Együttműködés az Andrássy Kúria & Spa és a Tokaj Hegyalja Egyetem között

Együttműködési megállapodást írt alá az Andrássy Kúria & Spa és a Tokaj Hegyalja Egyetem egy olyan duális képzés elindításáról, amely révén az egyetem hallgatóinak lehetősége lesz gyakorlati tapasztalatot szerezni a hotelben. Ez a képzési forma egyedülálló a régióban.
 

A megállapodás kiváló lehetőséget teremt a hallgatók számára, hogy gyakorlati tapasztalatot szerezhessenek a turisztikai szektorban a tokaji régióban.

A megállapdás értelmében a Tokaj Hegyalja Egyetem vendéglátás és turizmus szakos hallgatói lehetőséget kapnak arra, hogy az ötcsillagos Andrássy Kúria & Spa hotelben a gyakorlatban sajátítsák el az ágazatban szükséges ismereteket és készségeket. Ezáltal a diákok nem csupán elméleti tudásra tesznek szert, hanem közvetlen tapasztalatokat is szereznek egy működő gazdasági egységben, ahol nap mint nap szembesülhetnek a turizmus sokszínűségével és kihívásaival.

 „Üdvözöljük a megállapodást az Andrássy Kúria & Spa hotellel, hiszen egy ilyen innovatív képzési együttműködés lehetővé teszi, hogy a vendéglátás és turizmus szakos hallgatóink növelhessék a gyakorlati tudásukat és szakmai tapasztalatra tegyenek szert. Az együttműködés révén a diákok valós munkakörnyezetben sajátíthatják el a legmagasabb színvonalú szolgáltatások nyújtásának fortélyait, biztosítva ezzel a jövő vezető szakembereit az iparág számára"

– mondta Prof. Dr. Kéri Szabolcs, a Tokaj Hegyalja Egyetem rektora.

A duális képzés  révén az egyetem hallgatóinak lehetősége lesz gyakorlati tapasztalatot szerezni a hotelben
A duális képzés révén az egyetem hallgatóinak lehetősége lesz gyakorlati tapasztalatot szerezni a hotelben
Fotó: Andrássy Kúria &Spa

 

"Hiszünk abban, hogy ez a gyakorlatorientált megközelítés lehetővé teszi majd a hallgatók számára, hogy hatékonyan integrálódjanak a turisztikai iparágba és szakmailag is vonzó lokációként tekintsenek a tokaji régióra. Kifejezetten az örömünkre szolgál, hogy egy ilyen kiváló partnerrel, mint a Tokaj Hegyalja Egyetem, együttműködve támogathatjuk a jövő turisztikai szakembereinek képzését és fejlődését"

– nyilatkozta Somlyai Zoltán, a BDPST Hotel Management Zrt. vezérigazgatója.

Az Andrássy Kúria & Spa és a Tokaj Hegyalja Egyetem vezetőinek közös célja, hogy egy olyan képzési modellt alakítsanak ki, amely a turisztikai szektor aktuális igényeire reagálva segíti a hallgatókat a szakmai tapasztalatok elérésében, és hozzájárul a hazai turisztikai szektor folyamatos fejlődéséhez.


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.