Az egészségturizmust serkentené az új szegedi klinika és panzió 

Most zárult az uniós támogatással megvalósult projekt.

15 milliárdot keresnek a kun-mediátoros Marcsikán 

Nyolcszáz károsulttól több mint 15 milliárd forintot tüntetett el a karcagi Dobrai Sándorné, közismert becenevén Kun-Mediátor Marcsika. 

Indul a Travelo.hu új rendezvényoldala 

Konferencia, csapatépítés, születésnap, esküvő: indul a Travelo.hu rendezvény melléklete.
A Travelo.hu-nál folytatja Gyulavári Andrea

A Travelo.hu-nál folytatja Gyulavári Andrea 

Gyulavári Andrea 2015. október elsejétől az Index utazási mellékleteként működő Travelo.hu csapatát erősíti.

Őszi gyümölcsöskertek és megannyi csoda az Észak-Alföldön 

Az ősz jegyében két napos tanulmányutat szervezett a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága az Észak-Alföld Turisztikai Régióban. Az őszi szüreti és betakarítási időszakban mi más állhatott volna a study tour fókuszában, mint az alma, ez a zamatos gyümölcs pedig nagy számban terem Szabolcs-Szatmárban.

Képernyőn a budapesti kínai kolónia 

Októberben indul a Spektrum új, négyrészes, saját gyártású sorozata, a „Kicsi ország, kicsi Kína”. Az ismeretterjesztő sorozat arra vállalkozik, hogy bemutassa ezt a közöttünk élő, mégis zárt közösséget, akikkel már majdnem harminc éve élünk együtt, emellett emberi sorsokat is bemutasson – jót is, rosszat is –, és hogy elkalauzolja a nézőt ebben a kicsi országban megbúvó kicsi Kínába. A gyártó a Spektrum megbízásából az ACG Reklámügynökség.
A Lánchíd is szerepel Major Lazer új klipjében

A Lánchíd is szerepel Major Lazer új klipjében 

Az idei Sziget fesztiválon nagy sikert aratott amerikai elektronikuszenei formáció, a Major Lazer új klipjében a budapesti Lánchíd is felbukkan pár másodpercre.

A Gozsdu udvarba költözött a Rudas fürdő 

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. szerint a fiatalok éltetik tovább Budapest fürdőkultúráját, ennek kapcsán kampányolt a Rudas a népszerű Gozsdu udvarban.

Megnyílt a felújított Klauzál téri vásárcsarnok 

A nagy múltú Klauzál téri csarnok a felújítás után felsorakozhat Budapest idegenforgalmi látványosságai közé - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a fővárosi Klauzál téri vásárcsarnok felújítás utáni megnyitóján pénteken.
Bokrétaünnepség húsvétországban: Hotel Hollókő

Bokrétaünnepség húsvétországban: Hotel Hollókő 

Nézzük a várat a magasban, ahol állítólag hollók tanyáznak ma is, hallgatjuk a mesét kevély várúrról, elrabolt lányról, harcias dadáról. Közben a mesebeli környezetben gyönyörködünk: haranglábból kinőtt kistemplomban, Böske néni házában, ahol kis kézműves pékséget rendeztek be, Vince Irénke palóc hímzésekkel teletűzdelt bemutatótermében.

Tarolt az algyői tájház 

A zsűri döntése alapján a Csongrád megyei Algyő tájháza nyerte idén Az év tájháza szakmai versenyt - közölte a Magyarországi Tájházak Szövetsége pénteken.

Visszahúzza a visszajáró bankjegyeket a BKK-jegyautomata 

Kamerák felszerelésével és a szoftver módosításával biztonságosabbá tette a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a jegyautomatákból történő vásárlást.

Még okosabb lesz Győr 

A közvilágítás „okosításától” a városüzemeltetést segítő applikáción át a napelemes termelésig számos újdonsággal gazdagodik Győr, és válik a világ egyik újabb „okos városává”.

Őszi-téli trendek az októberi Turizmus Akadémián 

Október 27-én újra Turizmus Akadémia! Legfontosabb témáink: őszi-téli kiutazási trendek, kerekasztal az utazási szakma nagyágyúival, új szállodai projektek Budapesten, az internetes értékesítés legfrissebb trendjei és sikeres márkaépítések.

