MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Dél-dunántúli régiója április 15-én, kedden rendezte meg szakmai programját Pécsen, a Corso Hotel elegáns konferenciatermében.

A rendezvényt megelőzően a résztvevők fakultatív program keretében látogatást tettek a Janus Pannonius Múzeumban, ahol „Pécs és Baranya eszenciája, Éld át a hely szellemét!” címmel interaktív tárlatvezetésen vettek részt. 


Fotó: MSZÉSZ

A szakmai napot Schmidt Ferenc, az MSZÉSZ Dél-Dunántúli Régiójának vezetője és Bárácz Ervin, a Corso Hotel szállodaigazgatója nyitották meg. A szállodák képviselői beszámoltak a 2024-es év eredményeiről, amelyek megközelítőleg az elvártaknak megfelelően alakultak.

A 2025-ös év első negyedévének mutatói is bizakodásra adnak okot, mivel a legtöbb szállodában a tavalyi év átlagát vagy növekedést mutatnak. A korábban tapasztalt rövid foglalási ablakok hosszabbodása és a nyári foglalások növekvő száma is kedvező jele a piaci trendeknek.

Emellett a munkaerőpiacon is stabilitás tapasztalható, mivel jelentősen csökkent a fluktuáció a szállodákban.

A beszámolókat követően a társult tagok bemutatkozása következett, majd Somlyai Zoltán, az MSZÉSZ elnöke tájékoztatta a résztvevőket az aktuális iparági fejleményekről. A napirenden szereplő témák között szerepelt az NTAK adatok jelentősége a mindennapi működésben, a HACCP jogszabályi változásai és a Z generáció foglalkoztatásának kihívásai.

A rendezvény lehetőséget biztosított a szakmai tapasztalatok megosztására, a legújabb iparági trendek megismerésére és a szakmai kapcsolatok elmélyítésére, hozzájárulva ezzel a dél-dunántúli turizmus fejlődéséhez.

A napot közösségi vacsora zárta, amely lehetőséget teremtett a szakmai kapcsolatok elmélyítésére.

 


Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.