Az eseményt a hotel fennállásának 30. évfordulója alkalmából rendezték.
Az igazgató elmondta: a vendégek 40 százaléka üzletember, s a bevétel mintegy 30 százaléka a rendezvényekből, a hivatalos események lebonyolításából származik.
Az igazgató kérdésekre válaszolva elmondta: részletesebb üzleti, pénzügyi eredményekről anyavállalati előírások miatt nem mondhat adatokat. Annyit azonban közölt, hogy a 220 dolgozót foglalkoztató hotel a recesszióban is növelni tudta piaci részesedését 3 százalékponttal. A szálloda növelte hatékonyságát is, energiafelhasználását két év alatt 10 százalékkal csökkentette.
A japán érdekeltségű Inter-Continental 1997-ben vette meg az akkor 16 éves Fórum Szállodát 7,5 milliárd forintért.
A 402 szobás szállodát két osztrák építőipari vállalat építette 41 millió dollárért, terveit Finta József készítette. A szálloda építését megelőzte, hogy a hetvenes évek közepén egy magyar-osztrák kormányzati megállapodás eredményeként az osztrákok 300 millió dollár hitelt adtak a magyar idegenforgalom fellendítésére, ezen belül több szálloda építésére.
Niklai Ákos, az akkori Fórum első vezérigazgatója az eseményen kifejtette, hogy a szálloda azért épülhetett meg, mert sikerült meggyőzni az akkori pénzügyi szakembereket, hogy érdemes befektetni az idegenforgalomba. A hotel megnyitása után három évvel már nyereséges volt, holott a szállodák csak az ötödik-hatodik évben hoznak hasznot.
A szálloda 30 évvel ezelőtti nyitásakor érvényes árakról elmondta, úgy gondolták, hogy nagyon drága a szolgáltatásuk: egy egyágyas szobáért 40-50-60 dollárt kellett fizetni, a gulyásleves 55 forintba, a borjúérem 200 forintba került.
Hozzátette, a szálloda nagyon sok szakembert képzett, és több szolgáltatást nézve úttörő munkát végzett.
Az épületben több híres ember is megfordult, például George Bush, Helmut Kohl, Tony Curtis, Mark Spitz, Puskás Ferenc, Michael Schumacher és Teller Ede. (MTI)
Nincs visszaesés az InterContinentalban
(MTI) - A gazdasági nehézségek ellenére az InterContinentalnak sikerült a krízis előtti szintet elérnie, s napjainkban 74 százalékos foglaltsági mutatóval dolgozik - mondta Mathieu van Alphen, a szálloda vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely
Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén
Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel
Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón
November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival
A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon
A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából
Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten
Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora
Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?
A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.