Megjelent a Pont Itt legújabb száma!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll. Hazai szállodás körképet közlünk: hol, milyen számok, foglaltságok várhatóak a főszezonban, az előzetes adatok tükrében. A turizmus és vendégvárás számos területén igyekeztünk körbejárni azt is, vajon mit tehetünk azért, hogy klímabarát módon és a társadalmi felelősségvállalást is szem előtt tartva üzemeltessük vállalkozásainkat. 

Jó példával szolgál egy bécsi szálloda ehhez, amely minden elemében „zöld” módon működik a foglalástól kezdve a bútorok beszerzésén át a reggeliző asztal kínálatáig. Magyar példák sorát is felvonultatjuk, hogy a hazai hotelek miként járják a fenntarthatóság útját, legyen szó városi vagy vidéki házról. És hogy hogyan gondoskodnak a minél kisebb környezeti terhelésről a vendéglátásban? Az is kiderül. Van olyan étterem, amelyik a kisebb adagokra és a tudatos beszállítókra esküszik.

Azt is megtudhatják Olvasóink, hogy milyen a Michelin-csillag, ha zöld? Olyan elismert nemzetközi éttermeket mutatunk be, amelyek maximálisan képesek a csúcsgasztronómiát a felelősségteljes szemlélettel és ügymenettel kombinálni. Egyik cikkünkből pedig kiderül az is, hogy az utaztatásban, légiközlekedésben sok divatos szolgáltatás inkább zöldrefestésnek, pótcselekvésnek számít, mintsem valódi felelős gesztusnak a bolygó védelmében. Ezekről is lerántjuk a leplet, és végül górcső alá vesszük a hazai organikus borászatokat is. Friss, meleg, ropogós a Pont Itt. Forgassák haszonnal!

 

 


Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat

Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat 

Hatvanhárom pályázat érkezett a MaReSz idei versenyére.
Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar

Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar 

Június 11-én először lép fel önálló koncerttel Magyarországon a Biffy Clyro.
Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé

Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé 

Az apró lakásokban gyakran megtapasztalható, hogy a hely kihasználása szinte művészetté válik.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben

A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben 

A modern építkezési gyakorlatokban a szendvicspanel technológia egyre népszerűbbé válik Magyarországon. Bár az Egyesült Államokban és más nyugati országokban már régóta előszeretettel használják ezt az építési metódust, hazánkban még sokan kételyekkel szemlélik. 
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.