Megvannak a Gastro Design 2015 döntősei!

Megvannak a Gastro Design 2015 döntősei! 

A 65 beérkezett pályamű közül 36-ot juttatott a döntőbe a szakmai zsűri a Gastro Design 2015 pályázaton.

Idén több mint háromszáz helyszínen ünnepelhetjük örökségeinket 

Háromszáznál is több helyszín nyitja meg kapuit és több mint 650 programmal, sétákkal, tárlatvezetésekkel és máskor nem látható épületrészek bemutatójával várják a látogatókat a Kulturális örökség napjain, szeptember 19-én és 20-án.
Megújult a CityRama weboldala

Megújult a CityRama weboldala 

Az utazási iroda új honlapja dizájnos külsőt kapott.
Jövőre is elindítja Debrecen-Burgasz járatát a Robinson Tours

Jövőre is elindítja Debrecen-Burgasz járatát a Robinson Tours 

2015. szeptember 7-én 12:35-kor érkezett a Robinson Tours Debrecen-Burgasz járatának idei utolsó gépe a Debrecen Airportra. A már hagyományosnak mondható charter 9 éve közlekedik júniustól szeptemberig.

Sztrapacska, knédli, káposzta: szlovák hét a Gerbeaud-ban 

Újra itt a szlovák hét, amely idén szeptember 12-éig tart, és amelyet a hétfőn, szeptember 7-én, a Vörösmarty téri Gerbeaud Sörházban megrendezett sajtótájékoztatón jelentett be Sona Jelínkova, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviselet-vezetője.
Súlyos rongálás miatt csúszhat a Planetárium újranyitása

Súlyos rongálás miatt csúszhat a Planetárium újranyitása 

Bizonytalanná vált a TIT Budapesti Planetárium szeptember 14-ére tervezett újranyitása, mert a szeptember 4-i Magyarország-Románia Európa-bajnoki selejtező után súlyosan megrongálták az épületet a rendbontók.
Ádámnak szurkolhatunk az Ifjúsági  Szakács Világbajnokságon

Ádámnak szurkolhatunk az Ifjúsági Szakács Világbajnokságon 

Szeptember 11-én kezdődik az Ifjúsági Szakács világbajnokság, melynek a METRO Gasztro Akadémia ad otthont. 5 kontinens 22 országából érkeznek 27 év alatti fiatal szakácsok, akik közül többen díjazott és elismert - nem egy esetben Michelin csillagos - éttermekben szereztek már tapasztalatot. Hazánkat Mede Ádám, a budapesti Onyx étterem ifjú szakácsa képviseli.
Négy év után hazabiciklizett a világjáró magyar házaspár

Négy év után hazabiciklizett a világjáró magyar házaspár 

1550 nap és összesen 40140 km után szeptember 7-én, hétfőn érkezett haza Zárug Zita és Harkányi Árpád világkörüli kerékpáros nászútjukról Budapestre. A pár 2011. június 11-én indult el a Hősök teréről az összesen 46 országot érintő utazásukra.

A turizmus tényleg kemény dió? 

Honnan szerezzek tőkét a tervezett fejlesztésünkhöz? Tényleg érdemes az online marketingre költeni? Hogyan növelhetném szállodánk kihasználtságát?

Kilenc dunakanyari település és Óbuda sürgeti az EuroVelo 6 megépítését 

Kilenc dunakanyari település, valamint Óbuda írta alá szombaton Szentendrén a nemzetközi kerékpárút dunakanyari szakaszának mielőbbi megépítésére vonatkozó nyilatkozatot.

Billy Zane budapesti kiállítással segített a menekülteken 

Az ismert hollywoodi színész, Billy Zane képeiből nyílt kiállítás szombat este a budapesti Bródy Házban. A kiállítás képeit a szeptember 5-i eseményen meg lehetett vásárolni, az így befolyt összeget a színész a Magyar Vöröskereszt menekültügyi tevékenységének támogatására ajánlotta fel.

Kirándulók, figyelem: erdőlátogatási tilalom a Vértesben és a Gerecsében 

A Vértesi Erdő Zrt. szeptember 10-től egy hónapig korlátozza az erdőterületek látogatását a Vértesben és a Gerecsében a vadászbalesetek és a vad-gépjármű ütközések elkerülése érdekében - olvasható a társaság honlapján.

