hirdetés
hirdetés

Zár a világ legátoltottabb országa

A fertőzöttek számának növekedése miatt újra korlátozásokat kellett bevezetni az Afrika keleti partjainál található Seychelle-szigeteken, ahol már a lakosság 60 százaléka megkapta a koronavírus elleni vakcina mindkét oltását, és ezzel a világ legátoltottabb országának számít, írja a BBC.

hirdetés

A közel százezres lakosságú országban május elején három nap alatt 500 új esetet azonosítottak és körülbelül ezer aktív fertőzöttet tartanak nyilván - írta a 24.hu.

Az aktív fertőzöttek harmada egyébként már megkapta az oltóanyag mindkét dózisát, a többieket vagy csak egyszer oltották, vagy egyáltalán nem. Négyötödük helyi lakos, egyötödük külföldi turista. A szigorítások között szerepel, hogy az iskoláknak be kell zárnia és a sporteseményeket is felfüggesztették két hétre. A bárok, éttermek és üzletek hamarabb zárnak és bizonyos összejöveteleket is betiltottak.

A Seychelles-szigeteken még januárban kezdtek el oltani a kínai, Magyarországon is használt Sinopharm vakcinával, amit az Egyesült Arab Emírségektől kaptak ajándékba. Április közepéig a beadott vakcinák 60 százaléka volt Sinopharm, a maradék pedig az Indiában gyártott AstraZeneca.

A BBC cikkében megjegyzi, a kínai és az emír kutatások szerint a Sinopharm oltóanyaga 79 és 86 százalék közötti védettséget nyújt a koronavírus ellen. A vakcinát hamarosan a WHO is jóváhagyhatja.

(forrás: 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés