Öt napos utcafesztivál Egerben

Öt napos utcafesztivál Egerben 

Idén is várja a látogatókat az öt napos Utcazenészek Versenye Eger belvárosában július 26. és 30. között. A programhoz további három fesztivál kapcsolódik: a Képzőművészti Utcafesztivál, az ÉTER Plusz Tehetségkutató Fesztivál és a VINO Kóstoló Borünnep.
Új attrakciók az egri várban

Új attrakciók az egri várban 

Új terekkel és programokkal is várja látogatóit a Dobó István Vármúzeum Egerben, jelentette be az intézmény igazgatója pénteken, a múzeum idei programkínálatáról és megvalósult, valamint folyamatban lévő fejlesztéseiről szóló sajtótájékoztatóján.
Egy újabb ikonikus étteremmel kevesebb

Egy újabb ikonikus étteremmel kevesebb 

Az egri házat vezető házaspár a következőt jelentette meg új év első napjára a szálloda és étteremként működő ház Facebook-oldalán.
A Tanár úr: dr. Gál Lajos

A Tanár úr: dr. Gál Lajos 

Egész élete a borok körül forgott, most sincs ez másként.  Dr. Gál Lajos az egri borvidék ikonikus alakja, és abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy egy asztalnál ültünk a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) idei díjkiosztó gálaebédjénél, a főfogáshoz az ő egyik tétele került a poharakba. Ez a Sík-hegy Egri Bikavér Grand Superior 2018-as évjárata volt, amely nevéhez és készítőjéhez méltóan nagy, szép és igencsak emlékezetes bor volt.
Egri fürdővezető: nem indokolt a fürdő bezárása

Egri fürdővezető: nem indokolt a fürdő bezárása 

A fürdőt üzemeltető társaság ügyvezetőjének komoly érve van amellett, miért nem érdemes bezárni télre Eger egyik legfontosabb nevezetességét, ahogyan azt a városatyák tervezik.
Így sújtja a rezsiválság az egri turizmust

Így sújtja a rezsiválság az egri turizmust 

Válságkezelő javaslatcsomagot állított össze az egri városvezetés, amelynek részeként bezárnák a legtöbbet fogyasztó városi intézmények épületeit – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám polgármester és Minczér Gábor alpolgármester - írja a hellovidek.hu.
A tizedik Kaláka-fesztivált rendezik meg Egerben

A tizedik Kaláka-fesztivált rendezik meg Egerben 

Június 23. és 26. között tizedik alkalommal ad otthont Eger a Kaláka Fesztiválnak  az idén 42. alkalommal megrendezendő fesztivál vezérelve ezúttal is a sokszínűség lesz. 
Közel 50 kilométernyi bringaút épül a Bükki Nemzeti Parkban

Közel 50 kilométernyi bringaút épül a Bükki Nemzeti Parkban 

A közkedvelt fürdővárost is érinti majd a Bükkalja szépségeit felfűző bicikliút.
Bővült a vármúzeum néprajzi gyűjteménye Egerben

Bővült a vármúzeum néprajzi gyűjteménye Egerben 

Jelentős számú népviselettel, valamint textil- és kerámiaadománnyal bővült az egri Dobó István Vármúzeum néprajzi gyűjteménye.
Gárdonyi Géza-emlékévet rendeznek idén Egerben

Gárdonyi Géza-emlékévet rendeznek idén Egerben 

Gárdonyi Géza-emlékévet terveznek idén Egerben az író halálának 100. évfordulója alkalmából - jelentette be pénteken a megyeszékhely polgármestere a 10 éves Kepes Intézet ünnepi sajtóeseményén.

Az OPUS-nál a Hotel Eger & Park 

Az OPUS Global Nyrt-hez tartozó Hunguest Hotels adásvételi szerződést írt alá a négycsillagos Hotel Eger & Park szálloda százszázalékos tulajdonjogának megszerzéséről.

