Szakácsolimpia Erfurtban

2008. október 19-22. között rendezik meg Erfurtban a Szakácsolimpiát, amelyen a hévízi Romantik Hotel Kis Helikon**** séfjei is részt vesznek, a regionális csapat tagjaként.

A nemzetközi szakácsművészeti kiállítást, amely a legtöbb szakácsnő és szakács számára röviden csak IKA-ként vagy szakácsolimpiaként ismert, először 1900-ban, Frankfurtban rendezte meg az akkori szövetségi elnök, Carl Matthäus Banzer. Négyévente rendezik meg ezt a legnagyobb és leggazdagabb hagyományokkal rendelkező szakács-show-t, amely szakácsok és cukrászok Mekkájává vált az egész világon. A szakmai megmérettetésen több mint 28 nemzet a világ minden tájáról szeretné elnyerni az olimpiai győzelmet.

Az idei megmérettetésen regionálisis csapatként indul a Romantik Hotel Kis Helikon ****szálloda is a következő résztvevőkkel:
Kundla Zoltán -Sopron-2007 évi Luxemburgi Világbajnokság bronzérmese
Horváth Zsolt-Bükfürdő-2007 évi Luxemburgi Világbajnokság bronzérmese
Kalla Richárd – Hévíz- a méltán világhírű Kalla örökség birtokosa és folytatója a nemzetkőzi vendéglátás mezőnyében
Ács István – Hévíz - 2008. évi Magyar Bajnok a meleg konyhai kategóriában
Göldner Tiborné - Baja-2007. Évi Luxemburgi Világbajnokság cukrászati artisztika kétszeres ezüstérmese

A fenti eredmények tudatában jó eséllyel indul a csapat az Olimpiai versenyben. A csapat munkájáért felelős trénerek és támogatók: Nemeskövi Dénes Olimpiai Bajnok Mesterséf, a Luxemburgi Világbajnokságra való felkészítés tevékeny részese. Kalla Kálmán arany sapkás mesterséf Romantik Cooperáció Frankfurt am Main- Romantik Hotel Kis Helikon **** Hévíz


Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.