Tízezer ember lepi el hétvégén a Balatont 

Legalább tízezer vendéget várnak a hétvégén azokra a rendezvényekre, amelyekkel be szeretnék bizonyítani, hogy a Balaton ősszel sem kihalt. Zsúfoltság sehol nem várható, hiszen több helyszínen zajlanak majd az események. Október 5-éig 162 olyan programot szerveznek, amelyek miatt érdemes ide eljönni. Lesz például murcifesztivál, de akár kerékpárral is mehetünk szüretelni. Ráadásul száz palack borkülönlegességet is elástak, annak érdekében, hogy több vendéget csábítsanak a tó partjára.

Párizsként láthatjuk viszont Szentendrét Rowan Atkinson filmjében 

2015. szeptember 28. és 30. között, hétfőtől szerdáig Rowan Atkinson brit színésszel forgattak filmet Szentendre belvárosában.

A boszorkányt égetik, a kolbászt füstölik, a hordót pörkölik 

A legtöbbet barrique-hordóból gyárt Buglyó Péter aranykoszorús kádármester fiával, ifjabb Buglyó Péterrel együtt Debrecen-Józsán. Ötven évvel ezelőtt kezdte a szakmát az idén hetven éves okleveles kézműves, népi iparművész, munkáiból jubileumi kiállítás nyílt a józsai közösségi házban. Ott beszélgettünk vele. 

Megújult az egykor legszebbnek tartott kastélyparkunk 

Befejeződött hazánk egykor legszebbek között emlegetett hatalmas angolkertje, a 90 hektáros dobai kastélypark helyreállításának első üteme. Ez alkalomból a projektet vezető Forster Központ szervezésében 2015. szeptember 30-án tartott projektzáró rendezvény keretében a résztvevők megismerkedhettek a Veszprém megyei Doba-somlóvári Erdődy-kastélyparkban megvalósult, több mint 324 millió forintos projekt látványos eredményeivel. 

Napelemes kisvasúttal a vadregényes Börzsönyben 

Magyarország egyik legvadregényesebb vonalvezetésű, magashegyi hangulatú erdei vasútját építi újjá és teszi turisztikai célra alkalmassá - uniós támogatás segítségével - a Börzsönyben az Ipoly Erdő Zrt. A jövő nyárra várható üzemkezdet után napelemes kisvonatok is járni fognak a börzsönyi erdőkben.

Szaunaszeánsz, éjszakai csobbanás: jön a magyar fürdőkultúra napja 

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére 2010-ben rendezték meg először a magyar fürdőkultúra napját, amelyet minden év október második szombatján tartanak azzal a céllal, hogy megismertessék és népszerűsítsék a magyarországi fürdőhelyeket és a több száz éves hazai fürdőkultúrát.

Átadták a Visegrádi-hegység egyik legszebb ösvényét 

A jelölt turistaúttá váló, visegrádi Spartacus ösvény átadása alkalmat adott arra, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. szakmai kerekasztal-beszélgetéssel fűzze szorosabbra kapcsolatát a természetjáró társadalommal, a területén működő természetbarát, sport- és turistaegyesületekkel, valamint turistatérképek szerkesztőivel. A cél: további közös „ösvények” kialakítása.

Európai versenyen tarolt a Nyíregyházi Állatpark 

A Nyíregyházi Állatpark - két dániai állatkerttel holtversenyben - az első helyen végzett az 500 ezer látogató alatti kategóriában egy független állatkerti elemző szervezet felmérése szerint.

Konferencia a turizmus-vendéglátás munkaerőhiányáról 

Idén nyáron nyilvánvalóvá vált és a médiában is nagy visszhangot keltett a szektorban kialakult vészes munkaerőhiány és elvándorlás, amely egy évek óta tartó folyamat eredményeként mostanra csúcsosodott ki, a megoldás így nem tűr több halasztást.

Vagyoni biztosítékot emelt és elköltözött az utazom.com 

Az utazásszervező 120.000.000 forintra emelte kaucióját.

Nézze meg, milyen lesz a megújuló budavári Csikós-udvar! 

