Kevesebb szállás foglalható online

Egyre többen foglalnak szobát a neten, a hotelek viszont csökkentik az online utazási irodák számára fenntartott szobák számát, hogy a látogatók kevesebb kedvezményhez jussanak - írja a digbiz.hu.

A Rubicon felmérése szerint, mely a Marriott, a Hilton vagy a Hyatt áraival mérte össze az online irodákat, az Expedia, Orbitz vagy a Priceline oldalakon a szobaárakátlagosan 31 dollárral, vagy 22 százalékkal olcsóbbak a szállodaláncok hivatalos weboldalain elérhetőnél. Ezek az oldalak nyújtották az online foglalások 9,1 százalékát a legutóbbi negyedévben. Viszont csak az online utazási irodák tapasztaltak visszaesést a hotel vállalatoktól kapott munkákból.

A visszaesés akkor indult amikor a hotel szolgáltatók elkezdték emelni a napi átlagos árakat, ami most nagyjából 99 dollár. Még a kedvezményes szobák ára is 4 százalékkal emelkedett a tavalyi utolsó negyedévhez képest. Azoknak az üzletembereknek, akik amúgy is inkább hagyományos módon foglalnak szobát, ezek a változások nem olyan feltűnőek, de az átlagos utazóközönség megérzi.

Amíg rosszabbak voltak a gazdasági körülmények, a nagy szállodaláncok előszeretettel alkalmazták az online ügynökségeket, nagyjából 25 százalékban értékesítettek rajtuk keresztül, hiszen az általuk biztosított kedvezményekkel több látogatót tudtak megnyerni. Most azonban, hogy fellendülőben van a gazdaság, változott a helyzet. A Marriott például, ami 3600 hotelt működtet világszerte, 5,6 százalékos növekedést tapasztalt az első negyedévben. Ők a saját webhelyükön fejlesztették a szobafoglalási szolgáltatást, de azt mondják továbbra is fenntartják a kapcsolatot az online ügynökségekkel. A céljuk azonban már nem az eladások növelése, hanem azok optimalizálása. Úgy látják ezekkel a cégekkel együttműködve tudnak egy minél szélesebb körű vendégkört létrehozni. (www.digbiz.hu)


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.