Sikeres Business Klub a luxus jegyében

A luxus jegyében rendezett üzleti találkozó helyszíne ezúttal a Vendég&Hotel nagysikerű Gastro Design versenyének díjazottjai közül a legtöbb díjat 'besöprő' St. Andrea Wine&Gourmet Bár. Most személyesen is meggyőződhettünk arról, hogy a Nyugati Pályaudvar közelében, az Eiffel Palace épületében található pesti vendéglátóhely nem véletlenül kapta a számos elismerést.

A novemberi Business Klub témái most elsősorban a luxus és az egyediség köré fonódtak.

Minőségi gasztronómia

Elsőként a GaultßMillau Magyarország étteremkalauz 2016. évi kiadásának éttermes tesztelési tapasztalatairól hallhattunk Molnár B. Tamás, a Gault&Millau Étteremkalauz magyarországi kiadásának főszerkesztőjétől. Az elsősorban nem a külsőségeket, hanem a konyhák minőségét értékelő kiadvány szakemberétől megtudhattuk, hogy Magyarországon idén kevesebb az un. csúcsgasztronómiát képviselő (17-20 pont közötti) étterem, azonban pozitívumként értékelhető, hogy lényegesen több a 'két szakácssapkás' (15-16 pontos) étterem, ezek többsége azonban Budapesten koncentrálódik. Nagy eredmény, hogy sikerült idén létrehozni az Aranyszalag intézményét, mely egy olyan tanúsító védjegy, mely az alapanyagok minőségét fémjelzi, ezzel tájékoztatva az ezeket felhasználó éttermeket.

Exkluzív bekészítésből bevételi boom

Az exkluzív forrásvizet palackozó Life Water szakértőjétől, Dr. Gyenge Balázstól pedig megtudhattuk, hogy hogyan lehet egy szállodai szoba bekészítésből bevételi boom. Egy ötcsillagos budapesti szállodában ugyanis a különleges megjelenésű és minőségű hazai forrásvíz bekészítésével nem csupán az egyedi dizájnnal rendelkező forrásvíz, de a tálcára helyezett kísérő termékek forgalma is megugrott.

Régi szállodából vadonatújat varázsolni

A JAB-Csoport magyarországi képviseletének vezetője, Bakody Katalin a cégcsoport tevékenységéről beszélt majd Árvai Zoltánnal, a Hilton Budapest igazgatójával közösen bemutatták hogyan újították fel a luxusszálloda teljes lobbyját úgy, hogy a szálloda folyamatosan üzemelt.

A nem csupán termékeket, hanem komplex szolgáltatáscsomagot kínáló JAB csoport az exkluzív textíliák, tapéták, pvc padlók és padlószőnyegek, dizájnlámpa gazdag választékán túl tanácsadással, beszereléssel, igény esetén felületkezeléssel is foglalkozik. A külföldi referenciák mellé már több hazai szálloda és étterem (az Emile, a Kreinbacher birtok, az Aria Hotel vagy a Buddha Bár Hotel) most pedig a Hilton Budapest is csatlakozott. A Hilton Budapestben a londoni belsőépítész cég által megálmodott terveket 3 helyszín, a német központ, London és Budapest példa nélküli együttműködésével sikerült a gyakorlatba átültetni. A szállodalánc nagyon komoly elvárásai mellett (lángállóság, kopásállóság és egyéb kezelési tulajdonságok) a szállodai igazgatóság különleges kívánságait is valóra váltották, pl. a lobbyban szokatlan módon mintegy 156 párna is elhelyezésre került.

A menekülthelyzet hatása a határmenti szállodákra

 Arról, hogy a menekülthelyzet a határnál milyen hatással lehet a környékbeli szállodákra, panziókra, Lukács Csaba, a Magyar Nemzet főmunkatársa beszélt. A szakértő kiemelte, hogy amellett, hogy ilyenkor olyan különleges igények jelennek meg, mint az energiaitalok mennyiségének növekedése (pl. egy terrorelhárító csoport esetén), nem egyedülálló a mintegy 100%-os foglaltság vagy a 30 napos fizetési határidő. Amennyiben tudósító kollégákat fogad a szálloda, a konnektorok, hosszabbítók, elosztók, a fürdéshez elérhető forró víz, a gyors net, a sok buborékmentes víz és kiadós reggeli (pl. kolbászos tojásrántotta) fontosabb szempontoknak bizonyulnak, háttérbe szorítva az egyéb kényelmi funkciókat.

Forrás: Vendég & Hotel


Idén újra: Öböl-átúszás Tihany és Balatonfüred között

Idén újra: Öböl-átúszás Tihany és Balatonfüred között 

A rendezvény célja nem csupán a sport, hanem a természet, az élmény, a hagyomány és az értékek ünneplése.
Programkavalkád a Tokaj Fesztiválkatlanban

Programkavalkád a Tokaj Fesztiválkatlanban 

Huszonöt programmal várja nyáron látogatóit az ország egyik legnagyobb szabadtéri színháza, a Tokaj Fesztiválkatlan.
Jön: háború utáni és kortárs művek aukciója

Jön: háború utáni és kortárs művek aukciója 

Keserü Ilona drámai képe 40 millió forintos kikiáltási árról indul a Virág Judit Galéria árverésén.
 Közel kétezer résztvevő a Tisza-tó körüli kerékpárversenyen

Közel kétezer résztvevő a Tisza-tó körüli kerékpárversenyen 

Új távokkal és felejthetetlen hangulattal ünnepelte 18. születésnapját a BSI kerékpáros eseménye.
Enyhítik a száj- és körömfájásjárvány korlátozása miatt hozott intézkedéseket

Enyhítik a száj- és körömfájásjárvány korlátozása miatt hozott intézkedéseket  

A korlátozáson kívüli területeket érintik a változások.
Ismét ellepték világszerte ismert influenszerek hazánkat

Ismét ellepték világszerte ismert influenszerek hazánkat 

Látogatásuk három napja alatt 22 helyszínen, 30 hazai szolgáltató segítségével mutatják meg hazánk élményeit.
A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum

A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum 

A BKV – a Magyar Autóklubbal együttműködve – az idén is csatlakozik a közlekedési kultúra napja programsorozathoz.
Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál

Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál 

Új értékesítési vezető érkezett a német hátterű utazásszervezőhöz.
Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén

Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén 

Új fejezet nyílik a Sziget életében, megőrizve a különleges atmoszférát és a változatos programokat, miközben látványos újításokkal is várják a látogatókat.
Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán

Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán 

„Ez Magyarország legszebb szabadidősport-rendezvénye”, hallhattuk az ALDI Futógála beharangozó eseményén május 8-án, a Cafe Frei BudaParton lévő egységében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.