbusból álló flottát üzemeltet, amely hamarosan tovább bővül, és továbbra is a 3,5 éves átlagéletkorral az egyik legfiatalabb járműflottát üzemeltetik a légitársaságok között. Jelenleg 16 állomásról, több mint 270 útvonalon, 92 desztinációval, 33 országba repülnek. Az idei év végére az útvonalhálózatuk 300-ra bővül majd, a foglalkoztattak száma pedig 1600-ről 1700-ra emelkedik.

Kérdésre válaszolva Abrán György elmondta, hogy folyamatosan tárgyalnak az orosz partnerrel a Wizz Air kijelölésének elfogadásáról a Budapest-Moszkva útvonalra, de egyelőre még nem kaptak választ.

Emlékezetes, hogy 2010 telén már egyszer indított járatot a közép-európai fapados a török repülőtérre, azonban különböző okok miatt ezt fél év után le kellett állítaniuk. Az egyik legfőbb ok az volt, hogy charterjárat üzemeltetésére kaptak engedélyt, azonban menetrendiként is értékesítettek helyeket a járatokra. 

2011. júniusában, a járat leállásakor ezt írtuk:

Wizz Air: isztambuli járat felfüggesztve!

"A charter engedélyünk június közepétől nem lett meghosszabbítva, így más lehetőség híján a Budapest-Isztambul járatot egyelőre szüneteltetjük" - tájékoztatta a Turizmus Online-t a Wizz Air.

Kérész életű volt a járat, mely menetrendszerinti közlekedésre sosem kapta meg az engedélyt a két ország légügyi hatóságaitól. Így lett belőle a 2010. decemberi 17-i indulásra fából vaskarika, menetrendszerinti, vagy állandó charter. Sok kritika érte a fapados fuvarozót török oldalról. A járat indulásának napján a török légügyi hatóság egészen odáig ment, hogy a főigazgató hivatalos levélben figyelmeztette Váradi Józsefet, a Wizz Air vezérigazgatóját, amennyiben a légitársaság nem hagy fel a charterként elindult isztambuli járatra történő jegyek közvetlen értékesítésével, jogi lépéseket tesznek – értesült akkor a Turizmus Online szerkesztősége. Ennek oka, hogy Jegyet a bérelt charterekre a gépet a légitársaságtól bérlő chartergazda vagy a vele szerződött partnerek értékesíthetnek, azt a légitársaság közvetlenül nem árusíthat. Kivételt képez az az eset, ha a légitársaság tulajdonát képezi egy utazásszervező cég is.

A cikk folytatása itt olvasható.

(forrás: MTI / turizmusonline.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk