Szöllősi Tímea cikkei

Dachstein és Salzkammergut bemutatkozott Budapesten
Turizmus egész évben: túrázás, kerékpározás és természet a Salzkammerguti régióban.

Bemutatkozott a Szlovák Paradicsom és Igló
A magyarok körében Szlovákia egész évben népszerű, különösen a Szlovák Paradicsom környéke, amely egész évben várja a látogatókat.

Ilyen lesz az idei évad Szigligeten
Május 1-jén a 35. Mediawave Fesztivállal indítja útjára a 2025-ös tavaszi-nyári évadot a Szigliget Várudvar.

Izrael készen áll a turisták fogadására
Izrael a kihívásokkal teli időszak után immár készen áll arra, hogy ismét turisták millióit fogadja a világ minden tájáról.

Történelem és turizmus: Vácott tartották a MUISZ tavaszi közgyűlését
A turizmus aktuális trendjei és kihívásai, Vác történelmi és kulturális értékei és a vallásturizmus is kiemelt figyelmet kapott.

Megnyílt a Magyar Zene Háza legújabb kiállítása
LISTEN. – Zenei utazás a világ körül címmel megnyílt a Magyar Zene Háza harmadik időszaki kiállítása, mely világkörüli utazásra hívja a látogatókat.

Peking bemutatta turisztikai és kulturális újdonságait
A világ egyik legnagyobb történelmi és kulturális kincstáraként ismert város 2024-ben különleges elismerést kapott.

Havas kalandok, kulináris élvezetek és pezsgés Jasnán
A Jasna változatos és jobbnál jobb sípályákat kínál, ahol kezdők és haladók egyaránt kisíelhetik magukat – ráadásul alig néhány órányira Budapesttől.

TUI 2025: nyári kínálat – új úti célokkal
Ízelítőt kaptunk a TUI nyári kínálatából.

