Danubius Wine Selection

2011. március 4-én a Hilton Budapest szállodában rendezték meg az immár hagyományosnak számító Danubius Wine Selection versenyt.

A zsűriben a szállodalánc szakemberei mellett neves meghívott borszakértők is részt vettek, többek között Alkonyi László a Borbarát magazin főszerkesztője, Módos Péter, a borakadémia korábbi elnöke, Jakabbffy László, az Alabárdos étterem korábbi tulajdonosa, Kemendy László borász, Niszkács Miklós a Vendéglátás főszerkesztője, Kovács Antal és Fabók Mihály sommelier-ek.

130 tételből vak kóstolással, 100 pontos rendszerben választották ki azt a 18 bort, amely 2011. áprilisától szerepel a Danubius Hotels Group minden magyarországi szállodájának borlapján. A legmagasabb pontszámot a Németh-féle, 2007-es évjáratú Virághegyi Kékfrankos érte el.

A kiválasztott borok az alábbiak:

Mátrai Chardonnay (Bárdos) 2009
Dörgicsei Olaszrizling (Pántlika) 2009
Neszmélyi Sauvignon Blanc (Szöllösi) 2009
Nagyrédei Pinot Grigio (Bárdos) 2010
Neszmélyi Cserszegi Fűszeres (Szöllösi) 2009
Tokaji Furmint ( Tokaj Kereskedőház) 2010
Kunsági Kékfrankos Rosé (Frittmann) 2010
Egri Merlot (Egri Korona Borház) 2008
Villányi Cabernet Sauvignon-Merlot Spicc (Vylyan) 2008
Szekszárdi Kadarka (Mészáros) 2009
Virághegyi Kékfrankos (Németh) 2007
Szekszárdi Pinot Noir (Mészáros) 2009
Villányi Portugieser (Wunderlich) 2010
Szekszárdi Bikavér (Aranyfürt) 2007
Szekszárdi Cabernet Franc (Mészáros) 2007
Villányi Cuvée (Jekl) 2007
Tokaji Szamorodni édes (Gundel) 2001
Tokaji Aszú 3 Puttonyos (Gundel) 2004


Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás

Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás 

Új név, új arculat, új lehetőségek.
Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók

Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók 

A tavalyi évhez hasonlóan népszerű a húsvét a belföldi utazók körében – derült ki az egyik szállásfoglaló portál adataiból.
MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások

MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások 

Április 15-én, kedden zajlott a szakmai program Pécsett.
Pihenés és konferenciaélet újratöltve:  nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája 

A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.
Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc

Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc 

A Rove Al Marjan Island szálloda az Al Marjan-sziget tengerpartján nyílt meg Rász el-Haimában.
Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt

Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt  

Főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak a hazai vendégek az év első három hónapjában.
Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.
Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.