Körséta az egri 1552 Boutique Hotel szobáiban

Máté Zsolt belsőépítész álmodta meg és tervezte csapatával egy különleges tematikájú kis butikhotel belső tereit. A hotel nevét a nevezetes várostrom dátuma adta.

Máté Zsolt, a New Age interior alapítója és vezetője 2019-ben kapott felkérést csapatával az egri hotel tervezésére. 2020-ban azonban közbeszólt a Covid, és végül most, 2021-ben sikerült kivitelezni és átadni a szállodát.

Előzmény: 1552 Várétterem, utána: a Tábornok háza

Korábban a belsőépítész már dolgozott az ügyféllel, akkor tervezte megrendelésükre az egri 1552 Váréttermet. Az épület kétszintes, közel 600 m2-en helyezkedik el, a belváros közepén, a Dobó tér mellett található. Érdekessége, hogy egy 1700-as években épült "Tábornok házról" beszélünk, 90 cm vastag falakkal. "Védett műemlék besorolás alá tartozik, ezért rengeteg megkötéssel kellett szembenézünk, mondja erről a feladatról Zsolt. "Nem lehetett a falakat megvésni, meglévő falakat elbontani és törekedni kellett, minél több eredeti burkolatot maradjon meg. A megrendelő kérése az volt, hogy egy olyan koncepció kerüljön megtervezésre, ami tükrözi Eger város sajátosságait, stílusát, történelmét, borkultúráját és fürdőit, ezért viszonylag sok téma szerepelt a tervezéskor. A 16 szobás hotelből eredetileg 8 szoba megtervezésére kaptunk megbízást, de a sok ötlet miatt végül 16 egyedi szoba készült el."

Recepció, lobby, közösségi terek

A szobák mellett fontos szerepet kaptak a közösségi terek is, többek között a recepció és a lobby. Itt az épület adottságait használta ki Zsolt és tervező csapata.

Fontos szempont volt az ügyfél részéről, hogy melegséget, otthonosságot árasszon az enteriőr, ezért sok a házban a bordó, a barna és a sárgaréz különböző árnyalatai. Az anyaghasználatban is törekedtek a természetességre, sőt, a műemlékesek kérésére minél több anyagot meg kellett hagyniuk eredeti formájában, vagy esetleg a kibontott anyagokat újra felhasználniuk. Így maradt meg pl. a régi vörös márványpadló a recepció előtt.

Bikavér szoba

Itt a fő motívum a fejvég mögötti faburkolat, amely az egri bikavér 5 fő összetevőit tartalmazza. Az alapötletet egy egri borász (Bolyki János) adta.

Egri Csillag szoba

Ez az előzővel megegyezően hasonló tematikára épül, de itt egy másik preferált helyi bormárka, az Egri Csillag adta a témát, és a színvilág is a fehérborhoz igazodik.

Aqua és Wellness szobák

Ezek a szobák a környék wellness fürdőit hivatottak idézni, a tapéta vizes hangulatával, tömörfa falburkolattal, a szabadon álló káddal, az élményfürdőket idéző álmennyezettel. Az ágyfejvég felett található grafikák a közeli fürdőkről szolgálnak némi információval.

Bükk és Erdő szobák

Ezekben a szobákban az alapgondolat az volt, hogy a környező Bükk hegység hangulatát hozzák be a belső térbe. Mindezt vadállatokkal, szarvassal, rókával, erdei növényekkel, gombákkal, átvitt értelemben ösztönözve az embert szabadidős programok kellemes eltöltésére és némi gasztronómiai kalandozásra.

Szalajka szoba

Itt egy konkrét környékbeli turisztikai célpont kiemelése volt a terv. Ahol elengedhetetlen a pisztrángmotívum, mint a vidék egyik fő jelképe, és ide is készült a fejvég fölé egy térkép, ahol Szilvásvárad főbb nevezetességei láthatók, mint a fátyolvízesés vagy a Lipicai udvar.

Eged 501 szoba

A szoba a Nagy-Eged hegyről kapta a nevét és ennek történetét hivatott elmesélni.

Vár szoba

Ez a szoba az Egri vár hangulatát idézi. Ezt a kopott falakkal, stilizált tapétával, gyertyalámpákkal, Dobó István grafikával, kőburkolatokkal érte el a tervező, és ide készült egy térkép is a várról.

Török szoba

Elegánsabb enteriőrben mutatja be a török hangulat stílusjegyeit: mintás dekortapétával, függesztett lámpákkal, a fejvég körüli motívummal, áttört térelválasztóval, fehér, homok és aranyszínekkel.

Forrás: New Age-interior / Turizmus Online


Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.