Az üzemeltetési költségek terén a téli időszakban 30 százalékos megtakarítást valósított meg az új rendszer egy hasonló nagyságú gázfűtéses rendszerrel összehasonlítva. A nyári időszakban még impozánsabb a megtakarítás mértéke, mivel passzív hűtés esetén 80 százalékkal, aktív hűtés esetén 35 százalékkal fogyaszt kevesebbet a rendszer a hagyományos klímarendszereknél. A rendszer magasabb beruházási költsége is jóval hamarabb megtérülni látszik a tervezettnél, az utóbbi évek drasztikus mértékű gázáremelése következtében. A rendszer további előnye, hogy a hagyományos klímahasználatból fakadó reumatológiai megbetegedések vagy az ennél is veszélyesebb légionárus megbetegedés teljesen kizárt az üzemelés során, hiszen nincs levegő cirkuláció, a hőt vagy hideget a falak közvetítik, ezzel egyenletes hő és hidegérzetet biztosítva vendégeink számára. A rendszer nem jár együtt káros anyag kibocsátással.
Bevált a hőszivattyús fűtés-hűtés az Airport Hotel Stációban
A Ferihegyi Repülőtér közvetlen közelében, Vecsésen fekvő négycsillagos Airport Hotel Stációban 2006-ban állt szolgálatba a föld hőjét hasznosító fűtés-hűtés rendszer. Az azóta eltelt időszak tapasztalatait a múlt hét folyamán a kivitelező cégek és a hotel tulajdonosai áttekintették,és az adatok azt mutatják, hogy több szempontból is bevált az alternatív rendszer.

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus
350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.