Ennek érdekében és a gyártó javaslatának megfelelően 2003 márciusa óta évente tisztíttatja szőnyegeit a témában szakértő német céggel, a Paul Geißler GmbH-val. A vállalat TEP-TOP-Clean® módszere a német TÜV Rheinland és az aacheni TFI („Textiles Flooring Institut”) kiváló minősítését is megkapta. A TEP-TOP-Clean® eljárás során a padlószőnyegből a szennyeződést hőkezelés útján távolítják el, egyúttal biztosítva azt is, hogy a szőnyegben található szennyeződés-taszító tulajdonság nem károsodik, így a szőnyeg a tisztítás után sem veszít ellenálló képességéből. A Kempinski Hotel Corvinus választása azért is optimális, mert a TEP-TOP-Clean® során más technikákhoz képest 96 százalékos vízmegtakarítás érhető el. A kezelt felületek így hozzávetőlegesen fél óra száradási idő után már használatba is vehetők, ráadásul - mivel a tisztítási munkák nem járnak zajjal -, a vendégeket sem zavarják.
Környezetkímélő szőnyegtisztítás a Kempinskiben
A Kempinski Hotel Corvinus Budapest a hatékonyság és környezetvédelem jegyében már több éve fáradozik azon, hogy az értékes padlószőnyegek tisztításakor a legkorszerűbb, legkímélőbb technológiákat alkalmazza.

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus
350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.