Sikeres Business Klub a luxus jegyében

A luxus jegyében rendezett üzleti találkozó helyszíne ezúttal a Vendég&Hotel nagysikerű Gastro Design versenyének díjazottjai közül a legtöbb díjat 'besöprő' St. Andrea Wine&Gourmet Bár. Most személyesen is meggyőződhettünk arról, hogy a Nyugati Pályaudvar közelében, az Eiffel Palace épületében található pesti vendéglátóhely nem véletlenül kapta a számos elismerést.

A novemberi Business Klub témái most elsősorban a luxus és az egyediség köré fonódtak.

Minőségi gasztronómia

Elsőként a GaultßMillau Magyarország étteremkalauz 2016. évi kiadásának éttermes tesztelési tapasztalatairól hallhattunk Molnár B. Tamás, a Gault&Millau Étteremkalauz magyarországi kiadásának főszerkesztőjétől. Az elsősorban nem a külsőségeket, hanem a konyhák minőségét értékelő kiadvány szakemberétől megtudhattuk, hogy Magyarországon idén kevesebb az un. csúcsgasztronómiát képviselő (17-20 pont közötti) étterem, azonban pozitívumként értékelhető, hogy lényegesen több a 'két szakácssapkás' (15-16 pontos) étterem, ezek többsége azonban Budapesten koncentrálódik. Nagy eredmény, hogy sikerült idén létrehozni az Aranyszalag intézményét, mely egy olyan tanúsító védjegy, mely az alapanyagok minőségét fémjelzi, ezzel tájékoztatva az ezeket felhasználó éttermeket.

Exkluzív bekészítésből bevételi boom

Az exkluzív forrásvizet palackozó Life Water szakértőjétől, Dr. Gyenge Balázstól pedig megtudhattuk, hogy hogyan lehet egy szállodai szoba bekészítésből bevételi boom. Egy ötcsillagos budapesti szállodában ugyanis a különleges megjelenésű és minőségű hazai forrásvíz bekészítésével nem csupán az egyedi dizájnnal rendelkező forrásvíz, de a tálcára helyezett kísérő termékek forgalma is megugrott.

Régi szállodából vadonatújat varázsolni

A JAB-Csoport magyarországi képviseletének vezetője, Bakody Katalin a cégcsoport tevékenységéről beszélt majd Árvai Zoltánnal, a Hilton Budapest igazgatójával közösen bemutatták hogyan újították fel a luxusszálloda teljes lobbyját úgy, hogy a szálloda folyamatosan üzemelt.

A nem csupán termékeket, hanem komplex szolgáltatáscsomagot kínáló JAB csoport az exkluzív textíliák, tapéták, pvc padlók és padlószőnyegek, dizájnlámpa gazdag választékán túl tanácsadással, beszereléssel, igény esetén felületkezeléssel is foglalkozik. A külföldi referenciák mellé már több hazai szálloda és étterem (az Emile, a Kreinbacher birtok, az Aria Hotel vagy a Buddha Bár Hotel) most pedig a Hilton Budapest is csatlakozott. A Hilton Budapestben a londoni belsőépítész cég által megálmodott terveket 3 helyszín, a német központ, London és Budapest példa nélküli együttműködésével sikerült a gyakorlatba átültetni. A szállodalánc nagyon komoly elvárásai mellett (lángállóság, kopásállóság és egyéb kezelési tulajdonságok) a szállodai igazgatóság különleges kívánságait is valóra váltották, pl. a lobbyban szokatlan módon mintegy 156 párna is elhelyezésre került.

A menekülthelyzet hatása a határmenti szállodákra

 Arról, hogy a menekülthelyzet a határnál milyen hatással lehet a környékbeli szállodákra, panziókra, Lukács Csaba, a Magyar Nemzet főmunkatársa beszélt. A szakértő kiemelte, hogy amellett, hogy ilyenkor olyan különleges igények jelennek meg, mint az energiaitalok mennyiségének növekedése (pl. egy terrorelhárító csoport esetén), nem egyedülálló a mintegy 100%-os foglaltság vagy a 30 napos fizetési határidő. Amennyiben tudósító kollégákat fogad a szálloda, a konnektorok, hosszabbítók, elosztók, a fürdéshez elérhető forró víz, a gyors net, a sok buborékmentes víz és kiadós reggeli (pl. kolbászos tojásrántotta) fontosabb szempontoknak bizonyulnak, háttérbe szorítva az egyéb kényelmi funkciókat.

Forrás: Vendég & Hotel


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.