Siklós: kitörés az átutazó turizmusból

Az idegenforgalom az igazi kitörési pontja Siklósnak, erre építve svájci rendszerű, felsőfokú idegenforgalmi szakképzést indítottak útjára ez év őszétől, költségtérítéses formában.

Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy ismét megnyíljon a várban az étterem és a szálloda, a felújításuk tovább nem halogatható, ugyanis ezek fontos szerepet játszanak a leendő idegenforgalmi szakemberek képzésében, tudtuk meg Marenics János polgármestertől. A gyakorlati oktatáshoz szüksége eszközök beszerzésére a Svájci Alaphoz nyújtottak be pályázatot.

Fontos előre lépést jelent, hogy 2010-re készül el 2,4 milliárd forintból megvalósuló új termálfürdő, amelynek alapkövét a közelmúltban tették le. A beruházást az önkormányzat saját erőből valósítja meg, fedezetét kötvénykibocsátásból teremti elő. A kivitelező 25 évre a fürdő üzemeltetését is vállalta, ezen idő alatt 800 millió forintot fizet az önkormányzatnak. Az 5000 négyzetméteres, gyermek- és élménymedencével, termálvizes- és törökfürdővel, szaunákkal, valamint wellness részleggel ellátott, télen 850, nyáron 2000 ember befogadására alkalmas létesítmény átadását 2010 májusára ígérik.

Magántőke felhasználásával a termálfürdőt építő cég, saját beruházásában 1,1 milliárd forintból négycsillagos, 44 szobás wellness szállodát is emel a szomszédságában a régi malom helyén. A település elsődleges célja, hogy olyan attraktív turisztikai látványosságokat hozzanak létre, amelyek miatt egyre több vendég egyre hosszabb időt tölt majd Siklóson, ugyanis a város idegenforgalmára jelenleg a tranzit-turizmus a jellemző.


Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.