Négycsillagos hotel nyílik Vonyarcvashegyen

Májusban nyit a Nyugat-Balaton legújabb, négycsillagos szállodája, az uniós forrásból megépült Zenit Hotel Balaton. A fejlesztés révén a népszerű Helikon Taverna panzióval együtt egy étteremmel, muzeális értékű boros pincével, konferencia- és wellness központtal rendelkező, részben műemléki védettségű, egyedülálló balatoni panorámát kínáló, családias hangulatú panzió és szálloda-együttes jött létre, mely komplex, minőségi szolgáltatásokat nyújt látogatóinak - írja a Monitormagazin.

A korábbi fejlesztés sikeres lezárása után újabb európai uniós pályázat révén fejlődhet a Helikon Taverna. A 2005-06 között sikeresen felújított műemléki védettségű épület népszerű étteremként és panzióként működött az elmúlt években a Keszthelytől 5 km-re fekvő Vonyarcvashegyen. A 2008-ban beadott újabb nyertes pályázat eredményeként 2010-ben megnyílt a konferenciaterem, 2011 májusában pedig új, 4 csillagos szálloda kezdi meg működését Zenit Hotel Balaton néven, 35 szobával, wellness-részleggel, különböző kozmetikai, masszázs és vinoterápiás szolgáltatásokkal.

A fejlesztés során kiemelt figyelmet fordítottak a családbarát szolgáltatásokra és a környezeti fenntarthatóságot szolgáló megoldásokra.

A Zenit Hotel Balatonban a legkisebb vendég is vendég, ezért az ideérkező kisgyermekes családok számára összenyitható szobákat alakítottak ki, rendelkezésre áll babaágy, etetőszék, fürdető kád, a szálloda wellness részlegében pedig külön gyermekmedence, játékok, az étteremben játszósarok várja a legkisebbeket.

A Zenit Hotel Balaton törekszik arra, hogy „zöld szálloda” legyen, ez a tervezés és működés minden elemében megjelenik: a szálloda energia-ellátása napkollektorok és hőszivattyúk révén valósul meg, az építőanyagok kiválasztása, a szálloda belső tereinek kialakítása szintén a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével valósultak meg.

A fogyatékkal élők esélyegyenlősége érdekében a szálloda fizikai és infokommunikációs szempontból akadálymentes. (forrás: Monitormagazin)


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.