Petőfi is ott ül a felújított kurta kocsmában 

Befejeződött az ökoturisztikai fejlesztés a Holt-Szamos mentén, ahol öt település, Fülpösdaróc, Géberjén, Győrtelek, Ököritófülpös és Tunyogmatolcs 300 millió forint összegű, európai uniós támogatású idegenforgalmi beruházást valósított meg - közölte a géberjéni Jót, s Jól a Szatmári Kistérségben Egyesület elnöke az MTI-vel.

Vallásturisztikai programokkal vár a megújult mátraverebély-szentkúti kegyhely 

Átadták a megújult mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyet szombaton. Az ünnepi szertartás keretében Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek felszentelte az új szabadtéri oltárt és megáldotta a felújított zarándokházat, valamint az újonnan épített közösségi tereket.

A csütörtök az új vasárnap 

A boltok vasárnapi zárva tartása számos negatív hatással járt. Az idegenforgalmilag jelentős településeken akár 100 milliárd forinttal csökkentek a boltzár miatt az állam bevételei.

Pocsék az áruházakban kapható fűszerpaprika-őrlemények jó része 

Azt hisszük, jó – holott valójában nem az az áruházakban kapható fő hungarikum, az őrölt fűszerpaprika nagy része – erre figyelmeztetnek a Magyar Gasztronómiai Egyesület idei nagy paprikatesztjének eredményei. A gyenge minőségű pirospaprika dömpingjének okait lehet, hogy nem csak a gyártóknál érdemes keresni.

Fantasztikus nyaruk volt a fővárosi fürdőknek 

Kitűnő forgalommal zárták az idei nyári szezont a budapesti strandok. A hat egység 2015. május – augusztus között több mint 700.000 vendéget fogadott, mely a tavalyi esős nyárhoz képest 43%-os növekedést jelent. A legnagyobb forgalmat idén is a Palatinus és Dagály strandok bonyolították le.

A MUISZ kérésére tájékoztat az NGM menekültügyben: hazánk biztonságos úti cél 

Bár akadnak olyan külföldi turisták és csoportok, akik a jelenlegi menekülthelyzetre hivatkozva lemondták budapesti útjukat, tömeges útlemondásokról nem beszélhetünk.

A szőlő útja, Hilltop módra 

Bár lóg az eső lába, mire Neszmélyre, a Hilltop birodalmához érünk, hétágra süt a nap. A jövőre negyedévszázados magyar cég teljes alapító vezérkara fogadja a meghívott újságírókat: Keresztúry Éva, Storcz Judit, Török Imre és Kamocsay Ákos.

Rekordot dönthet a reptéri futóverseny résztvevőinek száma 

Rekordszámú, több mint kilencszáz versenyző regisztrált a Budapest Airport légiközlekedésben dolgozók számára szervezett szombati jótékonysági futóversenyére, amelynek helyszíne a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I. kifutópályája - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Business Klub szeptember 14-én a Bo18 Hotel*** Superiorban 

Kiemelt témáink ezúttal olyan vendéglátóhelyek, amelyek tophelyként nyitottak, és vagy egyik pillanatról a másikra átpozicionálták magukat jóval alacsonyabb árfekvésű és kínálatú hellyé, vagy tartják magukat eredeti koncepciójukhoz. Megélnek-e a piacon vagy sem? – erre keressük klubunk látogatóival közösen a választ.

Menekültügy: lemondják a budapesti utakat a turisták, pedig hazánk biztonságos 

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagirodáinál a menekültügyi helyzet miatt külföldi csoportok és egyéni utasok mondják le magyarországi látogatásaikat. A szervezet attól tart, hogy a következő napokban még több lemondás érkezhet, ami jelentős bevételkiesést okozhat - tudatta a MUISZ pénteken az MTI-vel.

Gyémántüzlet nyílt a Dorottya Palotában 

Európa legimpozánsabb gyémánt- és ékszerpalotája, a Caprice Dorottya Diamond Palace nyitotta meg kapuit a Pollack Mihály által tervezett 19. századi épületben.

