Újabb eredménytelen Aranybika pályázat

A második pályázaton sem érkezett ajánlat az Aranybika megvásárlására – tudta meg a Dehir.hu. A patinás hotelt most 1,9 milliárd forintért árulták, várhatóan tovább csökken majd az ára.

Amint arról már többször beszámoltunk, a Cívis Hotels Zrt. anyagi nehézségei miatt eladnák a Debrecen jelképének számító Aranybika hotelt. A Grand Hotel Aranybika megvásárlására az első pályázati körben nettó 2,1 milliárd forintos induló áron lehetett pályázni. Az Aranybikán kívül áruba bocsátották a Cívis Hotels Zrt. két másik szállodáját is, a debreceni Best Western Hotel Kálvint és a hajdúszoboszlói Hotel Délibábot.

Az Aranybikára és a Best Westernre nem érkezett ajánlat, a Hotel Délibábra viszont igen. Amint a Dehir.hu először megírta, a hajdúszoboszlói szálloda nettó 800 millió forintért kelt el – az 1,25 milliárd forintos kikiáltási ár ellenére.

A felszámolóbiztos az Aranybikának és a Best Western Hotel Kálvinnak újabb pályázaton keresett vevőt. A két szállodának jelentősen csökkent az ára is, a Bikát nettó 1,9 milliárd forintért, a Kálvin téri szállodát 480 millió forintért kínálták. A beadási határidő március 16-a volt, de amint a Dehir.hu Buga Imre felszámolóbiztostól megtudta, ezúttal sem akadt érdeklődő egyik hotel iránt sem.

Buga Imre elmondta, két-három héten belül várható az újabb pályázat. A Dehir.hu kérdésére azt is közölte, hogy valószínűleg tovább csökkentik majd a szállodák árait.

- Itt kényszerértékesítésről beszélünk, a felszámolás folyamata a törvény szerint két évig tarthat, ezt csak nagyon indokolt esetben, bírósági engedéllyel lehet folytatni. Nem könnyű egy ilyen ingatlant eladni két év alatt – mondta el korábban a felszámolóbiztos. (forrás: Dehir.hu)


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.