Dzsem-bori a Sofitelben

Mesebeli illatok, boldogan mosolygó csapatok és sok-sok apró, csinosan díszített üvegbe töltött szederdzsem. Mikulás estéjén így ünnepeltek a Sofitel Budapest Chain Bridge vendégei a J’aime Jam-Party, azaz Szeretem a dzsemparti nevet viselő buliban.

A Sofitel Budapest és a szeder igazán gyümölcsözőnek mondható kapcsolata a szálloda különleges illatának megalkotásával kezdődött, hiszen ahogy arról már korábban beszámoltunk, a L’Artisan Parfumeur, a francia luxus parfümök piacának vezető szereplője és a Sofitel luxusszálloda lánc különleges együttműködést kötött. A L’Artisan Parfumeur 12 új illatot alkotott a szállodalánc számára, a Sofitel budapesti szállodájának illatát a feketeszeder ihlette, és Mûre Sauvage névre keresztelték. Júliusban a szálloda tetőteraszán egy emlékezetes estén többszáz szederpalántát ültettek el a vendégek, és a szálloda reményei szerint jövőre akár már ez a termés is dzsemként kerülhet üvegekbe.
Mikulás estéjén azonban a csodálatos panoráma övezte Paris Budapest Restaurantban a tűzhelyeken még nem a saját termésű szeder főtt a fazekakban. Az érkező vendégeket már némiképp előkészített, megmosott, megtisztított és előfőzött szeder várta, amelyhez saját elképzelésük és ízlésük szerint adagolhatták az ízesítőket, fűszereket, adalékokat. Sokan nyúltak a szederpálinkához, kedvelt volt a fahéj, szegfűszeg, vanília is, a merészebbek viszont borshoz, kardamomhoz, lime-léhez, és egyéb varázslatokhoz is folyamodtak. A rendkívül jó hangulatú estén a vendégek szedres finomságok közül is válogathattak, a szedres macaronok és a szederrel megbolondított forró csoki és cafe latte különösen nagy slágernek bizonyult.
A színes kötényekben serényen munkálkodó csapatok a kész művet aztán üvegekbe töltötték, mutatós dekorációval látták el, és így kerültek a kompozíciók a szálloda mosolygós bíráló bizottsága elé. Andreas Mensch főszakács és Laurent Bétourné igazgató vezényletével hősiesen kitartóan próbálták megkülönböztetni a finomat, a zamatostól és a nagyszerűtől. Végül is sikerült a választás, így eldőlt, hogy melyik recept kerül majd a Sofitel saját repertoárjába. A titkos hozzávalókat ezúttal nem árulhatjuk el, azt viszont igen, hogy a dzsemfőző versenyt a Szeder Álom csapata nyerte, melynek tagjai között elévülhetetlen érdemeket szerzett a sikerben a Vendég&Hotel főszerkesztője, Vágó Ágnes is.

A győztes pályamű


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.