Elektromos buszok Egerben 

Hat elektromos autóbusz állhat forgalomba Egerben

A Hunguesthez kerül a Hotel Eger & Park 

Észak-magyarországi, a környék legnagyobb befogadóképességű szállodájával bővül a Hunguest Hotels portfóliója. Az OPUS Global Nyrt-hez tartozó Hunguest-lánc már vételi szándéknyilatkozatot tett a négycsillagos házra.

Turizmus-vendéglátás képzőközpont lesz Egerben 

Hét partnerével együttműködve turizmus-vendéglátás ágazati képzőközpontot hoz létre Egerben a Heves Megyei Szakképzési Centrum.

Körséta az egri 1552 Boutique Hotel szobáiban 

Máté Zsolt belsőépítész álmodta meg és tervezte csapatával egy különleges tematikájú kis butikhotel belső tereit. A hotel nevét a nevezetes várostrom dátuma adta.

Nem akar kivételezni, így senkit sem enged be egy egri kávézó 

A Kappu tulajdonosa szerint méltatlan helyzetbe hozná a vendégeit, ha elfogadná a védettségi igazolványokat. Inkább vállalja az újabb anyagi veszteséget - írja az egriugyek.hu.

Vis maior támogatást igényel Eger  

Vis maior támogatásra nyújt be pályázatot Eger a várban szerdán leomlott támfalszakasz helyreállítására - közölte a Dobó István Vármúzeum pénteken az MTI-vel.

Új honlapon az egri borok 

Az Egri Borműhely tagjai kommunikációs csatornáikat bővítve új honlappal jelentkeztek.

Egri borászok fognak össze az egészségügyi dolgozók étkeztetéséért 

Egri borászok elindították 1552 elnevezésű programjukat a helyi egészségügyben dolgozók étkezésének finanszírozására.

Így segíti Eger vállalkozásait a válsághelyzetben 

A koronavírus járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata az alábbi 5 pontban foglalja össze intézkedéseit:

Utazás - Eger nagy fejlesztések elé néz az idén 

Folytatódik a vár rekonstrukciója, felújítják a Gárdonyi házát, elkészül a sztráda Egerig, és megépül a kerékpárút, amelyen Egerszalóktól a Bükkig is el lehet tekerni.

2020-ban Eger az Utazás kiállítás belföldi díszvendége 

Eger kiemelkedő teljesítménye jól ismert a belföldi turizmusban. 2020-ban méltó módon ünneplik Eger helyét a turizmusban: a budapesti Utazás kiállítás belföldi díszvendége lesz a város.

Eger új attrakciója egy óriáskerék 

Az Eger felirat mellet egy újabb turistalátványosság, egy 30 méter magas, 80 férőhelyes óriáskerék is díszíti januárig a Gárdonyi teret.

Dupla jubileumot ünnepelnek az egri Kaláka fesztiválon 

Dupla jubileum jegyében pénteken nyílik meg Egerben a Kaláka zenekar által szervezett negyvenedik összművészeti fesztivál, amelyen a hazai folkmuzsika legjobbjai és külföldi vendégelőadók mellett vasárnap az idén 50 éves együttes is fellép.

Bővíti pincéjét egy bormanufaktúra a Szépasszony-völgyben 

Pincebővítést hajt végre egyedülálló technológiával a Villa Wanda Bormanufaktúra a Szépasszony-völgyben, a családi vállalkozás beruházásával bővülnek a szolgáltatások Eger legkedveltebb turisztikai központjában.

Cseppköveket is rejt az újranyitott érseki pincerendszer 

A húsvétkor ismét megnyílt föld alatti rendszert az ország 7 legérdekesebb építészeti emléke közé sorolják.

Egerben lesz a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntője 

Idén az Egri borvidéken rendezik meg a Magyar Sommelier Bajnokság Elődöntőjét március 2-án. A Magyar Sommelier Szövetség által lebonyolított esemény stratégiai partnere az Egri Borműhely, a verseny főtámogatója a Törley Pezsgőmanufaktúra. Az itteni versenyszakasz három helyezettje másnap Budapesten a döntő keretében csap össze.

