Dzsem-bori a Sofitelben

Mesebeli illatok, boldogan mosolygó csapatok és sok-sok apró, csinosan díszített üvegbe töltött szederdzsem. Mikulás estéjén így ünnepeltek a Sofitel Budapest Chain Bridge vendégei a J’aime Jam-Party, azaz Szeretem a dzsemparti nevet viselő buliban.

A Sofitel Budapest és a szeder igazán gyümölcsözőnek mondható kapcsolata a szálloda különleges illatának megalkotásával kezdődött, hiszen ahogy arról már korábban beszámoltunk, a L’Artisan Parfumeur, a francia luxus parfümök piacának vezető szereplője és a Sofitel luxusszálloda lánc különleges együttműködést kötött. A L’Artisan Parfumeur 12 új illatot alkotott a szállodalánc számára, a Sofitel budapesti szállodájának illatát a feketeszeder ihlette, és Mûre Sauvage névre keresztelték. Júliusban a szálloda tetőteraszán egy emlékezetes estén többszáz szederpalántát ültettek el a vendégek, és a szálloda reményei szerint jövőre akár már ez a termés is dzsemként kerülhet üvegekbe.
Mikulás estéjén azonban a csodálatos panoráma övezte Paris Budapest Restaurantban a tűzhelyeken még nem a saját termésű szeder főtt a fazekakban. Az érkező vendégeket már némiképp előkészített, megmosott, megtisztított és előfőzött szeder várta, amelyhez saját elképzelésük és ízlésük szerint adagolhatták az ízesítőket, fűszereket, adalékokat. Sokan nyúltak a szederpálinkához, kedvelt volt a fahéj, szegfűszeg, vanília is, a merészebbek viszont borshoz, kardamomhoz, lime-léhez, és egyéb varázslatokhoz is folyamodtak. A rendkívül jó hangulatú estén a vendégek szedres finomságok közül is válogathattak, a szedres macaronok és a szederrel megbolondított forró csoki és cafe latte különösen nagy slágernek bizonyult.
A színes kötényekben serényen munkálkodó csapatok a kész művet aztán üvegekbe töltötték, mutatós dekorációval látták el, és így kerültek a kompozíciók a szálloda mosolygós bíráló bizottsága elé. Andreas Mensch főszakács és Laurent Bétourné igazgató vezényletével hősiesen kitartóan próbálták megkülönböztetni a finomat, a zamatostól és a nagyszerűtől. Végül is sikerült a választás, így eldőlt, hogy melyik recept kerül majd a Sofitel saját repertoárjába. A titkos hozzávalókat ezúttal nem árulhatjuk el, azt viszont igen, hogy a dzsemfőző versenyt a Szeder Álom csapata nyerte, melynek tagjai között elévülhetetlen érdemeket szerzett a sikerben a Vendég&Hotel főszerkesztője, Vágó Ágnes is.

A győztes pályamű


Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye

Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye 

2025 tavaszán nyílhat meg a grandiózis beruházás, amely hatalmas löketet adhat Hévíz turizmusának.
MSZÉSZ budapesti régióülés: Somlyai Zoltánt jelölik a Szállodaszövetség következő elnökének

MSZÉSZ budapesti régióülés: Somlyai Zoltánt jelölik a Szállodaszövetség következő elnökének 

Szeptember 16-án a Mercure-Ibis Budapest Castle Hillben tartotta őszi, tisztújító régióülését az MSZÉSZ fővárosi tagozata.
Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását

Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását 

A megnyitók egyikén, amikor az utazási szakma és a rendezvényes cégek képviselőit hívták el – 2024. szeptember 13-án, pénteken - mi is jelen lehettünk.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad!

Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad! 

Folytatódik a Marriott-lánc ingyenes képzési programja.
Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének

Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének 

Red Dot díjat nyert a Dorothea Hotel látogatóirányító rendszere.
Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés

Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés 

A Good Travel Seal a világ legmegbízhatóbb minősítései között szerepel.
Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ

Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége meghirdeti az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázatot.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Stratégiai partnerség a vendégelégedettség növelése érdekében

Stratégiai partnerség a vendégelégedettség növelése érdekében 

A Novotel Budapest Centrum a Kertesz Communications Consulting Kft.-vel (KCC) kötött megállapodást.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.