Beszédes vendégszámok, SZÉP kártya-tervek, közelgő HOTREC közgyűlés

Beszédes vendégszámok, SZÉP kártya-tervek, közelgő HOTREC közgyűlés 

A vadonatúj Balatonfüred Kongresszusi Központban több mint 250 regisztrált szállodás és 66 kiállító társult tag részvételével november 15-én tartotta 2023. évi őszi közgyűlését - sorban az 58-at - a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), amelyen sokakat érintő szakmai információk, érdekességek, aktualitások hangzottak el az egész napos programfolyam során. Helyszíni beszámolónk következik.  
Előttünk a főszezon, Top10 küldőpiac, marad a TUHO

Előttünk a főszezon, Top10 küldőpiac, marad a TUHO 

Elnöki tájékoztató aktualitásokról: Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Étterme Szövetségének (MSZÉSZ) első emberének beszámolója az idén 55 éves Szövetség 57. közgyűlésének alkalmából.
Teljes az MSZÉSZ Tavaszi Közgyűlésének programja

Teljes az MSZÉSZ Tavaszi Közgyűlésének programja 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) május 17–18-án, az Aquaworld Resort Budapest szállodában tartja Tavaszi Közgyűlését.
Láncreakció

Láncreakció 

„I’ll be back!” A Terminátor ikonikus mondata jut eszünkbe a hírre, miszerint a szállodaszövetség idei őszi, tisztújító közgyűlése, egyöntetű többséggel, ismét Flesch Tamást választotta elnöküknek. 
"A Jóisten malmai lassan őrölnek..."

"A Jóisten malmai lassan őrölnek..." 

Másfél évig tartó, kőkemény időszakot lezáró feladatsor végére tesz pontot az idei évbúcsúztató, hiszen 2023. január 1-től a korábban már szintén e pozíciót betöltő Flesch Tamás veszi át a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöki tisztjét a jelenlegi elnöktől, Baldauf Csabától. Most a leköszönő elnököt kérdezzük. 
Ideje, hogy átalakuljon a szállodák szövetsége pékszövetséggé?

Ideje, hogy átalakuljon a szállodák szövetsége pékszövetséggé? 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) idei őszi, tisztújító közgyűlésének egyik kerekasztal-beszélgetésén mindenkit érzékenyen érintő kérdésről, az energiakrízisről volt szó. A beszélgetés résztvevői: Fazekas Lajos (Aquaticum Debrecen Kft.) Kerek Péter (Accent Hotels) Szabó Éva (Barack Hotel, Tiszakécske), Tóth Zoltán (E.ON Hungária Csoport) és Flesch Tamás (Continental Group) működött közre, moderátorként.
MSZÉSZ-vezér: vakrepülés

MSZÉSZ-vezér: vakrepülés 

Megtartotta két napos tisztújító közgyűlését a Magyar Szállodák és Éttemek Szövetsége (MSZÉSZ) Budapesten, a Radisson Blu Béke Hotelben, ahol a második nap történéseiről olvashatnak most beszámolót.
MSZÉSZ-elnök: „Továbbra is a munkaerőhelyzet az egyik legégetőbb kérdés”

MSZÉSZ-elnök: „Továbbra is a munkaerőhelyzet az egyik legégetőbb kérdés” 

Ez a november 11. nem az a november 11... Mert mit is jelenthet ez a dátum? Egyrészt a Márton-napi libalakomát, másrészt a lengyelek egyik fő nemzeti ünnepét, harmadrészt tavaly ekkortól lépett életbe a teljes lezárás a covid második hulláma alatt. Most éppen a negyedikben vagyunk, de az idei november 11-e arról érdekes a szakmának, hogy e nap tartotta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) őszi Közgyűlését a Grand Hotel Esztergomban.  
Kötelező oltásról, VIZA alkalmazásról, szállodai lopásokról

Kötelező oltásról, VIZA alkalmazásról, szállodai lopásokról 

Az MSZÉSZ esztergomi őszi Közgyűlésének első, szemináriumi napján dr. Salamon András a legkritikusabban fogadott rendeleteket értelmezte jogi szempontból, illetve abban segített, mi a jó megoldás a gyakorlatban.
MSZÉSZ: őszi közgyűlés helyszínéhez pályázati kiírás

MSZÉSZ: őszi közgyűlés helyszínéhez pályázati kiírás 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a sikeres júliusi közgyűlést követően elkezdte az őszi szakmai találkozó szervezését. Ehhez keresnek megfelelő vidéki helyszínt.

Nincs meglepetés: itt az MSZÉSZ új vezetősége 

Kényszerű, másfél éves covid-szünet után, július 14-én találkozhattak végre ismét egymással a hazai szállodásokat tömörítő Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) tagjai, valamint a leköszönő és a következő időszakra jelölt vezetőség, hogy megtartsák soron következő, 53. közgyűlésüket, ahová előzetesen 340-en regisztráltak.  

Az egyik MSZÉSZ elnökjelölt váratlan bejelentése 

Éppen egy héttel az új elnökséget választó budapesti közgyűlés előtt.

Én is indulok az MSZÉSZ elnöki pozíciójáért 

Ezzel keresett meg Nagy-Szász István (45), aki a cseh érdekeltségbe tartozó (CPI Hotels) budapesti Mamaison Hotels & Residences General Managere. Fiatal kora ellenére már végigjárta a szállodás szakma lépcsőfokait – így jutott fel az igazgatói székbe -, most pedig úgy döntött, beszáll a szállodások legnagyobb érdekképviseleti szervezetének elnöki tisztjéért induló választási küzdelembe.  

Miért nem képviseltette magát az MTÜ a szállodások július végi közgyűlésén? 

Feltettük a kérdést a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatójának, Guller Zoltánnak.

"Nem lehet minden évben világcsúcsot futni" 

Az elnök beszélt egyebek között küldőpiaci trendekről, kapacitásbővülésről, lobbytevékenységről, NTAK-ról és természetesen a szállodások mumusáról, a rövid távú lakáskiadásról is. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!