Kerékpárutat adtak át Eger környékén 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszer keretében megjelent „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés” (TOP-6.4.1-15) című felhívásra. Ennek keretében a „Eger Déli iparterület fenntartható városi közlekedésfejlesztése” (TOP-6.4.1-15-EG1-2016-00001) című projekt megvalósításához 305.000.000.- forint vissza nem térítendő támogatást nyert el, amelyet az önkormányzat 18.058.964 Ft el nem számolható saját forrással egészített ki.

Évről-évre új turisztikai rekord Egerben 

"Eger minden hosszú hétvégén és ünnepen a top foglalási célpontok között szerepelt a hírekben, valamint a kiemelkedő turisztikai vonzerők között is folyamatosan az egri vár szerepelt az élen, s a legkedveltebb attrakciók sorában mindig ott voltak további egri, illetve Eger környéki helyszínek. Óriási eredmény, hogy Eger 2013 óta folyamatosan növekvő, eleve magas látogatottsága az elmúlt öt év során, minden esztendőben tovább emelkedett, öt évvel ezelőtthöz képest 257 ezer a különbség. Néhány éve már félmillió vendégéjszakát számláltak a város szálláshelyei, és tavaly ez a mutató meghaladta a 665 ezret. Mindez nem véletlen: a szolgáltatók, az önkormányzat városfejlesztő munkájának gyakorlatban megmutatkozó elismerése, amely jól példázza Eger vonzerejét is" - mondta sajtótájékoztatón Habis László polgármester.

Top 10 belföldi úti cél - 3. helyezett 

Az már biztos, hogy a turizmus szempontjából rekordév volt 2018. A tavalyi egész éves hivatalos statisztikai adatokat még nem ismerjük, még nem adta ki a KSH, azonban a szállás.hu adatai alapján már született top10-es lista a legnépszerűbb úti célokról. Ebbe a listába került a tavalyi helyezését megtartva, a dobogó harmadik fokára Eger.

Nem csak a vár vár 

Az október 23-i és a november 1-jei hosszú hétvégén Eger megtelt, s országos élvonalban szerepeltünk a szállásfoglalási adatokban. Fontos és örörmteli hír, hogy a frissebben publikált mutatók szerint Karácsony idején sem lesz ez másként - tudtuk meg az egri önkormányzattól.

Négy kilométernyi utat építettek 8 milliárdból 

Az M25-ös autóút északi üteméhez tartozó közel 4 kilométeres rész 8 milliárd forintba került és szerdán délutántól vehették használatba a közlekedők - az autóút teljes kiépüléséig díjmentesen.

Három kilométer gyalog- és kerékpárút Egerben 

Háromszázmillió forintot meghaladó uniós és állami támogatásból mintegy három kilométernyi gyalogutat és kerékpárutat alakítanak ki Eger déli iparterületének környékén.

Első negyedéves növekedés: 13% 

Két négynapos és egy háromnapos hosszú hétvége esett a második negyedévre, ami élénkítően hatott a belföldi turizmusra: a Szallas.hu elemzése alapján a 13 százalékot is meghaladta a bővülés a második negyedévben tavalyhoz képest.

Júliusban újra Bikavér Ünnep Egerben 

Idén harminc borászat száznál is több féle borát kóstolhatják az érdeklődők a XXII. Egri Bikavér Ünnepen, ahol tizenhárom étterem készít borokhoz párosított ételkülönlegességeket.

Top 10 élmény, belföldi és külföldi település 

Újabb bevételi rekordot könyvelhetett el a belföldi turizmus az első negyedévben, a Szallas.hu elemzése alapján a növekedés 12,5 százalék volt. A hosszú hétvégékkel megtűzdelt időszakban Budapest, Eger és Hajdúszoboszló fogadta a legtöbb vendéget, az átlagos költés 35 382 forint volt, attrakciók tekintetében pedig az egri vár bizonyult a legerősebb turistamágnesnek.

