A családi tulajdonban lévő szécsényi turisztikai központot, ahogy a neve is mutatja, egy régi majorság területén alakították ki, ahol a korábban állattenyésztésnek és mezőgazdasági munkának megfelelő épületek és kiszolgálóhelyiségek közül számos új funkciót kapott és mára felújítva működik, illetve amelyek átalakításával újabb attrakciókat terveznek, tudtuk meg Majoros Istvántól, a vállalkozás ügyvezető-tulajdonosától. A most átadott kétszintes szálloda 22 szobával rendelkezik, a két apartmanban pedig összesen 10 főt tudnak elszállásolni. Utóbbi belső kialakításán teljes egészében a palóc stílusjegyek köszönnek vissza. A két apartman ráadásul az alsó szinten egybenyitható, tehát nagyobb társaság igényeit is ki tudja elégíteni. A majorságban 1996 óta kínálnak lovaglási lehetőséget, lovas kocsizást és lovas szánozást. Később nemzetközi szabványoknak megfelelő méretű salakos teniszpályát hoztak itt létre éjszakai világítással, amelyet a téli időszakban korcsolyapályaként üzemeltetnek. A további tervek között számos újabb fejlesztés szerepel. Majoros István elmondta: jelentős igény lenne a környező városok és falvak lakói részéről egy tanuszoda kialakítására és üzemeltetésére. A majorság területén korábban kultúrházként funkcionáló épületbe tervezik ennek megvalósítását, amelynek mennyezeti részét már felújították és hőszigetelték is. Jelenleg olyan pályázati kiírásra várnak, amelynek keretében megvalósítható lenne az uszoda. Ezt követően a tervek szerint az egykori magtár épülete kap majd teljesen új funkciót. A háromszintes épület alján a palóc épületek jellemzőit őrző éttermet és különtermet hoznának létre. A százfős étterem belső kialakításához az eredeti palóc berendezést gyűjtik már, az ügyvezető elmondta, az étteremben búbos kemence is helyet kap majd. Az étkezés mellett sportlehetőségeket is kínálni fognak a magtárban, a második emeletre ugyanis fitnesztermet terveznek, amelyben 12 méteres mászófal, fitneszgépek, továbbá biliárd, pingpong- és több kártyaasztal is helyet kap. A gabonatároló harmadik emelete a tervek szerint konferenciateremként működik a jövőben. A távlati tervek között egy borospince is szerepel, amelyben az észak-magyarországi borvidékekről származó borokat mutatnák be, és ahol a vendégek a borokon kívül a pincészetek régi eszközeit és technológiáit is megismerhetik. A majorságot hajdanában víztorony látta el vízzel, ide kilátót tervez a tulajdonos. Elképzelése szerint 3 további szinttel toldanák meg az épületet, amelynek tetejéről a vendégek betekinthetnék a teljes Ipoly-völgyét és a Cserháti-dombságot.
Megnyitott a Major Hotel és Palóc Apartman
Ünnepélyes keretek között adták át szerdán a Hollókő–Szécsény–Ipolytarnóc kiemelt turisztikai térségben kialakított Major Hotelt és Palóc Apartmanházat.

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus
350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.