Négycsillagos hotel nyílik Vonyarcvashegyen

Májusban nyit a Nyugat-Balaton legújabb, négycsillagos szállodája, az uniós forrásból megépült Zenit Hotel Balaton. A fejlesztés révén a népszerű Helikon Taverna panzióval együtt egy étteremmel, muzeális értékű boros pincével, konferencia- és wellness központtal rendelkező, részben műemléki védettségű, egyedülálló balatoni panorámát kínáló, családias hangulatú panzió és szálloda-együttes jött létre, mely komplex, minőségi szolgáltatásokat nyújt látogatóinak - írja a Monitormagazin.

A korábbi fejlesztés sikeres lezárása után újabb európai uniós pályázat révén fejlődhet a Helikon Taverna. A 2005-06 között sikeresen felújított műemléki védettségű épület népszerű étteremként és panzióként működött az elmúlt években a Keszthelytől 5 km-re fekvő Vonyarcvashegyen. A 2008-ban beadott újabb nyertes pályázat eredményeként 2010-ben megnyílt a konferenciaterem, 2011 májusában pedig új, 4 csillagos szálloda kezdi meg működését Zenit Hotel Balaton néven, 35 szobával, wellness-részleggel, különböző kozmetikai, masszázs és vinoterápiás szolgáltatásokkal.

A fejlesztés során kiemelt figyelmet fordítottak a családbarát szolgáltatásokra és a környezeti fenntarthatóságot szolgáló megoldásokra.

A Zenit Hotel Balatonban a legkisebb vendég is vendég, ezért az ideérkező kisgyermekes családok számára összenyitható szobákat alakítottak ki, rendelkezésre áll babaágy, etetőszék, fürdető kád, a szálloda wellness részlegében pedig külön gyermekmedence, játékok, az étteremben játszósarok várja a legkisebbeket.

A Zenit Hotel Balaton törekszik arra, hogy „zöld szálloda” legyen, ez a tervezés és működés minden elemében megjelenik: a szálloda energia-ellátása napkollektorok és hőszivattyúk révén valósul meg, az építőanyagok kiválasztása, a szálloda belső tereinek kialakítása szintén a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével valósultak meg.

A fogyatékkal élők esélyegyenlősége érdekében a szálloda fizikai és infokommunikációs szempontból akadálymentes. (forrás: Monitormagazin)


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.