Zengő Dóm, népzene, Miska és Mariska – ilyen lesz az Oszakai Világkiállítás magyar pavilonja
Közel 50 nap múlva veszi kezdetét a 2025-ös Oszakai Világkiállítás, amelyen Magyarország ‒ mintegy 160 ország egyikeként ‒ nemzeti pavilonnal képviselteti magát.
Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények
Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál
Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet
Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Jelentős vásárok Brnó-ban a világ szakembereinek
A 2025-ös év ismét gazdagá vásárprogramot hoz a brnó-i vásárterületre, tele nagy jelentőségű eseményekkel különöző iparágak és egyéb szakterületek számára.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások
A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Gasztrokalandok, karneválok és sok-sok csatorna – Hollandia kevésbé ismert arcai
Hollandia sokkal több, mint Amszterdam, és bőven van olyan város, ahol magunkba szívhatjuk a holland kultúrát és ráadásul még izgalmas gasztro kalandok is várnak.
Zanzibári idegenvezető magyar szívvel
Iddi, vagyis ahogy a szigetre látogató magyar turisták ismerik, Lepke ugyanis néhány hónapja nem mindennapi dologra vállalkozott.
Izraeli turizmus: mikor jöhet a nagy visszatérés?
Vajon a körülmények továbbra is nehezítik a hosszú távú stratégiák kialakítását? És mit mutat a realitás? A teljes fellendülés még várat magára?
Lengyel-magyar közös kiállítás a Capa Központban
A tárlat 2025. február 13. és március 30. között látható a Capa Központban.
A tél legmenőbb sportja, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia
A sífutás egy kihívásokkal teli, mégis élvezetes sport, amelyet bármely életkorban el lehet kezdeni.
MISZ: érdekvédelem és szakmai kapcsolatok bővítése
Összefoglaló a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének Közgyűléséről.
Bemutatkoztak a Maldív-szigetek luxusüdülőhelyei
Változatos turisztikai kínálattal várják a közép-kelet európai turistákat.
Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas
A tradíciók tisztelete és a kreativitás ötvözése áll Nagy Szabolcs séf konyhájának középpontjában.
Lovak, fenyőméztetű, hasra esés és egy új szerelem – élmények Salzkammergutban
Kipróbáltuk, belehúztunk és imádtuk a téli sportokat!
A világ legidősebb szőlőtőkéje, titkos alagút a város alatt és egy ezeréves vár
Téli városnézés Szlovéniában – síelés előtt vagy után.
Itt csak magunkra és a társunkra számíthatunk – interjú Esther Horvath fotográfussal
Esther Horvath sarkvidéki fotográfus képein nem csak emberi történetek kelnek életre, hanem azok a különleges pillanatok is, amelyek sehol máshol nem történhetnének meg.
Felfedeztük Szlovénia síparadicsomait
Szlovénia nem csak a túrázók és a kirándulók édenkertje vagy a vadvízi evezések páratlan helyszíne, hanem a téli sportok szerelmeseinek is egy valóságos paradicsom.
Növekszik a halfogyasztás Magyarországon
A METRO Gasztroakadémián rendezett eseményen hangsúlyozták a magyar halak kiváló minőségét, egészségügyi előnyeit és környezetbarát jellegét, valamint a hazai halászok fontos és áldozatos munkáját.
A csokoládé, amely pillanatok alatt meghódította a világot
Mi az a dubai csokoládé, és mi az oka annak, hogy mindenki megőrül érte?
Az Iberia bemutatta téli újdonságait
Az Iberia légitársaság a Budapest Airporttal közösen tartott sajtótájékoztatóján bemutatta téli időszakra vonatkozó stratégiájukat és beszámoltak újdonságaikról.
Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján
A tél közeledtével a Kozmo Étterem új menüje a szezon ízeit és hangulatát idézi, egyaránt kényeztetve a hagyományos és a modernebb gasztronómia kedvelőit.
Maldív-szigetek: esküvők szereplői és a nászutasok paradicsoma
A Visit Maldives által szervezett frissen tartott webinárium keretében betekintést kaptunk a Maldív-szigetek lenyűgöző kínálatába, amelyet kifejezetten esküvők és nászutasok számára kínálnak.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása
A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
A pulyka reneszánsza a konyhában
A főzés és étkezés kétségtelenül összehozza az embereket, ezért is volt külön öröm, hogy a Magyar Pulykaszövetség meghívott minket egy közös főzésre a Gallicoop-pal a Chefparade konyhájába.
Szlovák turisztikai workshop volt Budapesten
Először került megrendezésre Budapesten a Szlovák Turisztikai Képviselet workshopja. A 2024. november 25-én, a Courtyard Marriott Hotelben tartott esemény célja Szlovákia turisztikai ajánlatainak bemutatása volt a magyar utazásszervezők és a sajtó képviselői számára.
Champagne For You: ahol az ország legszélesebb pezsgőválasztéka vár
A Champagne For You tulajdonosa, Kiszely Katalin mesélt nekünk, aki a pezsgők szeretetét üzleti vállalkozássá és életérzéssé formálta.
Portugália turisztikai kínálata Budapest szívében
A rendezvényen közel harminc portugál turisztikai szolgáltató mutatta be legújabb ajánlatait, a résztvevők megismerkedhettek a portugál kulturális örökséggel, gasztronómiával, valamint a különböző régiók által kínált élményekkel, helyszínekkel, hotelekkel.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Közép-Európa legszebb karácsonyi vásárainak kaleidoszkópja
Közép-Európa legszebb adventi vásárai idén is megnyitják kapuikat, hogy ízekkel, illatokkal, zenével és különleges programokkal varázsolják el az oda látogatókat.
Amadeus: hódít a mesterséges intelligencia és az élményközpontúság
Az Amadeus 2024. november 11-én a Novotel Budapest Centrum Hotelben tartott sajtóeseményén nem csak turizmusban betöltött szerepükről volt szó, de betekintést kaptunk a jövőbeli fejlesztéseikbe és a legújabb utazási trendekbe.
MSZÉSZ Közgyűlés: bemutatták a megújuló Gellért Szállodát
Orbán Ráhel, a BDPST Koncept vezetője az MSZÉSZ 60. közgyűlésén tartott előadásában a Gellért Szálloda felújításáról és a projekt mögötti tervekről beszélt, kiemelve Budapest fontosságát és turisztikai jelentőségét.
Semsei Rudolf: ösztönös irányítás helyett tudatosra van szükség
Az étteremtulajdonos szerint a gondoskodó vezető ismérvei közé tartozik a kollégák iránti szeretet és elkötelezettség.
Történetek és ízek nyomában Szlovénia felfedezésre váró tájain
Szlovénia olyan vidék, amelynek minden szegletében ott van a lélek. Az ország kevésbé ismert régióit bejárva egyszerre elevenedik meg a történelem, és miközben felfedezzük a látnivalókat, magával ragadó emberi és családi történetek is kibontakoznak.
Tisztújítás az MSZÉSZ 60. közgyűlésén: Somlyai Zoltán az új elnök
Fontos döntések születtek a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) éves közgyűlésén.
Visit Hungary: A magyar turizmus növekedési stratégiája és céljai
Az MSZÉSZ LX. Közgyűlésére a budapesti Aquaworld Resort Budapestben került sor, ahol Csendes Olivér, a Visit Hungary vezérigazgatója az esemény második napján tartott előadásában beszámolt a szervezet marketingstratégiájáról és turisztikai céljairól.
Elvarázsolt étterem, fenntartható halgazdaság és az arany elixír
Piran különleges titkainak nyomában jártunk.
Gyógyvizek és történelmi látnivalók: bemutatkozott a Nyitrai-régió
A termálvizek, történelmi emlékek, a borászatok és római kori maradványok mellett egyre népszerűbb a kerékpáros turizmus és a számos kiépített via ferrata útvonalnak köszönhetően a különböző adrenalin túrák.
Megérkezett a világhírű Monet kiállítás - megnéztük
A Van Gogh és a Dalí kiállítások megálmodói ezúttal a Claude Monet immerzív kiállítást hozták el a fővárosi BOK Csarnokba.