Tavaszi nagytakarítás a Várban

A Hilton Budapest szálloda április 22-én, a Föld Napja alkalmával a Várnegyed tavaszi nagytakarítására vállalkozott. Az akció egy újabb lépés a Hilton szállodalánc 2006-ban Európában útjára indított környezetvédelmi programjában, a „we care!”-ben.

A „we care!” alatt nem csupán néhány környezetvédelmi akciót vagy egyszerűbb célokat kell érteni. Ez egy folyamat, egy új út, amely során a Hilton szállodák munkatársainak, tulajdonosainak és vendégeinek a segítségére is szükség van, hogy mérséklődjön a vállalat ökológiai lábnyoma, vagyis a környezetre gyakorolt káros hatások mértéke. A program egyik alapvető pillére a meg nem újuló energiaforrásokkal való gazdálkodás. Mérhető eredmények elérése érdekében évről évre előre meghatározott mennyiségekkel kell csökkenteni az egyes szállodák villamos energia-, víz- és gázfogyasztását a különféle intézkedések bevezetésén és beruházásokon keresztül.

A takarékoskodás mellett különböző környezetvédelmi akciókkal is szeretnének hozzájárulni a Hilton szállodák bolygónk védelméhez, és a globális klímaváltozás hatásainak csökkentéséhez. Egy ilyen akciót szervezett április 22-én, a Föld Napján a Hilton Budapest szálloda a Budai Várban. A több mint 50 lelkes csapattag, akikhez a Budavári Önkormányzat és a Magyar Kultúra Alapítvány néhány munkatársa is csatlakozott, kitakarította és összegyűjtötte a szemetet a szálloda és a Halászbástya körül lévő zöldterületeken, a Tóth Árpád sétányon, valamint az Anjou bástyánál. A környezet iránti elkötelezettség jelképeként a Halászbástyánál egy hársfa csemete is új otthonra talált, mely a Hilton Budapest szálloda „we care! fája” lett.

A Hilton szállodák környezetvédelmi programja egyben szociális célokat is szeretne szolgálni. Ehhez kapcsolódva a budapesti Hilton szálloda is adományával támogatja a Budapesti Állatkertért Alapítványt, amelyért cserébe örökbe fogadhatta a Főváros Állat- és Növénykert egyik lakóját, a Cloé névre hallgató oroszlánfókát.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.