Négycsillagos hotel nyílik Vonyarcvashegyen

Májusban nyit a Nyugat-Balaton legújabb, négycsillagos szállodája, az uniós forrásból megépült Zenit Hotel Balaton. A fejlesztés révén a népszerű Helikon Taverna panzióval együtt egy étteremmel, muzeális értékű boros pincével, konferencia- és wellness központtal rendelkező, részben műemléki védettségű, egyedülálló balatoni panorámát kínáló, családias hangulatú panzió és szálloda-együttes jött létre, mely komplex, minőségi szolgáltatásokat nyújt látogatóinak - írja a Monitormagazin.

A korábbi fejlesztés sikeres lezárása után újabb európai uniós pályázat révén fejlődhet a Helikon Taverna. A 2005-06 között sikeresen felújított műemléki védettségű épület népszerű étteremként és panzióként működött az elmúlt években a Keszthelytől 5 km-re fekvő Vonyarcvashegyen. A 2008-ban beadott újabb nyertes pályázat eredményeként 2010-ben megnyílt a konferenciaterem, 2011 májusában pedig új, 4 csillagos szálloda kezdi meg működését Zenit Hotel Balaton néven, 35 szobával, wellness-részleggel, különböző kozmetikai, masszázs és vinoterápiás szolgáltatásokkal.

A fejlesztés során kiemelt figyelmet fordítottak a családbarát szolgáltatásokra és a környezeti fenntarthatóságot szolgáló megoldásokra.

A Zenit Hotel Balatonban a legkisebb vendég is vendég, ezért az ideérkező kisgyermekes családok számára összenyitható szobákat alakítottak ki, rendelkezésre áll babaágy, etetőszék, fürdető kád, a szálloda wellness részlegében pedig külön gyermekmedence, játékok, az étteremben játszósarok várja a legkisebbeket.

A Zenit Hotel Balaton törekszik arra, hogy „zöld szálloda” legyen, ez a tervezés és működés minden elemében megjelenik: a szálloda energia-ellátása napkollektorok és hőszivattyúk révén valósul meg, az építőanyagok kiválasztása, a szálloda belső tereinek kialakítása szintén a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével valósultak meg.

A fogyatékkal élők esélyegyenlősége érdekében a szálloda fizikai és infokommunikációs szempontból akadálymentes. (forrás: Monitormagazin)


Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.