Fejlesztésekkel válaszol a recesszióra a Danubius

Amint arról tegnapi hírlevelünkben már beszámoltunk, a közelmúltban közel 1,5 milliárd forintos beruházással megújult a Danubius Hotel Astoria. A hotelban tartott szakmai bemutatón Deák Imre, a Danubius Hotels Nyrt. (DH) vezérigazgatója beszámolt a társaság további fejlesztési terveiről és az idei vállalati eredményekről.

Elhangzott, hogy az idei év első kilenc hónapja során 1,2 milliárd forinttal kevesebb árbevételt ért el a cég, mint egy évvel ezelőtt, elsősorban az erős forint miatt, de csökkent a forgalom, és estek az átlagárak is. Emlékeztetett arra is, hogy az erősödő nemzetközi versenyben szükség volna nagyobb állami szerepvállalásra az ország turisztikai marketingjében.

A Danubius jövőre több jelentős beruházást is tervez magyarországi szállodáiban. 2008 áprilisától bevezetik az all inclusive szolgáltatást a hévízi Hotel Aquában, a fővárosi Hotel Stadiont négycsillagosra fejlesztik, a vállalat igazgatóságának pozitív döntése után pedig vélhetően elindulhat a Hotel Gellért régóta várt felújítása. Deák Imre kiemelte, hogy ez a beruházás önmagában 10 milliárd forintba kerülne. Pécsett folyik a Nádor szálloda áttervezése, a korábbi elképzelésekkel szemben nem épül konferenciaközpont a hotelben, hanem egy kis wellnessrészleg kap helyet az épületben, amelyet összenyitnak a Hotel Palatinussal. A kétmilliárdos beruházás végén, 2010-re négycsillagos lesz a szálloda.

Kovács Balázs, a DH Nyrt. marketing és értékesítési vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a Danubius összes gyógyszállodájában (Health Spa Resort) bevezetik a német TÜV Rheinland minőségbiztosítási rendszerét, továbbá belépnek a Nemzetközi Medical Wellness Társaságba. A lépéstől a német forgalom visszaesésének megállítását várják.


Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden

Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden 

Van a Balaton északi partján egy hely, amit, ha egyszer felfedez az ember, szinte biztos, hogy szeretne oda visszatérni.
Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a  Danubius Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Danubius Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.