Gyula legújabb gyöngyszeme

Gyula napján, április 12-én megnyílt Gyula város legújabb szállodája, a közelben hasonló kategóriában konkurenssel nem rendelkező, négy csillag superior besorolású Wellness Hotel Gyula...

...amelyet másfél év leforgása alatt építettek úgy át az egykor Agro Hotel helyén úgy, hogy annak csak az alapzatát hagyták meg a 100 százalékban magyar tulajdonosi kör, a Hotel Gyula kft. A 60 szobakapacitást 68 légkondicionált szobára bővítették, mélygarázst, és egy gyönyörű panorámával rendelkező, mesés, kétszintes wellness részleget is kialakítottak 650 nm-en. 250-es a ház legfelső szintjén lévő konferenciarész, amelyhez hatalmas terasz is tartozik. A szálloda földszintjén helyezték el a recepció mellett a bárrészt, mellette Körös Garden néven á la carte éttermet nyitottak, külső teraszkapcsolattal. Az első emeleten van a ház Büfé Étterme a szállóvendégek félpanziós étkeztetése céljából.

Gyönyörűre sikeredett a szálloda belső design-jának megalkotása: a gyulai várt idézve természetes köveket, várfalat idéző miliőt hoztak létre, nagyon igényes minőségű, világos bútorokkal rendezték be a tereket, és mindenütt körben üveg van az épületben, így szabadon jár-kel a fény, és teljes belátás van az Almásy grófi egykori kastélykert fürdővé alakított birodalmára, valamint a rohanó Körösre.

Csend, nyugalom, a víz látványa, sok napfény és természetes panoráma – színvilágban a környékhez passzoló bútorokkal a szobában – nem csoda, hogy bár április 1-én nyitott a ház, máris sokan keresik fel. A magyar vendégkör mellett, mint a ház tulajdonosa, Havas István elmondta a Gyula napi megnyitó alkalmával, (főként a 3 km-re található román határ okán), román vendégkört is várnak Gyula legújabb gyöngyszemében.

 


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.