Danubius Wine Selection

2011. március 4-én a Hilton Budapest szállodában rendezték meg az immár hagyományosnak számító Danubius Wine Selection versenyt.

A zsűriben a szállodalánc szakemberei mellett neves meghívott borszakértők is részt vettek, többek között Alkonyi László a Borbarát magazin főszerkesztője, Módos Péter, a borakadémia korábbi elnöke, Jakabbffy László, az Alabárdos étterem korábbi tulajdonosa, Kemendy László borász, Niszkács Miklós a Vendéglátás főszerkesztője, Kovács Antal és Fabók Mihály sommelier-ek.

130 tételből vak kóstolással, 100 pontos rendszerben választották ki azt a 18 bort, amely 2011. áprilisától szerepel a Danubius Hotels Group minden magyarországi szállodájának borlapján. A legmagasabb pontszámot a Németh-féle, 2007-es évjáratú Virághegyi Kékfrankos érte el.

A kiválasztott borok az alábbiak:

Mátrai Chardonnay (Bárdos) 2009
Dörgicsei Olaszrizling (Pántlika) 2009
Neszmélyi Sauvignon Blanc (Szöllösi) 2009
Nagyrédei Pinot Grigio (Bárdos) 2010
Neszmélyi Cserszegi Fűszeres (Szöllösi) 2009
Tokaji Furmint ( Tokaj Kereskedőház) 2010
Kunsági Kékfrankos Rosé (Frittmann) 2010
Egri Merlot (Egri Korona Borház) 2008
Villányi Cabernet Sauvignon-Merlot Spicc (Vylyan) 2008
Szekszárdi Kadarka (Mészáros) 2009
Virághegyi Kékfrankos (Németh) 2007
Szekszárdi Pinot Noir (Mészáros) 2009
Villányi Portugieser (Wunderlich) 2010
Szekszárdi Bikavér (Aranyfürt) 2007
Szekszárdi Cabernet Franc (Mészáros) 2007
Villányi Cuvée (Jekl) 2007
Tokaji Szamorodni édes (Gundel) 2001
Tokaji Aszú 3 Puttonyos (Gundel) 2004


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.