hirdetés
hirdetés

Zárás alatt nyitva: a Balatonnál

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Útunk következő állomásaként a balatonfüredi négy csillag superior kategóriába sorolt Hotel Silverine Lake Resort szerepel.

hirdetés

Ahol Rádóczy Andrea szállodaigazgató-tulajdonossal arról is beszélünk, miért nyitottak ki március 1-én, a teljes lezárás idején?

- Pihenésre, relaxációra, kikapcsolódásra nem jöhet most senki, kizárólag csak akkor, ha valaki üzleti, oktatási vagy gazdasági célból érkezik a városunkba. Napi 1-2 szobafoglalásunk van jelenleg üzletemberek számára, oktatás témában pedig még nem jött hozzánk senki, csak ajánlatot kértek.

Előre elhatároztuk, hogy március 1-vel megnyitjuk a házat a vendégek előtt, és amikor ez a döntés megszületett, még híre-hamva sem volt a harmadik hullámnak, mentünk ki a második hullámból szép egyenletesen. Azt azért jól tudja, aki e szakmában dolgozik, hogy egy házat felkészíteni nyitásra, ez minimum 3-4 hét kemény időszakot jelent, és amikor kiderült, hogy itt a covid harmadik hulláma, már nem akartam leállítani ezt a folyamatot. A kollégák miatt is, mert nem szerettem volna nekik csalódást okozni. Amúgy drága tanulópénzt fizettünk ahhoz, hogy visszatanuljunk ismét mindannyian az üzemeltetésből, egy bezárt ház újraindításába, és működtetésébe. Csak annyit erről: a nyitás napján például mindkét kerengető szivattyú "bedobta a törülközőt", így az az egy vendég, aki akkor érkezett, meleg víz nélkül maradt, ahogy mi is itt, mindannyian.Ha ez a szivattyú probléma mondjuk érkező félház esetében történik, az azért elég meredek história lett volna...

A korábban itt dolgozó kollégák közül a november óta tartó bezárás idején senkinek nem mondtunk fel, ugyanúgy velünk dolgozik a pénzügyesünk, a könyvelőnk, a karbantartónk, az értékesítés és marketinges kolléga. Annyi volt a változás, hogy a felszolgálók és a szakácsok munkaidejét nyolc óráról négy órára módosítottuk, valamint néhányan elmentek tőlünk. Ők egyébként nem is maradtak a szakmában, pályaelhagyóként más iparágban helyezkedtek el. A mostani nyitás során volt, aki nem tudott még visszamenni az eredeti munkakörébe, a bártenderünk például most az erkélykorlátokat festi le.

A foglalásokat december 31-ig figyelemmel kísérjük, de azért azt tudni kell, hogy a 2021-et gyakorlatilag a nulláról kezdtük, nem volt egyetlen foglalásunk sem. Most úgy tűnik, a június, július, augusztus kimagaslóan jó lesz, például júniusra már most 35 százalék felett állnak a foglalásaink. A húsvéti, pünkösdi időszakra is van már vendég, de ez az időszak persze nagyban függ majd a járvány okozta helyzettől, erős kérdőjelekkel kell kezelnünk ezeket a megkereséseket.

 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk