A ház nevéhez méltón személyesen Markus, a hím oroszlán fogadta mély morgással és kellő fenséggel a vendégeket az ajtóban május 14-én, a nyitóparti alkalmával. A meghívottakat Kövér Imre igazgató köszöntötte, aki egyszemélyben a Hotel Hunort is irányítja. Mindkét ház fő részben izraeli tulajdonú, a most megnyílt szálloda 107 kétágyas szobával rendelkezik, a szobák tágasak, szépen berendezettek, a bútorzat, a szobák felszerelési tárgyai a világ sok pontjáról érkeztek, mégis egységet alkotnak, és harmóniát sugallnak. A földszinten belső uszodával, jacuzzival, szaunával és masszázzsal felszerelt wellness-részleget rendeztek be. A kulináris élvezetekről Buday László séf csapata gondoskodik a konyhán. Elsősorban üzleti utazókat és egyéni városlátogatókat várnak a központi fekvés okán. Az első adatok biztatóak: áprilisban – a light opening időszakában – 50 százalékos, májusban pedig már 60 százalékos töltöttségű a ház.
Megnyílt a Lion’s Garden Hotel
A zuglói Cházár András utcában, a Városliget közelében, az egykor Sport mozi helyén megnyílt Budapest legújabb négycsillagos szállodája, a Lion’s Garden Hotel.

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus
350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.