További díjazottak:
Büfé kategóriában a pálmát Alsóörsről az Oliva strandbüfé vitte el, ahonnét sikerült egy nagyon szerethető újítással előrukkolniuk:
a pirított pisztácia nemcsak a bazsalikomos pesztót teszi különlegessé, hanem a lángos tésztájába is belekeverik.
Koktélparadicsommal és parmezán forgáccsal válik teljessé az ízek és a látvány harmóniája. És mindössze 2500 forintért kínálják.
Idén új versenykategória volt az
Év stranddesszertje: a Tiki Beach bisztró szezonális gyümölcsökkel koronázott tarhonyapudingja a legismertebb ázsiai desszertből varázsolt igazi balatoni Beach Foodot Zamárdiban azzal, hogy a tapióka gyöngy helyett tarhonyát főznek vaníliás, cukros tejben.
Narancs, lime és citrom ízesítéssel, sárgakrémmel pudingosítják, majd hidegen tálalják a szezonnak megfelelő gyümölcspürével, friss gyümölcsökkel és mentalevéllel. Elképesztő krémességét a tarhonya textúrája még izgalmasabbá teszi, akár reggelire is kiváló és évek óta a vendégek egyik kedvence a Tikiben 2650 forintért. Nem túlzás azt mondani, hogy tarhonyával jobb lett, mint az eredeti tapióka gyöngyös ázsiai desszert.
Vega különdíjat a badacsonyörsi Vánkos faszénen tisztított vajjal grillezett patisszonja kapott.
Égetett citrom levével, saját készítésű sárgaborsó miso-val készült vajas kukoricahabbal. Füstölt paprikaolaj és házi magropogós mellé fermentált szőlőszemekkel és tetején sümegi parmezán jellegű sajtforgáccsal kerül tányérra. Napsárga színét és különleges ízvilágát leginkább a kukoricahab adja meg, és kifejezetten egyedi nyári bisztró étel 3650 forintos áron.
Az Év felfedezettje idén Siófok - Szabadifürdőn a Julcsi kalácsoda, akik a szokásos édes kürtöskalács műfajban is tudtak kiemelkedőt mutatni
azzal, hogy rengeteg helyi liofilizált málnával spékelték meg, ami annyira feldobja a kalácsot és 2500 forintért kínálják. Ugyanakkor a sós kürtösben is egyedit alkottak azzal, hogy a sajtot nem töltelékként vagy feltétként adták hozzá, hanem baconnel vagy anélkül pirítják össze a sós tésztából készített kaláccsal, 1700 forintos áron.