Dzsem-bori a Sofitelben

Mesebeli illatok, boldogan mosolygó csapatok és sok-sok apró, csinosan díszített üvegbe töltött szederdzsem. Mikulás estéjén így ünnepeltek a Sofitel Budapest Chain Bridge vendégei a J’aime Jam-Party, azaz Szeretem a dzsemparti nevet viselő buliban.

A Sofitel Budapest és a szeder igazán gyümölcsözőnek mondható kapcsolata a szálloda különleges illatának megalkotásával kezdődött, hiszen ahogy arról már korábban beszámoltunk, a L’Artisan Parfumeur, a francia luxus parfümök piacának vezető szereplője és a Sofitel luxusszálloda lánc különleges együttműködést kötött. A L’Artisan Parfumeur 12 új illatot alkotott a szállodalánc számára, a Sofitel budapesti szállodájának illatát a feketeszeder ihlette, és Mûre Sauvage névre keresztelték. Júliusban a szálloda tetőteraszán egy emlékezetes estén többszáz szederpalántát ültettek el a vendégek, és a szálloda reményei szerint jövőre akár már ez a termés is dzsemként kerülhet üvegekbe.
Mikulás estéjén azonban a csodálatos panoráma övezte Paris Budapest Restaurantban a tűzhelyeken még nem a saját termésű szeder főtt a fazekakban. Az érkező vendégeket már némiképp előkészített, megmosott, megtisztított és előfőzött szeder várta, amelyhez saját elképzelésük és ízlésük szerint adagolhatták az ízesítőket, fűszereket, adalékokat. Sokan nyúltak a szederpálinkához, kedvelt volt a fahéj, szegfűszeg, vanília is, a merészebbek viszont borshoz, kardamomhoz, lime-léhez, és egyéb varázslatokhoz is folyamodtak. A rendkívül jó hangulatú estén a vendégek szedres finomságok közül is válogathattak, a szedres macaronok és a szederrel megbolondított forró csoki és cafe latte különösen nagy slágernek bizonyult.
A színes kötényekben serényen munkálkodó csapatok a kész művet aztán üvegekbe töltötték, mutatós dekorációval látták el, és így kerültek a kompozíciók a szálloda mosolygós bíráló bizottsága elé. Andreas Mensch főszakács és Laurent Bétourné igazgató vezényletével hősiesen kitartóan próbálták megkülönböztetni a finomat, a zamatostól és a nagyszerűtől. Végül is sikerült a választás, így eldőlt, hogy melyik recept kerül majd a Sofitel saját repertoárjába. A titkos hozzávalókat ezúttal nem árulhatjuk el, azt viszont igen, hogy a dzsemfőző versenyt a Szeder Álom csapata nyerte, melynek tagjai között elévülhetetlen érdemeket szerzett a sikerben a Vendég&Hotel főszerkesztője, Vágó Ágnes is.

A győztes pályamű


Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.