Indul a Tiszavirág Butique Hotel építése

Különleges projekt kivitelezési munkálatai kezdődnek - a tervek szerint szeptember hónapban - Szeged belvárosában. Egy 1800-as évekből származó műemléképület rehabilitációja révén új szálláshely nyílik a Tisza-parti város szívében, extra szolgáltatásokkal, megújuló energiaforrásokat kiaknázó épületgépészeti megoldásokkal

A Tiszavirág Butique Hotel emeleti részén alakítják ki „teaházat” és a szobákat. Utóbbiak a belsőépítészeti motívumokat tekintve egyediek, eltérő igényeket elégítenek ki. A teaházas épületrész újonnan létesül. Hat standard szoba kerül az utcai és a belső udvari szárnyakba. Az udvari szobák közös előtérből is megközelíthetők, így a két helyiséget igény szerint nagyobb társaság is elfoglalhatja. Egy szobát mozgássérültek számára alakítanak ki. A pinceszintet szabadon látogatható gyógyvizes rekreációs részleg tölti ki, gőzfürdőkkel, különböző vízhőmérsékletű merülőkádakkal, elkülönített masszázstérrel. A pinceszint másik extrája a pókerterem a minibár jellegű szervízpulttal. A földszinti wine bar pedig a hajdani „Tiszavirág zónázó” kocsma és kártyabarlang újraértelmezett hagyatékaként értelmezhető. A városra is nyitott földszinti étteremben a szegedi, illetve a helyi öko-bio gazdálkodásból származó alapanyagokat preferálják majd. A műemléképület épületgépészeti megoldásai is egyedülállóak, hiszen a fűtéshez, a klimatizáláshoz, valamint a használati melegvíz előállításához teljes mértékben megújuló rendszereket (talajszondás hőszivattyút, napkollektorokat) alkalmaznak. A romantikus, klasszicista, szecessziós stílusjegyeket őrző belvárosi épület hasznosítója a tulajdonos Tabán Trafik Zrt. A megközelítőleg 300 millió forint összköltségű beruházás társfinanszírozója az Európai Regionális Fejlesztési Alap, az igényelt támogatás megközelíti a bekerülési költség 30 százalékát. A Tiszavirág Butique Hotelt várhatóan 2009 májusában adják át.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.