Bővült a Pagony Panzió és Étterem

Az Európai Unió támogatásával négycsillagos szállodai résszel, wellness és konferencia központtal bővítette létesítményét a magántulajdonú nyíregyházi Pagony Panzió és Étterem, amely 55 hektáros rekreációs parkkal és 70 lovat számláló lovardával együtt lát el idegenforgalmi szolgáltatásokat a térségben.

A létesítmény pénteki avatásán Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter elmondta: az idegenforgalom szükséges megújításába az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 300 milliárd forintot fektethetnek be a beruházók 2013-ig, s 60 milliárd forint értékű pályázat most van elbírálás alatt. Hozzátette: 80 milliárd forint értékben turisztikai célt szolgáló úgynevezett attrakció-fejlesztés is megvalósulhat. Ilyen a nyíregyházi állatparkban 1,7 milliárd forintért felépülő óceanárium is, amely az indonéziai térség állat- és növényvilágát mutatja majd be.

Veres János pénzügyminiszter, aki szintén részt vett az átadáson közölte, hogy a fejlesztésekhez a nemzeti forrás biztosított, sőt az idén és jövőre a költségvetési egyensúly javulásával még kedvezőbbé válnak a támogatáshoz jutás feltételei. A pénzügyi tárca vezetője megismételte, hogy 2009-ben a költségvetési hiány eléri a célként meghatározott 3 százalékos mértéket. Bajnai Gordon a tervezett idegenforgalmi fejlesztésekkel kapcsolatban megfogalmazta, hogy a jelentős, együttesen 300 milliárd forint értékű beruházásokkal szeretnék megszüntetni a turizmus budapesti és balatoni központúságát, bevonva az ágazatba az ország minden részét. Úgy vélte, hogy ez a foglalkoztatás szempontjából is igen fontos, hiszen szerinte a turizmus az alacsonyabb képzettségű munkavállalók egy részét alkalmazni tudja.

A működtető TIMPEX Kft. ügyvezetője, Tárbály István közölte: a nyíregyházi szállodabővítés - 535 millió forintos költségből valósult meg, annak ötven százalékát az Európai Unió Strukturális Alapja finanszírozta, 25 százaléka nemzeti támogatás, 25 százaléka pedig saját forrás, magántőke. (Rop.hu/MTI Eco) 


Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.
Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.
MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben

MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben 

Somlyai Zoltán ismertette a legfrissebb adatokat, információkat a budapesti régióülésen.
Közeledik a Hotels Tomorrow 2025

Közeledik a Hotels Tomorrow 2025 

Az idei Hotels Tomorrow konferencia 2025. június 30-án és július 1-jén kerül megrendezésre Párizsban.
INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából

INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából 

Csökkenő turistaérkezést és vendéjszakaszámot regisztráltak keleti szomszédainknál.
Akcióban a HotelHero

Akcióban a HotelHero  

A szállodák és éttermek összefogásának köszönhetően 2025. február 2-a óta vasárnaponként 300 rászoruló jut egy-egy tányér meleg ételhez.
Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.
Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.