Hazánkban jól ismert szállodai szakember vette át a szántódi BalaLand irányítását

A turisztikai ágazatban szerzett négy évtizedes tapasztalattal rendelkező Peter Knoll csatlakozott a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton csapatához - szállodai vezérigazgató pozícióban. 

A német származású szakember pályafutását séfként kezdte, majd a világ számos pontján, többek között Kínában, Nagy-Britanniában, Oroszországban és Észtországban töltött be vezetői pozíciókat. Olyan piacvezető társaságoknál látott el igazgatói tevékenységet, mint a Kempinski Csoport (Csehország, Szlovákia, Horvátország, Jordánia, Ausztria) és a Danubius Hotels Csoport – így jelentős szakmai tapasztalattal érkezik új szerepkörébe, közölte a Balalandet képviselő kommunikációs ügynökség.

Peter Knoll
Peter Knoll

Magyarországon, a Hilton Budapest és a Gundel Étterem irányításáért is felelt, továbbá korábban vezette a Kempinski Hotel Corvinus értékesítési igazgatóságát is. Kimagasló tapasztalatokkal rendelkezik a protokolláris, exkluzív vendéglátás területén, és olyan hírességek voltak vendégei, mint Michael Jackson, és egy ízben pedig a tallinni Schlössle Hotels General Managerként II. Erzsébet királynő állami bankettjének megszervezését is irányította.

Örömmel tölt el, hogy csatlakozhattam a Mövenpick BalaLand Resorthoz, amely valóban egy gyöngyszeme a balatoni családi kikapcsolódásnak. Az évek során szerzett jelentős magyarországi tapasztalatom a prémium szállodai és resort háttérrel párosulva lehetővé teszi, hogy segítsem a csapatot a szolgáltatások új szintre emelésében

- mondta Peter Knoll új pozíciója kapcsán.

Elérhetőségei:

E-mail: Peter.KNOLL@movenpick.com

Telefon: +36 70 510 6974

 


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.