Hogyan üzemeltethetünk okosan webshopot világutazóként?

Egy laptoppal és koktéllal a kezünkben ücsörgünk a tengerparton, miközben a megrendeléseket teljesítjük és a profitot számoljuk. Jól hangzik, ugye? Szerencsére ez az életvitel ma már igenis lehetséges, azonban rendkívüli tudatosságot igényel. Hogyan üzemeltessünk sikeresen webshopot úgy is, ha minden héten máshol vagyunk? Alábbi cikkünkben pontosan ennek járunk utána!

1. Automatizáljunk minden folyamatot!

Ha egy bőrönddel a kezünkben járjuk a világot, akkor nem mindig jut időnk a számlázásra vagy éppen a vásárlói kérdések megválaszolására. Éppen ezért tanácsos mindent automatizálni, hogy nekünk már legfeljebb csak egy gombot kelljen megnyomni a rendelések teljesítéséhez. Egy átlagos webshop általában a rendelések visszaigazolását és a számlázást, illetve a chatet is automatizálja, hogy ezzel is kevesebb adminisztrációs teendőt kelljen végezni.

A legjobb az egészben, hogy ennek megvalósításához nem feltétlenül kell webfejlesztőnek lennünk, hiszen a számlázó programok és a logisztikai szoftverek már részletes útmutatókat nyújtanak az automatizálással kapcsolatban. Csak kövessük pontosan a lépéseket, és máris óriási terhet vehetünk le a vállunkról.

2. Szervezzük ki bátran a feladatokat!

Világutazóként a logisztika jelentheti a legnagyobb kihívást. Mivel nem tartunk fenn egy saját raktárt, ezért célszerű fulfillment mellett dönteni. A fulfillment lényege, hogy a saját termékeinket a logisztikai cég raktárába küldjük, akik rendelés esetén azonnal összecsomagolják és útjára is indítják az árukat. A webshopunkat összeköthetjük a rendszerükkel, így minden beérkező rendelésről azonnal értesülhetnek a logisztikai partnereink.

A marketinggel kapcsolatos teendőket, például a keresőoptimalizálást (SEO-t) és a hirdetéskezelést szintén szakemberekre bízhatjuk. Ez persze igényel némi befektetést, viszont számottevő időt és energiát spórolhatunk. Ha nem értünk a marketinghez, semmiképp ne próbálkozzunk saját kezűleg kampányokat készíteni, hiszen minden bizonnyal csak a pénzünket fogjuk égetni. Inkább kérjünk meg valódi profikat a feladatra, és monitorozzuk folyamatosan az elért eredményeket.

Idővel pedig mi magunk is megtanulhatjuk a SEO és a hirdetéskezelés rejtelmeit is. Így később már nem kell pénzt fordítanunk a külsős szakemberek munkájára, hanem már pontosan tudni fogjuk, hogy mit és hogyan kell csinálnunk a sikeres vevőszerzés érdekében. Persze ehhez viszonylag sokat kell tanulnunk, de hosszú távon garantáltan megtérülnek az erőfeszítéseink.

3. Fordítsunk kellő időt a munkára!

Tekintsünk valódi teljes állású munkaként a webshopunk üzemeltetésére. Habár a célunk lehet az, hogy a későbbiekben már csak a legfontosabb feladatokkal foglalkozzunk, de eleinte rengeteget kell tennünk a sikerért. Vágjunk bele minden nap valódi szenvedéllyel a munkánkba, és ne keseredjünk el, ha 1-2 hónap után még nem a várt eredményeket látjuk magunk előtt. Legyünk kitartók, és még akkor is dolgozzunk gőzerővel, ha a kirándulás vagy a tengerparti szórakozás csábítóbb elfoglaltság lenne.

4. Tervezzünk legalább 6 hónappal előre!

Rendszeres utazóként tervezzük meg fillérre pontosan a költségvetésünket. Számoljuk ki az utazásaink pontos költségeit és a webshopunk fenntartásához, illetve marketingjéhez szükséges kiadásaink mértékét is. Inkább kalkuláljunk kevesebb bevétellel, minthogy túlzottan optimisták legyünk és nem várt meglepetések érjenek minket.

Mindenképpen legyen vésztartalékunk is arra az esetre, ha az üzletünk nem a kívánt ütemben fejlődne. Ha szükséges, egy ideig fogjuk vissza az utazásainkat, és fordítsuk inkább a megtakarításunkat webshopunk fejlesztésére. Tűzzünk ki konkrét és reális célokat, amelyeket igyekezzünk minél hamarabb megvalósítani.

A fenti tippek segítségével akár világutazóként is sikeres webshopot üzemeltethetünk. Automatizáljunk minden lehetséges folyamatot, szervezzük ki a tőlünk távol álló vagy rengeteg időt felemésztő feladatokat, továbbá tervezzünk minden kiadásunkkal a lehető legprecízebben. Amennyiben ezekre odafigyelünk, és valóban kitartók maradunk, akkor a munkánk gyümölcse garantáltan beérik majd!


Világsztár is a programban - indul a Déryné Fesztivál

Világsztár is a programban - indul a Déryné Fesztivál 

Július 17-én, szerdán kezdődik a Déryné Fesztivál: ingyenes koncertek, színházi előadások, gyermek és családi programok várják az érdeklődőket öt napon át.
Családi programkavalkád a Balatonnál: ilyen volt a 6. Bondoró Fesztivál

Családi programkavalkád a Balatonnál: ilyen volt a 6. Bondoró Fesztivál 

A fesztiválon a világ minden tájáról érkező előadók kápráztatták el a közönséget, varázslatos élményekkel ajándékozva meg a résztvevőket.
Így alakult a magyar turizmus versenyképessége az elmúlt néhány évben

Így alakult a magyar turizmus versenyképessége az elmúlt néhány évben 

Szép eredményeket hozott hazánk számára a Világgazdasági Fórum közelmúltban közzétett turizmus versenyképességi indexe.
Többszáz milliós bírságot kapott a Booking.com

Többszáz milliós bírságot kapott a Booking.com 

A GVH feltárta, hogy az egyik legnagyobb, globális online szálláshelyfoglalási platformot működtető vállalkozás továbbra is alkalmazta jogsértő kommunikációs gyakorlatát.
Megvan, melyik a Balaton legjobb strandja

Megvan, melyik a Balaton legjobb strandja 

Az idén 46 strandüzemeltető vállalta a megmérettetést, némelyikük szabadstrandokkal és kempingekkel.
Tehetséges fiatalok alkotásai érkeztek Balatonfüredre

Tehetséges fiatalok alkotásai érkeztek Balatonfüredre 

Pop up kiállítással indul útjára a fiatal festőtehetségek támogatása Balatonfüreden.
Végzetes fürdőzés a tóban

Végzetes fürdőzés a tóban  

Egész éjszakába nyúló kutató tevékenységet folytatott a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának egyik mentőegysége.
Nem lesz többet Balaton Sound?

Nem lesz többet Balaton Sound? 

A rendezvény esetleges megszűnéséről már korábban is felreppentek pletykák.
Így kerülhetőek el a nyári balesetek

Így kerülhetőek el a nyári balesetek 

A nyári szabadságok veszélyeire figyelmeztetnek a szakértők.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.