Hazánkban jól ismert szállodai szakember vette át a szántódi BalaLand irányítását

A turisztikai ágazatban szerzett négy évtizedes tapasztalattal rendelkező Peter Knoll csatlakozott a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton csapatához - szállodai vezérigazgató pozícióban. 

A német származású szakember pályafutását séfként kezdte, majd a világ számos pontján, többek között Kínában, Nagy-Britanniában, Oroszországban és Észtországban töltött be vezetői pozíciókat. Olyan piacvezető társaságoknál látott el igazgatói tevékenységet, mint a Kempinski Csoport (Csehország, Szlovákia, Horvátország, Jordánia, Ausztria) és a Danubius Hotels Csoport – így jelentős szakmai tapasztalattal érkezik új szerepkörébe, közölte a Balalandet képviselő kommunikációs ügynökség.

Peter Knoll
Peter Knoll

Magyarországon, a Hilton Budapest és a Gundel Étterem irányításáért is felelt, továbbá korábban vezette a Kempinski Hotel Corvinus értékesítési igazgatóságát is. Kimagasló tapasztalatokkal rendelkezik a protokolláris, exkluzív vendéglátás területén, és olyan hírességek voltak vendégei, mint Michael Jackson, és egy ízben pedig a tallinni Schlössle Hotels General Managerként II. Erzsébet királynő állami bankettjének megszervezését is irányította.

Örömmel tölt el, hogy csatlakozhattam a Mövenpick BalaLand Resorthoz, amely valóban egy gyöngyszeme a balatoni családi kikapcsolódásnak. Az évek során szerzett jelentős magyarországi tapasztalatom a prémium szállodai és resort háttérrel párosulva lehetővé teszi, hogy segítsem a csapatot a szolgáltatások új szintre emelésében

- mondta Peter Knoll új pozíciója kapcsán.

Elérhetőségei:

E-mail: [email protected]

Telefon: +36 70 510 6974

 


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.