Bemutatták a budavári Csikós-udvar és környezete rekonstrukciós látványtervét a Nemzeti Hauszmann Terv Társadalmi Testületének szerdai ülésén: a Vár Tabán felőli oldalán a következő években visszaépül az egykori lovarda és istállói, a Főőrségi épület, a Stöckl-lépcső és a lovarda mögötti feljáró is.

Mégis folytatódik a légiutas-kísérő képzés Budapesten 

Bár az OKJ-s képzések sorából kikerült a légiutas-kísérő tanfolyam, a budapesti SZÁMALK Szakközépiskola továbbra is megszervezi a képzést.

Gyulán rendezik meg a XIV. Országos TDM Konferenciát 

A Magyar TDM Szövetség szervezésében, 2015. december 3-án és 4-én kerül megrendezésre a szakmai tapasztalatcserét elősegítő országos TDM konferencia, amely helyszínéül ezúttal Gyula városa szolgál. A Szövetség szervezési munkálatait a helyi TDM, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. segíti. 

Az Országos Kékkör életre szóló kaland 

A kormány és a Magyar Természetjáró Szövetség együttműködésének eredményeként az elmúlt három évben közel hárommilliárd forintos európai uniós támogatással újult meg az Országos Kékkör. A fejlesztés kiemelkedő állomásaként épült meg a nemrég átadott galyatetői Turistacentrum, valamint a Galya-kilátó is megújult.

Év végén nyílik a János Vitéz Látogatóközpont Kiskőrösön 

Kiskőrös Város Önkormányzata a Dél-alföldi Operatív Program „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” konstrukcióra benyújtott „János Vitéz Látogatóközpont kialakítása Kiskőrösön” című DAOP 2.1.1/J-12-2012-0060 azonosítószámon regisztrált projektje a megvalósításhoz bruttó 407.923.242 Ft támogatást nyert el.  A vonzerő-fejlesztési beruházás generál-építési kivitelezési munkálatait – a közbeszerzési kiírás nyerteseként – a MODUS Vivendi Kft. nyerte el. A kivitelezői szerződés aláírására 2015. június 25-én került sor.

329 év után elérte eredeti magasságát a Regéci Vár öregtornya 

Felkerült az öregtoronyra a tetőzet, így az I. Lipót császár és király parancsára 1686-ban lerombolt vár 329 év után elérte eredeti magasságát – mondta el Virág Zsolt projektmenedzser (Magyar Kastélyprogram Kft.).

900 milliárd forint fölé ugrott a GINOP-keret 

A kormány elfogadta a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) éves fejlesztési keretének módosítását, így 74 milliárd forinttal, 902,48 milliárd forintra emelkedett az év végéig pályázható fejlesztési támogatás keretösszege - tájékoztatta Rákossy Balázs kedden az MTI-t közleményben.

A kettő- és ötezer forintos bankjegyek is megújulnak 

Az új tízezres és húszezres után 2017 első negyedében jöhetnek az új 2000 és 5000 forintos bankjegyek.

Fekete utazásszervezés: Varga Mihályhoz fordult a MUISZ 

A MUISZ levélben fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez és segítségét kérte a jogosulatlan utazásszervezés hatékony visszaszorításának érdekében.

Kiváló vízminőség, fejlesztésre váró akadálymentesítés a Balatonon 

Kiváló volt idén a Balaton vízminősége, szép a strandok gyepe, s leginkább az akadálymentesítésben van még teendő - hangzott el a Kék Hullám Zászló balatoni strandminősítő verseny hétfői zárórendezvényén Balatonfüreden.

Főzőshow kell a szakács- és pincérhiányra? 

A turizmus jövőjét fenyegeti, hogy hiányszakmává vált több vendéglátós és szállodai munkakör. Ismét rossz dologban sikerült felzárkózni a nyugathoz…

Élesedik a regionális verseny a fesztiválpiacon 

„Meg kell védeni a sikeres fesztiválokat Magyarországon, mert ezen a területen is élesedik a regionális verseny” – figyelmeztetett Joris Huijsmans, a Heineken Hungária vezérigazgatója. A cég második alkalommal szervezett kerekasztal-beszélgetést a fesztiválok gazdasági, kulturális és közösségépítő szerepéről. A Fesztivál-matek című rendezvényen a résztvevők – turisztikai szekértők, városvezetők, fesztiválszervezők és a nagy márkák képviselői – arra keresték a választ, hogy hogyan tehető egy fesztivál hosszú távon is sikeressé, hogyan tud profitálni belőle a helyszín, az ország és persze a fesztiválozók.

