Himalája jönni Zalaszántó, lámák ropják a csűrdöngölőt 

Ha nincs szombatra programja, menjen Zalaszántóra. Világbéke.

Nyomoznak a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői fejlesztés ügyében 

Költségvetési csalás vétségének gyanúja miatt nyomozás indult a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői fejlesztési projekt ügyében - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása alapján csütörtökön a Kelet-Magyarország.
Rekordévre számíthat Budapest turizmusa

Rekordévre számíthat Budapest turizmusa 

Töretlen a növekedés az országos és a budapesti turizmusban, az augusztusi és az első nyolchavi adatok alapján, az idei ismét rekordév lehet az ágazatban – ezt mutatják a KSH adatai.

Sítáborszervezés illegálisan? 

Üzletszerűen és rendszeresen csak engedéllyel lehet utakat szervezni, ami a sítáborok szervezésére is vonatkozik.
Hat stáció, három hoteligazgató, egy kulcsátadás

Hat stáció, három hoteligazgató, egy kulcsátadás 

Mivel november 1-től igazgatóváltás lesz az ötcsillagos Sofitel Budapest Chain Bridge-ben, a három és fél évig a szállodát irányító francia Philippe Godard elköszönt, átadva az idei évben idáig hihetetlen jó eredményeket produkáló ház kulcsát október 13-án este egy angol szállodai szakembernek, Jean Bowcott-nak.
Újabb turisztikai látványosságok az egri várban

Újabb turisztikai látványosságok az egri várban 

Az elmúlt ötszáz évben nem volt olyan nagyszabású fejlesztés az egri várban, mint ami két év alatt megvalósul – hangzott el az elmúlt hétvégén a Nemzeti Emlékhelyen tartott nyílt napon, amelyet a városban lakók mellett az ott tartózkodó turistáknak rendeztek. A résztvevők megismerhették, hol tart a 2,2 milliárd forintos beruházás.
Vége a KOGART-birodalom topgasztronómiájának, Kiripolszki máshol folytatja

Vége a KOGART-birodalom topgasztronómiájának, Kiripolszki máshol folytatja 

Bedobta a törülközőt Kovács Gábor bankár, az Andrássy úti KOGART-Ház alapítója: október 1-jével bezárta csúcsgasztronómiát képviselő éttermét, és az alkalmazottakat valamint a fine dining konyha irányítóját, Kiripolszki Istvánt szélnek eresztette.
Turisztikai attrakciókkal növelnék a tájházak vonzerejét

Turisztikai attrakciókkal növelnék a tájházak vonzerejét 

A tapasztalatok szerint egy tájház vagy egy helyi népi műemléképület mindig kedvezően járul hozzá a települések arculatának alakításához – hangsúlyozta Hegedűsné Majnár Márta, a Magyar Tájházszövetség ügyvezető elnöke. Mindezt abból az alkalomból mondta, hogy szövetség először tartotta Nógrád megyében, Balassagyarmaton és Terényben az éves szakmai konferenciáját.
Akadálymentes és bababarát lett a Budakeszi Vadaspark fogadóépülete

Akadálymentes és bababarát lett a Budakeszi Vadaspark fogadóépülete 

A Budakeszi Vadaspark - szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve - modern és vonzó családi kikapcsolódást nyújtó központtá nőtte ki magát. A megnövekedett látogatószámra tekintettel a Vadaspark megújult fogadóépülettel, új és akadálymentes mosdókkal, felújított babakocsi-tárolókkal és Baba-Mama Kuckóval várja a látogatókat. 

Négy új termék a hungarikumok között 

A debreceni páros kolbásszal, a fröccsel, a bajai halászlével és az alföldi kamilla virágzattal bővült a hungarikumok listája - jelentette be Fazekas Sándor miniszter kedden Debrecenben.