Félig üres vagy félig tele? 

A nyári hónapokban sorra jelentek meg a magyarok utazási szokásait firtató kutatások. Bár a felmérések általában csupán 1200 ember megkérdezésével készültek, az eredmények általában összhangban vannak, és az derül ki belőlük, hogy csak minden második magyar tudott elmenni nyaralni az idén, közülük is csak minden második jutott el külföldre.

Kézműves sörözőt nyitott a Marriott Hotelben az Élesztő tulajdonosa 

A népszerű, kézműves söröket kínáló Élesztő egyik üzemeltetője nyitott társaival új sörházat a Marriott Hotelben szeptember 4-én: az ígéretes koncepció a marionettszínházak világát idézi. Tóth Imre azonban egy másik rendhagyó ötletét is megvalósította: a közösségi térnek aposztrofált Skanzen egy olyan hely, ahol a vendégek maguknak csapolják a sört, és még dohányozni is lehet.

Látta már Győrt madártávlatból? 

A színház, az Ipari Park és a vasútállomás is feltűnik H. Szabó Sándor légifotóin.

Gyönyörű kolostor újult meg Majkon 

Elkészült az Európa-szerte kuriózumnak számító, majki Kamalduli Remeteség kolostorépületének és környezetének műemléki felújítása. A megújult, barokk műemlékegyüttes új kiállítása bemutatja a remeteség XVIII. századi történetét, a néma szerzetesek életmódját, megemlékezik II. Rákóczi Ferenc és a kamalduli rend kapcsolatáról, valamint megjeleníti azt az időszakot is, amikor az épület az Esterházy-család grófi ágának vadászkastélya volt. Az összesen 885 millió forintos európai uniós támogatással megvalósított fejlesztést Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember 2-án adta át. A műemléket üzemeltető Forster Központ évente 37 ezer látogatót vár Majkra.

Irodák Viadala: Elindult a szavazás 

Már lehet szavazni az Amadeus által meghirdetett Irodák Viadala első fordulójának résztvevőire.

A Rudas fürdő és az Egerszeg Fesztivál is Magyar Termék Nagydíjas lett 

Az idén 54 cég 57 pályázata nyerte el 21 kategóriában a Magyar Termék Nagydíjat, az elismerést és a különdíjakat csütörtökön adták át a Parlamentben.

Magyar onlinemarketing-szakember igazolt az Emirates-hez 

Agárdi Péter az Emirates-nél folytatja a pályafutását. 

Szeptemberben írják ki a magyar pályázatot a Velencei Biennáléra 

Már szeptemberben kiírja a 2016-os Velencei Nemzetközi Építészeti Biennálé magyar kiállításának pályázatát a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum - mondta el szerdán az intézmény vezetője.

Többen is a migránsokon próbálnak keresni 

Sokan próbálnak keresni a migránsokon - közölte az M1 aktuális csatorna, miután egy XI. kerületi hotelre talált, amelyből a kijövő, magukat szírnek valló család egyik tagja azt nyilatkozta, hogy taxira várnak, és Németországba szeretnének eljutni. 

Folyik az engedélyezési eljárások ésszerűsítése a falusi turizmusban 

Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége összegyűjtötte és továbbította az NGM felé a hozzá beérkezett szállásadói problémákat.

Manapság rizikós vállalkozás éttermet nyitni 

Meleg nyáron vagyunk túl, ami a vízparti területeken lévő szálláshely-szolgáltatóknak különösen kedvezett. Egy-egy forróbb hétvége előtt gyakorlatilag kitették a Balatonra a „megtelt táblát”, ami remélhetőleg jót tesz az iparágnak, mivel a vendéglátás a legnagyobb bedőlési arányú szektor Magyarországon. Amennyiben a szálláshely szolgáltatásokat és az éttermi vendéglátást külön-külön vizsgáljuk, akkor azt is megállapíthatjuk, hogy az éttermi vendéglátást, italszolgáltatást végző cégek a legrizikósabbak, itt ugyanis a cégek bedőlési aránya közel 4,5%, ami jóval magasabb az országos 2,53-os átlagnál, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében.

