Több okból volt a hely sikeres régen: egyrészt azért, mert isteni magyar konyhát vitt, másrészt híresen jó volt a cigányzenekar, harmadrészt, mert - mint a nevében is rejlik – a Margitkert kerthelyisége feledhetetlen élmény volt a vendégnek. Mint Csúcsy István tulajdonos köszöntőjéből kiderült (aki 36 éve dolgozik e helyen), ma is étterme büszkélkedhet a legnagyobb fedett kerthelyiséggel Budán, a zenekaruk továbbra is virtuóz, a konyhájuk pedig – mint arról meggyőződhettek az Aranykulcsosok is – nem romlott egy fikarcnyit sem az eltelt hosszú időszak alatt.
A vacsora előtt Nick Robertson, az angol nyelvű Where Magazine főszerkesztője kapott szót, aki bemutatta lapja vadonatúj mellékletét, amely 18 éves karikával jelent meg, mivel a budapesti éjszakai életről szól. Valamint azt a rovatot, amelyben fővárosi szállodaportások kapnak lehetőséget arra, hogy ők ajánljanak tökéletes programokat a hozzánk érkezőknek. Utána Lukács Attila, a Magyar Szállodaszövetség képviseletében a Hotelstars Union részleteiben avatta be az aranykulcsosokat, akik közül többen hallottak már a szállodák új osztályba sorolási rendjéről, volt azonban, akinek teljesen új volt az információ. Az előadás alatt és után kérdésekkel bombázták a szakértőt. Például az érdekelte a jelen lévőket, mibe kerül egy ilyen osztályba sorolási program, mennyi időt vesz igénybe, hány szálloda kapta meg eddig a minősítést, és közreműködik-e vajon mystery shopper.