A Terézia-kápolna is megújult a Degenfeld Szőlőbirtokon 

A több mint kétszázötven éves múltra visszatekintő Terézia-kápolna felújítása mellett több más turisztikai fejlesztés zárul le október végéig a Gróf Degenfeld Szőlőbirtokon. A Tarcalon található pincészet és kastélyszálló mellé kiépítettek egy dűlőtúrát megkönnyítő tanösvényt, kőzetbemutató támfalat, erdei tornaparkot, pétanque pályát, valamint az érlelő pincében egy bortrezort.

A Virgin Australia is az Amadeus rendszerét választotta 

Bangkokban jelentette be az Amadeus, hogy az ausztrál Virgin Australia légitársaság a jövőben az Amadues Altea Departure Control Flight Management (Altea DC-FM) rendszert használja majd járatai kiszolgálása során. 

Utazásszervezőket bírságolt az MKEH 

A nyári ellenőrzéseket követően két esetben bírságolt utazásszervezéssel foglalkozó cégeket a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal.

Kambodzsai idegenforgalmi képviselet nyílt Budapesten 

2015. augusztus 12-én dr. Thong Khon, a Kambodzsai Királyság idegenforgalmi minisztere dr. Sárdi Rudolf turisztikai szakembernek és ismert délkelet-ázsiai szakértőnek átnyújtotta a minisztérium megbízólevelét. Sárdi Rudolf ezzel a királyság első magyarországi kirendeltség-vezetője.

Multimédiás kiállítás nyílt a parlamenti látogatóközpontban 

Az Országház története címmel nyílt új állandó kiállítás hétfőn a parlamenti látogatóközpontban, az épület most lefedett XV. udvarában.

Új pozícióban Sztojanovits Kristóf 

Marketingvezetőként folytatja pályafutását Sztojanovits Kristóf, a Magyar Turizmus Zrt. Budapest-Közép-Dunavidéki Regionális Marketingigazgatóságának igazgatója.

Kiváló évjáratú borokra van kilátás 2015-ben 

Emlékezetes évjárat lehet a 2015-ös mennyiségi és minőségi szempontból is a borászok szerint - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke a Magyar Hírlap szombati számában.

Fotópályázatot írt ki a Nikon 

A Nikon magyarországi képviselete 2015-ben ismét hazai fotópályázatot indít, ahol a fotósok választhatnak, hogy amatőr vagy profi kategóriában pályáznak.

A fiatalokhoz szól Baranya új imázsfilmje 

Baranya megye értékeit mutatja be az a hétperces imázsfilm, amely néhány nap leforgása alatt vált népszerűvé a világhálón. A Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával létrejött alkotás egy helybéli fiatal szempontjából mutatja be Baranya értékeit. A koncepció nem véletlen, fő célcsoport ugyanis a fiatal generáció. 

Jövőre leves is lesz! 

Gálavacsora női borrend módra: elegáns ételsor, szép bortételek, fesztelen hangulat, szórakoztató műsor – több nem is kell egy kellemes este eltöltéséhez. A Pannónia Női Borrend gálavacsorát rendezett október 8-án a Radisson Blu Béke Hotelben a szekszárdi rozé-király, Dúzsi Tamás tiszteletére, aki 2014-ben az „Év Bortermelője” címet nyerte el.

Bormámoros gasztrotúra Mezőföldtől a Somlóig 

Három napos tanulmányutat szervezett a Magyar Turizmus Zrt. Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága a Közép-dunántúli Turisztikai Régióban. A bor és gasztronómia tematikájú túrán a Mezőföld rejtett értékei mentén, a Móri borvidék, a Vértes és a Bakony meseszép tájain át megismerkedhettünk a tradicionális vonalat sok helyen felváltó modern fine dininggal, emellett nagyszerű borokat kóstolhattunk.

Huszonnegyedik helyen állunk a világranglistán 

Rendületlen a növekedés a turizmusban, az augusztusi és az első nyolc havi adatok alapján az idei ismét rekordév lehet az ágazatban - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára Budapesten. Hazánk a nemzetközi turistaérkezéseket tekintve a globális toplista 24. helyén áll.

Több vállalkozást is megbírságoltak jogosulatlan SZÉP-kártya-használat miatt 

Az elmúlt időszak helyszíni ellenőrzéseit követően számos esetben bírságolt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal jogosulatlan SZÉP-kártya-használat miatt.