Dobogós helyen a gyomaendrődi kilátó és lombkorona sétány 

2015-ben Az év ökoturisztikai létesítménye pályázaton 2. helyezést ért el az Erzsébet ligeti Kilátó és Lombkorona sétány.

A Sziget a legmenőbb magyar márka 

A Prezi menőbb a Ustreamnél, a Cserpes pedig veri a Wizzairt. A kulturális márkáknál orrhosszal marad le a Fesztiválzenekar a MÜPA mögött, retróban a Pöttyös megelőzi a Csepelt. A BP Clothing a harmadik legmenőbb márka. Listázott a Forbes a legújabb, októberi számában.

Uniós támogatással újult meg Eger történelmi főtere 

A közel 4 milliárd forint uniós támogatással megvalósult  egri Dobó téri felújítás alapvető fontosságú és meghatározó az érseki város mindennapjaiban és történetében – emelte ki Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a Heves megyei település megújult főterének átadásakor.

Fektessen vállalkozásába! 

Szeretne milliókat fektetni vállalkozásába, hogy az Ön által szervezett utakon, programokon az eddigieknél is többen vegyenek részt? A Kontaktműhely 350 utazásszervező és szállodaipari vállalkozás tapasztalataira alapozott turisztikaimarketing-képzésével ezt töredék áron megteheti.

Hastánccal és török bazárral ünnepel a 450 éves Király fürdő 

Egyhetes rendezvénysorozattal ünnepli 450 éves fennállását a Király Gyógyfürdő – jelentették be szeptember 28-án, hétfőn a helyszínen megtartott megnyitó ünnepségen. A fürdőben szeptember 28-a és október 4-e között egy héten át kulturális és gasztronómiai programok várják a vendégeket. Hastánc, tradicionális török zene, hagyományőrző bemutató, szervezett idegenvezetések és török bazár színesíti az évfordulós ünnepséget.

Glázer Tamás is részt vett az Edutus Főiskola Turizmus Alumni találkozóján 

A Turizmus Világnapja alkalmából az Edutus Főiskolán második alkalommal került megrendezésre a Turizmus Alumni találkozó.

Tanösvény épült Az aranyember forgatási helyszínén 

A Duna ártéri erdejét, lápos vidékeit bemutató tanösvényt alakított a Duna-Gerecse Nonprofit Kft. a Koppánymonostori Szent-Pál szigeten, ahol egykor Jókai Mór Az arany ember című regényének filmváltozatát forgatták - tájékoztatta a társaság ügyvezetője pénteken az MTI-t.

Októberi vízitúra az Által-éren 

A tatai Zöld Sziget Kör Egyesület október 3-án, szombaton rendezi meg a XX. Által-ér vízitúrát, amely a Berta malomtól jut el a Dunáig - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Októberben Hévízen az európai wellness-szakma szeme 

A gyógyfürdőjéről híres Hévíz az utolsó simításokat végzi Európa egyetlen spa- és wellness-találkozójának fogadásához, a 7. SPA-CE Meet in Spas of Central Europe rendezvényhez. Október 1-3. között Magyarország, Szlovénia, Csehország és Szlovákia turisztikai szolgáltatói mutatkoznak be Hévízen a hosted buyereknek. 

Alföldi gyógyfürdő-brand és magasabb költésű turisták kellenek 

Közös nyilatkozatot írt alá a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért felelős Helyettes Államtitkársága, a Magyar Turizmus Zrt. és öt szakmai szervezet a Turizmus Világnapja kapcsán.

Moziból lett turisztikai központ Kecskeméten 

A volt Városi Mozi műemlék épületének felújításával turisztikai központot hoztak létre Kecskeméten. 

Távozik Glattfelder Béla államtitkár 

Három új államtitkárt nevezett ki október elsejével Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Tállai András új pozíciót kapott a tárcánál, Glattfelder Béla és Czomba Sándor távozott az NGM-ből. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!