Igazi budai legendában az Aranykulcsosok

Márciusi találkozójukat Buda egyik legendás, régi kisvendéglőjében, a Margitkertben tartották a Magyar Aranykulcs Egyesület tagjai, és mint kiderült, nem véletlenül. Már Ungár Tamás elnök bevezetőjéből is kiderült, ez az a hely, ahová annak idején az idősebb portásgeneráció küldött folyamatosan vendégeket, és most azért itt találkoztak, hogy megmutassák ezt a legendát az ifjabb generációnak is.

Több okból volt a hely sikeres régen: egyrészt azért, mert isteni magyar konyhát vitt, másrészt híresen jó volt a cigányzenekar, harmadrészt, mert - mint a nevében is rejlik – a Margitkert kerthelyisége feledhetetlen élmény volt a vendégnek. Mint Csúcsy István tulajdonos köszöntőjéből kiderült (aki 36 éve dolgozik e helyen), ma is étterme büszkélkedhet a legnagyobb fedett kerthelyiséggel Budán, a zenekaruk továbbra is virtuóz, a konyhájuk pedig – mint arról meggyőződhettek az Aranykulcsosok is – nem romlott egy fikarcnyit sem az eltelt hosszú időszak alatt.

A vacsora előtt Nick Robertson, az angol nyelvű Where Magazine főszerkesztője kapott szót, aki bemutatta lapja vadonatúj mellékletét, amely 18 éves karikával jelent meg, mivel a budapesti éjszakai életről szól. Valamint azt a rovatot, amelyben fővárosi szállodaportások kapnak lehetőséget arra, hogy ők ajánljanak tökéletes programokat a hozzánk érkezőknek. Utána Lukács Attila, a Magyar Szállodaszövetség képviseletében a Hotelstars Union részleteiben avatta be az aranykulcsosokat, akik közül többen hallottak már a szállodák új osztályba sorolási rendjéről, volt azonban, akinek teljesen új volt az információ. Az előadás alatt és után kérdésekkel bombázták a szakértőt. Például az érdekelte a jelen lévőket, mibe kerül egy ilyen osztályba sorolási program, mennyi időt vesz igénybe, hány szálloda kapta meg eddig a minősítést, és közreműködik-e vajon mystery shopper.


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.