Sikeres Business Klub a luxus jegyében

A luxus jegyében rendezett üzleti találkozó helyszíne ezúttal a Vendég&Hotel nagysikerű Gastro Design versenyének díjazottjai közül a legtöbb díjat 'besöprő' St. Andrea Wine&Gourmet Bár. Most személyesen is meggyőződhettünk arról, hogy a Nyugati Pályaudvar közelében, az Eiffel Palace épületében található pesti vendéglátóhely nem véletlenül kapta a számos elismerést.

A novemberi Business Klub témái most elsősorban a luxus és az egyediség köré fonódtak.

Minőségi gasztronómia

Elsőként a GaultßMillau Magyarország étteremkalauz 2016. évi kiadásának éttermes tesztelési tapasztalatairól hallhattunk Molnár B. Tamás, a Gault&Millau Étteremkalauz magyarországi kiadásának főszerkesztőjétől. Az elsősorban nem a külsőségeket, hanem a konyhák minőségét értékelő kiadvány szakemberétől megtudhattuk, hogy Magyarországon idén kevesebb az un. csúcsgasztronómiát képviselő (17-20 pont közötti) étterem, azonban pozitívumként értékelhető, hogy lényegesen több a 'két szakácssapkás' (15-16 pontos) étterem, ezek többsége azonban Budapesten koncentrálódik. Nagy eredmény, hogy sikerült idén létrehozni az Aranyszalag intézményét, mely egy olyan tanúsító védjegy, mely az alapanyagok minőségét fémjelzi, ezzel tájékoztatva az ezeket felhasználó éttermeket.

Exkluzív bekészítésből bevételi boom

Az exkluzív forrásvizet palackozó Life Water szakértőjétől, Dr. Gyenge Balázstól pedig megtudhattuk, hogy hogyan lehet egy szállodai szoba bekészítésből bevételi boom. Egy ötcsillagos budapesti szállodában ugyanis a különleges megjelenésű és minőségű hazai forrásvíz bekészítésével nem csupán az egyedi dizájnnal rendelkező forrásvíz, de a tálcára helyezett kísérő termékek forgalma is megugrott.

Régi szállodából vadonatújat varázsolni

A JAB-Csoport magyarországi képviseletének vezetője, Bakody Katalin a cégcsoport tevékenységéről beszélt majd Árvai Zoltánnal, a Hilton Budapest igazgatójával közösen bemutatták hogyan újították fel a luxusszálloda teljes lobbyját úgy, hogy a szálloda folyamatosan üzemelt.

A nem csupán termékeket, hanem komplex szolgáltatáscsomagot kínáló JAB csoport az exkluzív textíliák, tapéták, pvc padlók és padlószőnyegek, dizájnlámpa gazdag választékán túl tanácsadással, beszereléssel, igény esetén felületkezeléssel is foglalkozik. A külföldi referenciák mellé már több hazai szálloda és étterem (az Emile, a Kreinbacher birtok, az Aria Hotel vagy a Buddha Bár Hotel) most pedig a Hilton Budapest is csatlakozott. A Hilton Budapestben a londoni belsőépítész cég által megálmodott terveket 3 helyszín, a német központ, London és Budapest példa nélküli együttműködésével sikerült a gyakorlatba átültetni. A szállodalánc nagyon komoly elvárásai mellett (lángállóság, kopásállóság és egyéb kezelési tulajdonságok) a szállodai igazgatóság különleges kívánságait is valóra váltották, pl. a lobbyban szokatlan módon mintegy 156 párna is elhelyezésre került.

A menekülthelyzet hatása a határmenti szállodákra

 Arról, hogy a menekülthelyzet a határnál milyen hatással lehet a környékbeli szállodákra, panziókra, Lukács Csaba, a Magyar Nemzet főmunkatársa beszélt. A szakértő kiemelte, hogy amellett, hogy ilyenkor olyan különleges igények jelennek meg, mint az energiaitalok mennyiségének növekedése (pl. egy terrorelhárító csoport esetén), nem egyedülálló a mintegy 100%-os foglaltság vagy a 30 napos fizetési határidő. Amennyiben tudósító kollégákat fogad a szálloda, a konnektorok, hosszabbítók, elosztók, a fürdéshez elérhető forró víz, a gyors net, a sok buborékmentes víz és kiadós reggeli (pl. kolbászos tojásrántotta) fontosabb szempontoknak bizonyulnak, háttérbe szorítva az egyéb kényelmi funkciókat.

Forrás: Vendég & Hotel


Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben

Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben 

A rendezvényszektor vállalati eseménymarketing piacának árbevétele 2024-ben 78,4 milliárd forint volt és 4,3 százalékos növekedést mutatott.
Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum

Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum 

Idén 120 éves a badacsonyörsi botanikus kert.
Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön

Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön 

Matyó Húsvét Mezőkövesden április 20-21-én.
Ilyen lesz a Debrecenbe költöző Természettudományi Múzeum

Ilyen lesz a Debrecenbe költöző Természettudományi Múzeum 

Eredményt hirdettek a múzeum megjelenésére kiírt pályázaton: az első helyet a világ egyik vezető irodája szerezte meg.
A Káli-medence egyik legkisebb településére költözik nyáron a Thália Színház

A Káli-medence egyik legkisebb településére költözik nyáron a Thália Színház 

Július 5. és augusztus 17. között Salföldön várják a közönséget.
Újra nyit a Dinó Park

Újra nyit a Dinó Park 

Megkezdi az idei szezont Budapest egyik kedvenc élményparkja, a DinoPark KÖKI 25 helyszínnel és 80 dinoszaurusszal várja látogatóit.
Majomtúra a Richter Safari Parkban

Majomtúra a Richter Safari Parkban 

Pénteken nyitja meg újra kapuit a nagykőrösi Richter Safari Park, ahol az idei szezonban majomtúra is várja az érdeklődőket .
Tradicionális húsvéti vásár Budapest kellős közepén

Tradicionális húsvéti vásár Budapest kellős közepén 

Nyit a Vörösmarty Tavasz. Még locsolkodás is lesz a pesti Belvárosban.
Magyar design a nemzetközi élvonalban

Magyar design a nemzetközi élvonalban 

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) immár negyedik alkalommal biztosít megjelenési lehetőséget a kreatívipari szereplőknek a designipar egyik legnívósabb szakmai eseményén, a Milan Design Weeken április 7-13. között.
Mátraszentistváni Sípark: soha ennél rosszabb szezont!

Mátraszentistváni Sípark: soha ennél rosszabb szezont! 

Közel ötvenezer vendéget fogadott a Sípark a 2023-2024-es téli szezonban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.