Bővült a Pagony Panzió és Étterem

Az Európai Unió támogatásával négycsillagos szállodai résszel, wellness és konferencia központtal bővítette létesítményét a magántulajdonú nyíregyházi Pagony Panzió és Étterem, amely 55 hektáros rekreációs parkkal és 70 lovat számláló lovardával együtt lát el idegenforgalmi szolgáltatásokat a térségben.

A létesítmény pénteki avatásán Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter elmondta: az idegenforgalom szükséges megújításába az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 300 milliárd forintot fektethetnek be a beruházók 2013-ig, s 60 milliárd forint értékű pályázat most van elbírálás alatt. Hozzátette: 80 milliárd forint értékben turisztikai célt szolgáló úgynevezett attrakció-fejlesztés is megvalósulhat. Ilyen a nyíregyházi állatparkban 1,7 milliárd forintért felépülő óceanárium is, amely az indonéziai térség állat- és növényvilágát mutatja majd be.

Veres János pénzügyminiszter, aki szintén részt vett az átadáson közölte, hogy a fejlesztésekhez a nemzeti forrás biztosított, sőt az idén és jövőre a költségvetési egyensúly javulásával még kedvezőbbé válnak a támogatáshoz jutás feltételei. A pénzügyi tárca vezetője megismételte, hogy 2009-ben a költségvetési hiány eléri a célként meghatározott 3 százalékos mértéket. Bajnai Gordon a tervezett idegenforgalmi fejlesztésekkel kapcsolatban megfogalmazta, hogy a jelentős, együttesen 300 milliárd forint értékű beruházásokkal szeretnék megszüntetni a turizmus budapesti és balatoni központúságát, bevonva az ágazatba az ország minden részét. Úgy vélte, hogy ez a foglalkoztatás szempontjából is igen fontos, hiszen szerinte a turizmus az alacsonyabb képzettségű munkavállalók egy részét alkalmazni tudja.

A működtető TIMPEX Kft. ügyvezetője, Tárbály István közölte: a nyíregyházi szállodabővítés - 535 millió forintos költségből valósult meg, annak ötven százalékát az Európai Unió Strukturális Alapja finanszírozta, 25 százaléka nemzeti támogatás, 25 százaléka pedig saját forrás, magántőke. (Rop.hu/MTI Eco) 


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.