Újabb eredménytelen Aranybika pályázat

A második pályázaton sem érkezett ajánlat az Aranybika megvásárlására – tudta meg a Dehir.hu. A patinás hotelt most 1,9 milliárd forintért árulták, várhatóan tovább csökken majd az ára.

Amint arról már többször beszámoltunk, a Cívis Hotels Zrt. anyagi nehézségei miatt eladnák a Debrecen jelképének számító Aranybika hotelt. A Grand Hotel Aranybika megvásárlására az első pályázati körben nettó 2,1 milliárd forintos induló áron lehetett pályázni. Az Aranybikán kívül áruba bocsátották a Cívis Hotels Zrt. két másik szállodáját is, a debreceni Best Western Hotel Kálvint és a hajdúszoboszlói Hotel Délibábot.

Az Aranybikára és a Best Westernre nem érkezett ajánlat, a Hotel Délibábra viszont igen. Amint a Dehir.hu először megírta, a hajdúszoboszlói szálloda nettó 800 millió forintért kelt el – az 1,25 milliárd forintos kikiáltási ár ellenére.

A felszámolóbiztos az Aranybikának és a Best Western Hotel Kálvinnak újabb pályázaton keresett vevőt. A két szállodának jelentősen csökkent az ára is, a Bikát nettó 1,9 milliárd forintért, a Kálvin téri szállodát 480 millió forintért kínálták. A beadási határidő március 16-a volt, de amint a Dehir.hu Buga Imre felszámolóbiztostól megtudta, ezúttal sem akadt érdeklődő egyik hotel iránt sem.

Buga Imre elmondta, két-három héten belül várható az újabb pályázat. A Dehir.hu kérdésére azt is közölte, hogy valószínűleg tovább csökkentik majd a szállodák árait.

- Itt kényszerértékesítésről beszélünk, a felszámolás folyamata a törvény szerint két évig tarthat, ezt csak nagyon indokolt esetben, bírósági engedéllyel lehet folytatni. Nem könnyű egy ilyen ingatlant eladni két év alatt – mondta el korábban a felszámolóbiztos. (forrás: Dehir.hu)


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.