Igazi budai legendában az Aranykulcsosok

Márciusi találkozójukat Buda egyik legendás, régi kisvendéglőjében, a Margitkertben tartották a Magyar Aranykulcs Egyesület tagjai, és mint kiderült, nem véletlenül. Már Ungár Tamás elnök bevezetőjéből is kiderült, ez az a hely, ahová annak idején az idősebb portásgeneráció küldött folyamatosan vendégeket, és most azért itt találkoztak, hogy megmutassák ezt a legendát az ifjabb generációnak is.

Több okból volt a hely sikeres régen: egyrészt azért, mert isteni magyar konyhát vitt, másrészt híresen jó volt a cigányzenekar, harmadrészt, mert - mint a nevében is rejlik – a Margitkert kerthelyisége feledhetetlen élmény volt a vendégnek. Mint Csúcsy István tulajdonos köszöntőjéből kiderült (aki 36 éve dolgozik e helyen), ma is étterme büszkélkedhet a legnagyobb fedett kerthelyiséggel Budán, a zenekaruk továbbra is virtuóz, a konyhájuk pedig – mint arról meggyőződhettek az Aranykulcsosok is – nem romlott egy fikarcnyit sem az eltelt hosszú időszak alatt.

A vacsora előtt Nick Robertson, az angol nyelvű Where Magazine főszerkesztője kapott szót, aki bemutatta lapja vadonatúj mellékletét, amely 18 éves karikával jelent meg, mivel a budapesti éjszakai életről szól. Valamint azt a rovatot, amelyben fővárosi szállodaportások kapnak lehetőséget arra, hogy ők ajánljanak tökéletes programokat a hozzánk érkezőknek. Utána Lukács Attila, a Magyar Szállodaszövetség képviseletében a Hotelstars Union részleteiben avatta be az aranykulcsosokat, akik közül többen hallottak már a szállodák új osztályba sorolási rendjéről, volt azonban, akinek teljesen új volt az információ. Az előadás alatt és után kérdésekkel bombázták a szakértőt. Például az érdekelte a jelen lévőket, mibe kerül egy ilyen osztályba sorolási program, mennyi időt vesz igénybe, hány szálloda kapta meg eddig a minősítést, és közreműködik-e vajon mystery shopper.


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.