Semsei Rudolf: ösztönös irányítás helyett tudatosra van szükség

Semsei Rudolf, a VakVarjú Étteremcsalád tulajdonosa az MSZÉSZ 60.közgyűlésén a gondoskodó munkáltató image kialakításáról és annak hosszútávú hatásairól tartott előadásában a gondoskodó vezetés fontosságáról és annak gyakorlati megvalósításáról beszélt.

Semsei szerint a hatékony vezetés kulcsa, hogy a kollégák számára támogató és biztonságos munkakörnyezetet teremtsenek, amelyben azt érzik, hogy megbecsülik és figyelembe veszik őket. Ennek egyik eleme, hogy a vezetés ösztönös módjáról áttérjenek a tudatos irányításra, ami hosszútávú tervezést és felelősségvállalást igényel.

A VakVarjú cégcsoport filozófiája is ezt a szemléletet tükrözi, és mint a tulajdonos elmondta, az elmúlt év központi szava náluk a „hála” volt, míg az idei év a „fejlődés” jegyében telik.

Semsei Rudolf  fontosnak tartja, hogy vezetőként következetesen mutasson példát, határokat szabjon, és támogató közösséget építsen
Semsei Rudolf fontosnak tartja, hogy vezetőként következetesen mutasson példát, határokat szabjon, és támogató közösséget építsen
Fotó: Pál Tamás/MSZÉSZS

A fejlődés alatt egy összetettebb gondolkodást próbáltak képviselni, mondta Semsei, ezért négy részre osztották fel az idei évet: az első negyedév az az emberi kapcsolatokról szólt, mert mint mondta „ha otthon jól vannak a kollégák, ha jól érzik magukat a bőrükben, ha jól érzik magukat az emberi kapcsolatrendszereikben, akkor a munkahelyükön is sokkal jobban tudnak teljesíteni.” A második negyedév az egészségfejlesztéséről, a harmadik a szakmai fejlődésről szólt, míg a negyedik negyedév az én időről, és minden olyan módszerről, ami ahhoz kapcsolódik, hogy elkerüljék a kiégést.

Mindezekkel az intézkedésekkel az a céljuk, hogy a kollégák nemcsak a munkahelyükön, hanem személyes életükben is fejlődjenek, egészségesek és motiváltak maradjanak, mert az jó a munkáltatónak, a cégnek és az egész közösségnek.

Fontosnak tartja, hogy vezetőként következetesen mutassanak példát, határokat szabjanak, és támogató közösséget építsenek.

Előadásában megosztotta saját tapasztalatait is, és elmondta, hogy példamutatása például abban is megnyilvánul, hogy minden kollégára személyes figyelmet fordít, rendszeresen beszélget velük és megünneplik az egyéni eredményeket is, de több különböző, az egészséget és a személyes fejlődést támogató programot is szerveznek, például egészségügyi szűrések és orvosi konzultációk. A fiatal munkavállalókkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy „nem mindenkinek ugyanaz a szeretetnyelve, és fontos, hogy megismerjük a másik a nyelvét és tanuljuk meg azt használni és próbáljunk az ő gondolataival azonosulni.”

Az előadás végén rámutatott, hogy azért fontos, hogy egy vezető példamutató legyen, és folyamatosan kommunikálja a cég értékeit a kollégák felé, mert ez hosszú távon elmélyíti a lojalitást és a közösség érzését.


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.