Kihirdették az Év strandételét

Az Év strandétele díjat idén a balatonlellei Mesés BBQ & grill bisztró báránnyal töltött szőlőleveles káposztája nyerte. A darált bárányhúst rozmaringos zöldbúza törettel fermentált szőlőlevélbe töltve helyezik a szintén fermentált póréhagymás hideg káposztára házi málnaecetes lilahagymával. 4750 forintért egy különleges és igazán nyári főétel.

További díjazottak:

Büfé kategóriában a pálmát Alsóörsről az Oliva strandbüfé vitte el, ahonnét sikerült egy nagyon szerethető újítással előrukkolniuk:

a pirított pisztácia nemcsak a bazsalikomos pesztót teszi különlegessé, hanem a lángos tésztájába is belekeverik.

Koktélparadicsommal és parmezán forgáccsal válik teljessé az ízek és a látvány harmóniája. És mindössze 2500 forintért kínálják.

Az Év strandétele idei győztese / Fotó: Heim Alexandra
Az Év strandétele idei győztese / Fotó: Heim Alexandra

Idén új versenykategória volt az

Év stranddesszertje: a Tiki Beach bisztró szezonális gyümölcsökkel koronázott tarhonyapudingja a legismertebb ázsiai desszertből varázsolt igazi balatoni Beach Foodot Zamárdiban azzal, hogy a tapióka gyöngy helyett tarhonyát főznek vaníliás, cukros tejben.

Narancs, lime és citrom ízesítéssel, sárgakrémmel pudingosítják, majd hidegen tálalják a szezonnak megfelelő gyümölcspürével, friss gyümölcsökkel és mentalevéllel. Elképesztő krémességét a tarhonya textúrája még izgalmasabbá teszi, akár reggelire is kiváló és évek óta a vendégek egyik kedvence a Tikiben 2650 forintért. Nem túlzás azt mondani, hogy tarhonyával jobb lett, mint az eredeti tapióka gyöngyös ázsiai desszert.

Vega különdíjat a badacsonyörsi Vánkos faszénen tisztított vajjal grillezett patisszonja kapott.

Égetett citrom levével, saját készítésű sárgaborsó miso-val készült vajas kukoricahabbal. Füstölt paprikaolaj és házi magropogós mellé fermentált szőlőszemekkel és tetején sümegi parmezán jellegű sajtforgáccsal kerül tányérra. Napsárga színét és különleges ízvilágát leginkább a kukoricahab adja meg, és kifejezetten egyedi nyári bisztró étel 3650 forintos áron.

Az Év felfedezettje idén Siófok - Szabadifürdőn a Julcsi kalácsoda, akik a szokásos édes kürtöskalács műfajban is tudtak kiemelkedőt mutatni

azzal, hogy rengeteg helyi liofilizált málnával spékelték meg, ami annyira feldobja a kalácsot és 2500 forintért kínálják. Ugyanakkor a sós kürtösben is egyedit alkottak azzal, hogy a sajtot nem töltelékként vagy feltétként adták hozzá, hanem baconnel vagy anélkül pirítják össze a sós tésztából készített kaláccsal, 1700 forintos áron.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.