Háromszoros forgalmat hoz a hosszú hétvége 

Háromszoros forgalmat hoz a négynapos pihenés egy átlagos márciusi hétvégéhez képest a Szallas.hu adatai szerint. Budapest, Eger és Hajdúszoboszló a legnépszerűbb belföldi úti célok, a legtöbben 4 csillagos wellness-szállodába foglaltak. A szállásfoglaló oldal programkínálata közül az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Hévízi Tófürdő a legkeresettebbek.

Visszatérnek Egerbe a törökök 

Egerben, Habis László polgármesternél járt kedden a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség (TIKA) magyarországi koordinátora, Süleyman Kiziltoprak. A két férfi az Egerben található török kori emlékek állapotáról, s az együttműködés lehetőségeiről egyeztetett — tudtuk meg szerdán az egri polgármesteri hivataltól.

Hét hazai város pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre 

A határidő lejártáig, 2017. december 20-án 12 óráig, hét hazai város küldte be pályázatát a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre.

Eger 11 településsel és a Bükki Nemzeti Parkkal is együttműködik 

A „pályázati finis" időszakában Eger polgármestere november 27-én, Egerszalókon, a térség 11, értékekben gazdag településének vezetőjével írta alá a 2023-as évre való közös felkészülésről, a pályázati együttműködésről szóló együttműködést.

Eger, Budapest és Gyula viszi a prímet  

Az átlagos foglalási érték 44 401 forint, és a vendégek egyharmada SZÉP-kártyával fizet. Eger, Budapest és Gyula vendégforgalma lesz a legnagyobb a következő napokban. 

Életműve összeforrott a palócság kutatásával 

A XX. század egyik legkiemelkedőbb hazai néprajzosára, a palócság neves kutatójára, az Egri Dobó István Vármúzeum alapító-igazgatójára emlékeztek a hevesi megyeszékhelyen. Dr. Bakó Ferenc tudós-muzeológus 100. születésnapjára reprezentatív kiállítást is nyitottak és emléktáblát avattak a várban, a nemzeti emlékhelyen.

Szobrot állítottak a hős aradi tábornoknak Egerben 

Az aradi 13 kivégzésének idei emléknapján - pénteken - szobrot avattak Eger belvárosában, a hős tábornok Lenkey János tiszteletére.  A róla elnevezett udvarban, a Wiesenthal-díjas budapesti alkotóművész, Kutas László jelenlétében leplezték le a hevesi megyeszékhely új látványosságát.

Múltidézés Eger főterén 

A naponta Egerbe érkező több száz turista fontos célpontja, hogy a várlátogatás mellett végig sétáljon a város főterén és megcsodálja Dobó István monumentális szobrát.A vár egykori hős kapitányának emlékét idéző kompozíció, az elmúlt évszázad elején élt művész Stróbl Alajos alkotása.

Múltidéző kosztümös séta Eger utcáin a Turizmus Világnapja alkalmából 

Alternatív történelmi idegenvezetés lesz Egerben a Turizmus Világnapja alkalmából. 

Háromnyelvű turistatérkép a Matyóföldtől a Bükk-fennsíkig  

Új turistatérképpel gazdagodott Eger térsége. A magyar mellett angol, német és cseh nyelven is olvasható ez a hiánypótló kiadvány - tudtuk meg Győri Diánától, az Eger Térsége TDM Egyesület menedzserétől.

Folytatódik az egri vár felújítása 

A több mint kétmilliárd forintos fejlesztés után tovább folytatódik a munka Eger leglátogatottabb turisztikai látványosságának a helyszínén. 

Megújul az egri minaret 

Hazánk legészakibb és legmagasabb oszmán-korabeli emlékhelye a jövőben megújulva várja majd a látogatókat. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!