Megjelent a Pont Itt legújabb száma!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll. Hazai szállodás körképet közlünk: hol, milyen számok, foglaltságok várhatóak a főszezonban, az előzetes adatok tükrében. A turizmus és vendégvárás számos területén igyekeztünk körbejárni azt is, vajon mit tehetünk azért, hogy klímabarát módon és a társadalmi felelősségvállalást is szem előtt tartva üzemeltessük vállalkozásainkat. 

Jó példával szolgál egy bécsi szálloda ehhez, amely minden elemében „zöld” módon működik a foglalástól kezdve a bútorok beszerzésén át a reggeliző asztal kínálatáig. Magyar példák sorát is felvonultatjuk, hogy a hazai hotelek miként járják a fenntarthatóság útját, legyen szó városi vagy vidéki házról. És hogy hogyan gondoskodnak a minél kisebb környezeti terhelésről a vendéglátásban? Az is kiderül. Van olyan étterem, amelyik a kisebb adagokra és a tudatos beszállítókra esküszik.

Azt is megtudhatják Olvasóink, hogy milyen a Michelin-csillag, ha zöld? Olyan elismert nemzetközi éttermeket mutatunk be, amelyek maximálisan képesek a csúcsgasztronómiát a felelősségteljes szemlélettel és ügymenettel kombinálni. Egyik cikkünkből pedig kiderül az is, hogy az utaztatásban, légiközlekedésben sok divatos szolgáltatás inkább zöldrefestésnek, pótcselekvésnek számít, mintsem valódi felelős gesztusnak a bolygó védelmében. Ezekről is lerántjuk a leplet, és végül górcső alá vesszük a hazai organikus borászatokat is. Friss, meleg, ropogós a Pont Itt. Forgassák haszonnal!

 

 


Megjelent a friss TKI index

Megjelent a friss TKI index 

2025. májusban a turisztikai cégek 70 százalék szolgáltatási árainak növekedéséről számolt be az elmúlt 3 hónapra vonatkozóan az előző év azonos időszakához mérten.
Új határon átnyúló turisztikai egyesület

Új határon átnyúló turisztikai egyesület 

Megalakult a Fernenet – új határon átnyúló turisztikai egyesület a Fertő-tó térségében.
Életműkiállítás a belvárosi galériában

Életműkiállítás a belvárosi galériában 

Grandiózus életműkiállítással indítja útjára a nyarat a Virág Judit Galéria.
Megújult a legendás gemenci kőkereszt

Megújult a legendás gemenci kőkereszt 

A település központi részén, az árvízvédelmi töltés mellett, az egykori keselyűsi csárda előtt álló emlékművet bárki megcsodálhatja.
Indul a Muslinca Bringakör

Indul a Muslinca Bringakör 

A Muslinca Bringakör egy ingyenes, játékos, felfedező jellegű kerékpáros kihívás.
 Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén

Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén 

Siófok a legnépszerűbb pünkösdi úti cél belföldön az egyik szállásfoglaló portál friss foglalási adatai szerint a közelgő hosszú hétvégén.
Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen

Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen 

Az országos környezetszépítő verseny legnépszerűbb kategóriái 2025-ben az Év főtere és az Év fasora.
 Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját

Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját 

Negyven nap, majdnem 30.000 kilométer, 3274 gyalogló.
Kulturális randevú Göcsejben

Kulturális randevú Göcsejben 

Az eseménysorozat a göcseji dombok között idén 22 településen több mint 60 programot és közel 100 élményt kínál a „fenntartható lassúság” jegyében.
Indul a nyári szezon a Tisza-tó fővárosában

Indul a nyári szezon a Tisza-tó fővárosában 

Ezen a nyáron is rengeteg kalanddal és élménnyel vár Tiszafüred.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.