Igazi budai legendában az Aranykulcsosok

Márciusi találkozójukat Buda egyik legendás, régi kisvendéglőjében, a Margitkertben tartották a Magyar Aranykulcs Egyesület tagjai, és mint kiderült, nem véletlenül. Már Ungár Tamás elnök bevezetőjéből is kiderült, ez az a hely, ahová annak idején az idősebb portásgeneráció küldött folyamatosan vendégeket, és most azért itt találkoztak, hogy megmutassák ezt a legendát az ifjabb generációnak is.

Több okból volt a hely sikeres régen: egyrészt azért, mert isteni magyar konyhát vitt, másrészt híresen jó volt a cigányzenekar, harmadrészt, mert - mint a nevében is rejlik – a Margitkert kerthelyisége feledhetetlen élmény volt a vendégnek. Mint Csúcsy István tulajdonos köszöntőjéből kiderült (aki 36 éve dolgozik e helyen), ma is étterme büszkélkedhet a legnagyobb fedett kerthelyiséggel Budán, a zenekaruk továbbra is virtuóz, a konyhájuk pedig – mint arról meggyőződhettek az Aranykulcsosok is – nem romlott egy fikarcnyit sem az eltelt hosszú időszak alatt.

A vacsora előtt Nick Robertson, az angol nyelvű Where Magazine főszerkesztője kapott szót, aki bemutatta lapja vadonatúj mellékletét, amely 18 éves karikával jelent meg, mivel a budapesti éjszakai életről szól. Valamint azt a rovatot, amelyben fővárosi szállodaportások kapnak lehetőséget arra, hogy ők ajánljanak tökéletes programokat a hozzánk érkezőknek. Utána Lukács Attila, a Magyar Szállodaszövetség képviseletében a Hotelstars Union részleteiben avatta be az aranykulcsosokat, akik közül többen hallottak már a szállodák új osztályba sorolási rendjéről, volt azonban, akinek teljesen új volt az információ. Az előadás alatt és után kérdésekkel bombázták a szakértőt. Például az érdekelte a jelen lévőket, mibe kerül egy ilyen osztályba sorolási program, mennyi időt vesz igénybe, hány szálloda kapta meg eddig a minősítést, és közreműködik-e vajon mystery shopper.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.