Kevesebb szállás foglalható online

Egyre többen foglalnak szobát a neten, a hotelek viszont csökkentik az online utazási irodák számára fenntartott szobák számát, hogy a látogatók kevesebb kedvezményhez jussanak - írja a digbiz.hu.

A Rubicon felmérése szerint, mely a Marriott, a Hilton vagy a Hyatt áraival mérte össze az online irodákat, az Expedia, Orbitz vagy a Priceline oldalakon a szobaárakátlagosan 31 dollárral, vagy 22 százalékkal olcsóbbak a szállodaláncok hivatalos weboldalain elérhetőnél. Ezek az oldalak nyújtották az online foglalások 9,1 százalékát a legutóbbi negyedévben. Viszont csak az online utazási irodák tapasztaltak visszaesést a hotel vállalatoktól kapott munkákból.

A visszaesés akkor indult amikor a hotel szolgáltatók elkezdték emelni a napi átlagos árakat, ami most nagyjából 99 dollár. Még a kedvezményes szobák ára is 4 százalékkal emelkedett a tavalyi utolsó negyedévhez képest. Azoknak az üzletembereknek, akik amúgy is inkább hagyományos módon foglalnak szobát, ezek a változások nem olyan feltűnőek, de az átlagos utazóközönség megérzi.

Amíg rosszabbak voltak a gazdasági körülmények, a nagy szállodaláncok előszeretettel alkalmazták az online ügynökségeket, nagyjából 25 százalékban értékesítettek rajtuk keresztül, hiszen az általuk biztosított kedvezményekkel több látogatót tudtak megnyerni. Most azonban, hogy fellendülőben van a gazdaság, változott a helyzet. A Marriott például, ami 3600 hotelt működtet világszerte, 5,6 százalékos növekedést tapasztalt az első negyedévben. Ők a saját webhelyükön fejlesztették a szobafoglalási szolgáltatást, de azt mondják továbbra is fenntartják a kapcsolatot az online ügynökségekkel. A céljuk azonban már nem az eladások növelése, hanem azok optimalizálása. Úgy látják ezekkel a cégekkel együttműködve tudnak egy minél szélesebb körű vendégkört létrehozni. (www.digbiz.hu)


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.