Turisztikai diótörő – szakmai konferencia 

Pontos képet szeretne az aktuális pályázati lehetőségekről? Lépést akar tartani az új értékesítési trendekkel? Bevált módszereket keres a vendégek elégedettségének növeléséhez és a sikeres online marketinghez? Új ötleteket szeretne a hatékony szolgáltatásfejlesztéshez? Szeretne műhelytitkokat ellesni elismert és sikeres szakemberektől?

Nem mehetnek be a migránsok a Keleti pályaudvarra 

Továbbra sem engedik be a Keleti előtt összegyűlt migránsokat a pályaudvarra Budapesten, a főbejáratot és az aluljáróból a pályaudvar felé vezető feljárót a rendőrök lezárták - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

Sör, virsli és retró slágerek véradásért 

Retró véradást szervez az ország öt pontján az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), amely sör-virsli retró menüvel és az 1970-es, 1980-as évek slágereivel és hangulatával várja a segíteni vágyókat szombaton.

Időpontváltozás: később lesz a Főzdefeszt + Street Food Market 

A 10. Jubileumi Főzdefeszt az előre beharangozott időponthoz képest egy hetet csúszik a várható esős időjárásra való tekintettel.

Pénteken kezdődik a Zsolnay Kulturális Negyed összművészeti fesztiválja 

Péntektől vasárnapig összesen hatvanhárom programmal várja a látogatókat a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben a 4. Zsolnay Fesztivál.

Szeptember elsejétől új neve van a BKF-nek 

Nevet váltott a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, kedden már a Budapesti Metropolitan Főiskolán (MET) kezdték meg az őszi félévet az intézmény hallgatói.

Vendéglátóhelyeken tartott razziát a NÉBIH 

Az elmúlt hetekben autópályák, főutak melletti vendéglátóhelyeket vizsgáltak országszerte a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) munkatársai. A szakemberek az ellenőrzések során számos helyszínen tapasztaltak higiéniai problémát és jelöletlen, ismeretlen eredetű, valamint lejárt minőség megőrzési idejű élelmiszereket is találtak. Egy, az M1-es autópálya mellett található étteremben még 2008-as lejárati idejű húsgombócok is „szerepeltek az étlapon”.

Ózdot akarja a kilenc és fél milliós kínai város 

Testvérvárosi kapcsolat jöhet létre Ózd és Vencsou (Wenzhou) között, hamarosan a kínai város polgármestere is ellátogat a borsodi településre.

Összefogtak a Szentendrei járás és a Dunakanyar települései az EuroVelo 6-ért 

A Szentendrei járás, illetve a Dunakanyar települései 2015. szeptember 5-én, szombaton 9:00 órakor közös nyilatkozatot írnak alá, melyben az EuroVelo 6 kerékpárút Pest megyei szakaszának megépítését sürgetik. A kezdeményezést Óbuda is támogatja.

Monumentális vízoszlopok, földalatti öltözők a debreceni strandon 

Megszületett a Debreceni Gyógyfürdő Kft. által a strand újjáépítésére kiírt ötletpályázat eredménye. A megújításra idén májusban ígért négymilliárd forintot Orbán Viktor miniszterelnök.

Így változik a szakmai tevékenységért felelős személyre vonatkozó szabály 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) weboldalán adott tájékoztatást a szakmai tevékenységért felelős személyre vonatkozó szabályozás szeptember 2-i módosításáról.

241 millió forintból épült kerékpárút Makó és Kiszombor között 

Közel 2,2 kilométer hosszúságú kerékpárút épült a Csongrád megyei Kiszombor és Makó között. A Maros folyón átívelő új kerékpárutat Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter avatta fel pénteken.

Több tízezer vendégéjszakát hoz hazánknak a folyami hajós turizmus 

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. adatai szerint a szállodahajók vendégforgalma folyamatosan nő: a társaság szakértői becslése szerint 2014-ben elérte a 400 ezer főt, és 2015-ben is kétszámjegyű növekedést mutat majd, a magyar főváros a folyami hajós turizmus egyik központjává vált - közölte az MT Zrt. hírlevelében.

Médiatervezési tippek, hogy ne csak szezonban legyenek vendégei 

Meghívó a HSM Szakmai Baráti Kör 35. találkozójára.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!