Megújult Corvina különterem a Hiltonban

Csütörtökön adták át ünnepélyes keretek között a Hilton Budapest új konferenciatermét.

Az ünnepi vacsorán a szálloda közel 300 partnere vett részt. Az esten olyan közismert személyek is megjelentek, mint Pálfi István és Princz Gábor. A jó hangulatról a Cotton Club Singers gondoskodott.

A szálloda 1976-os nyitásakor a Corvina termek helyén Coffee Shop néven étterem működött, amely 2008 április végéig a szálloda fő reggeliző helye volt. A Hilton sztenderdek változása miatt később Corvina étteremnek keresztelt termet idén nyáron különteremmé alakították Plachtovics Vilmos Ferenczy-díjas belsőépítész vezető tervező irányításával.

A tervezőgárdának nagy kihívást jelentett a régi és új ötvözése, ugyanis a területet barokk műemlékfal határolja, amelyet Mária Terézia idején emeltek. A műemléki környezet kisugárzása determinálta a tervezési munkát, a hely szellemétől nem lehetett elszakadni. Ugyanakkor a megbízók igényeit is meg kellett valósítani: egy korszerű, mobil tolófalrendszerrel négyfelé osztható konferenciateremet létrehozni.

A most átadott konferenciaterem nagysága összesen 350 m2, magassága 2,7 m, maximális kapacitása színházszerű berendezéssel 240 fő, bankett esetén 220 fő. Tökéletes hangszigetelést biztosító tolófalakkal négy különteremmé osztható, ezek alapterülete 60 m2, kapacitásuk pedig 25 és 55 fő között változhat a berendezéstől függően.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.