Augusztusban is rendületlenül nőtt a brit és kínai turisták száma hazánkban 

A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 5,7, a belföldi vendégeké 4,9 százalékkal nőtt augusztusban az egy évvel korábbihoz képest, a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakákban mért forgalma összességében 5,3 százalékkal bővült - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Komplex vidékfejlesztéssel duplázná meg a turisták számát Felsőtárkány 

Az Egerhez közeli Felsőtárkány a Bükk egyik kapuja, ahol idén száz éves az erdei kisvasút. Az eltelt évszázadból közel hetven évet a turizmus szolgálatában töltött el, és a következő időszakban megújulva is erre törekszik a működtető Egererdő Zrt.

Ingyenwifit kapnak a parlamenti látogatók 

Díjmentes internet-hozzáférést biztosít az Országgyűlés Hivatala a Kossuth téren, hogy segítse a korszerű, barátságos közösségi terek létrejöttét, az Országház látogatóinak és a környékbelieknek a könnyebb tájékozódást - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

Zöldfolyosó épülhet a Nyugati és a Városliget között 

Nem váltaná ki a Liget Budapest projektet, és drágább lenne annak egyes elemeit a Nyugati pályaudvar mögött felépíteni, a Liget program azonban kiegészülhetne egy Nyugati melletti zöld sávval - közölte pénteken a projekt miniszteri biztosa.

Rózsafüzér sétány és díszkivilágítás a megújult a Máriagyűdi Kegyhelyen 

Az esős idő ellenére nagyszámú hívő jelenlétében adták át Máriagyűdön a megújult kegyhelyet, amit évi mintegy százezer zarándok keres fel. Az ünnepi ceremóniával hivatalosan is lezárult a Máriagyűdi Kegyhely turisztikai fejlesztése elnevezésű, uniós forrásból megvalósuló projekt. 

Állami finanszírozású gépjárművezető-képzési program indul 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a NiT Hungary gépjárművezető-hiány megoldása érdekében végzett érdekérvényesítése: elindul a 1560/2015-ös kormányhatározatban szereplő állami finanszírozású gépjárművezető-képzési program.

Történelmi rekordot döntött a magyar kivándorlás mértéke 

Sosem volt még olyan sok, külföldön egy éven belül munkát vállaló magyar, mint a 2014-es év végén. 

Szárnyal a Turista Állami Horgászjegy 

Alig másfél év alatt 17000-en regisztráltak a Turista Állam Horgászjegy (TUHIR) rendszerében, 2015-ben pedig 5800-an már a 90 napos horgászengedélyt is kiváltották. A közigazgatásban egyedülálló online rendszer teljes szabadságot ad mind a gyakorlott horgászoknak, mind az érdeklődőknek, hisz segítségével akár otthonról is bármikor kiválthatjuk a horgászathoz szükséges engedélyt.-olvasható a NÉBIH közleményében.

Harcsapaprikással és kolbásszal vettük le a lábukról az osztrákokat 

A bizalomerősítés és szakmai kapcsolatépítés kitűnő fóruma volt az idén október 1-jén ötödik alkalommal tartott Nagy Magyar Turizmusnap (Großer UNGARN Tourismustag) Bécsben, ahol egész napos randevút adott egymásnak az osztrák és magyar turisztikai szakma. A szakmai jellegű értékesítésösztönző rendezvényt fokozott várakozás előzte meg idén.

Kamuton is látták a két lóerős lakókocsit 

A Békés megyei Kamuton is átkelt a napokban egy furcsa lakókocsi, amelyet két ló húzott. 

Új főtitkár a rendezvényszervezők szövetségénél 

Horváth Ágnes, aki részese volt a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (Maresz) alapításának, majd 15 éven keresztül töltötte be a szövetség főtitkári tisztségét, október 1-től nyugállományba vonul.

Új bicikliutak épülnek a Velencei-tó környékén 

A Fejér Megyei Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően hat Fejér megyei településen mintegy 1,1 milliárd forintból épülnek kerékpárutak az év végéig.

Látott már Picasso-festményt és minaretet marcipánból? 

Kereken egy évtizeddel ezelőtt, 2005 őszén nyitották meg Eger belvárosában, a Minaret mellett lévő egykori Harangöntő-házban a Kopcsik Marcipániát. A mestercukrász Kopcsik Lajos munkáiból berendezett kiállítóhely azóta a hevesi megyeszékhely egyik meghatározó turisztikai látványossága.

Pályázati roadshow-t tervez a Magyar TDM Szövetség 

Várhatóan 2015 októberében jelenik meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon keretében a „Helyi és térségi turisztikai desztináció menedzsment szervezetek fejlesztését” célzó pályázati kiírás. 

Hévízen támogatással ösztönzik a magánszállások minőségének javítását 

Országosan is példaadó lehet az a most induló pályázati rendszer, amivel a hévízi magánszálláshelyek működtetőit szeretnék további minőségjavításra ösztönözni – állította Papp Gábor polgármester egy kedden tartott sajtótájékoztatón. 

Eldőlt, hol lesz a Szállodaszövetség őszi közgyűlése 

Az MSZÉSZ október 7-én a Hilton Budapest szállodában választotta ki a nyertes pályázatot.

Teljes tartalommegosztási megállapodást kötött az Air Canada és az Amadeus 

Újabb több éves disztribúciós együttműködésről döntött az Air Canada és az Amadeus, melynek köszönhetően a rendszert használó offline és online utazási irodák hozzájuthatnak a légitársaság teljes ár- és ülőhelykínálatához.

Ilyen lett a felújított Nyugati tér 

Átadták a megújult fővárosi, VI. kerületi Nyugati teret szerdán.

Belföldi turizmusban Somogy megye volt a nyerő a harmadik negyedévben 

A harmadik negyedévben mintegy 10 százalékkal bővült a belföldi turizmus a Szallas.hu adatai alapján. Az elmúlt három hónap egyértelmű nyertese Somogy megye, mely a belföldi vendégek közel 16 százaléka számára biztosított szálláshelyet. A jelenleg is zajló Év Szállása verseny elemzéséből az is kiderült, hogy a vendégek elégedettségének három alappillére a vendéglátó kedvessége, a foglalás során megadott leírásoknak megfelelő szolgáltatások és a tisztaság.

Parkja után most a kastély is megújul Kondoroson 

Több mint egymilliárd forintból az elkövetkező években felújítják a Kondoros külterületén található Batthány-Geist-kastélyt - jelentette be a Miniszterelnökség államtitkára kedden a helyszínen.

Összefogással épül kerékpárút Hódmezővásárhely és Makó között 

Térségi összefogással a következő két-három évben megépül a mintegy 30 kilométeres kerékpárút Maroslelét érintve Hódmezővásárhely és Makó között - jelentették be az érintett Csongrád megyei települések polgármesterei kedden Maroslelén.

Ötmilliárd forintot hoz a Wizz Air a MALÉV Ground Handlingnek 

Az állami MALÉV Ground Handling Zrt. nyerte a Wizz Air földi kiszolgálását Budapesten, a megbízás a következő öt évben több mint 5 milliárd forint árbevételt jelent az MGH-nak.

Tovább bővítik a Millenáris Parkot 

Újabb szakaszához érkezett a Millenáris bővítése; a zöld pihenőpark és a mélygarázs építését a korábban földfelszínig elbontott gyárépületek alapjainak eltávolításával folytatják – mondta a nemzetgazdasági miniszter, a II. kerület országgyűlési képviselője az MTI-nek, miután megtekintette az építkezést. A létesítmény látványterveit a jövő év elején mutatják be, a park és az 500 férőhelyes mélygarázs 2017-ben készülhet el – tette hozzá Varga Mihály.

A nagyközönség kiválasztotta az Év Fürdőit 

170 ezer szavazat értékelt több mint 200 hazai fürdőt.

Új Sales Executive a Qatar Airways budapesti csapatában 

Lehotai Zsófia szeptemberben csatlakozott a Qatar Airways-hez.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!