Uniós támogatással épült a simontornyai Fried hotel új szárnya

Huszonegy szobás új szárnnyal, wellness és fitness központtal bővült a simontornyai Fried Szálloda és Étterem. A háromszázmillió forintos beruházás költségeinek 43 százalékát uniós forrásból finanszírozták.

A vasárnapi átadóünnepségen az üzemeltető Danubetrade Kft. egyik tulajdonosa, a vietnami származású Phan Bich Thien elmondta, hogy férjével, Thuróczy Lászlóval több mint öt éve nyitották meg a Fried Szállodát, amelyet több lépcsőben fejlesztettek. A kastély épülete után felújították és átadták a vadászházat, elkészült a konferenciaterem, majd a borház.

Az eddigi legjelentősebb fejlesztés most ért véget annak nyomán, hogy 2009 őszén sikerrel pályáztak az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Dunántúli Operatív Programjában. A szolgáltatások körének bővítését és kapacitásnövelést célzó projekt teljes költsége valamivel több mint 297 millió forint volt, amelyhez közel 128 millió forintot nyertek el. Ebből épült meg környezettudatos szemléletben az új, Liliom névre keresztelt szárny, amelyben 21 szobát antiallergén bambuszparkettával burkoltak, és fal hűtés-fűtése van. Az épület, amelyhez kétszáz fős konferenciaterem tartozik, akadálymentesített és napelemekkel látták el. A wellness és fitness központ építése is a beruházás része volt.

A Fried Szállodának, amely tulajdonosának szavai szerint Fried-birtokká fejlődött, immár 44 szobája van, így kategóriájában Tolna megye legnagyobb szálláshelye lett. A bővítés hét új munkahelyet is jelentett, így az alkalmazottak száma megközelíti a harmincat. Az avató ünnepségen népes vietnami delegáció vett részt. Ngo Duy Ngo, a Vietnami Szocialista Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete a Thien Phan Bich és férje sikeres vállalkozását jó példaként állítva arra buzdított, hogy fektessenek be a magyar vállalkozások Vietnamban, ahol sokan beszélik a magyar nyelvet, jól ismerik a magyar termékeket.

„Csendes tengerek nem nevelnek jó tengerészt” – ezt már Tóth Ferenc (Fidesz) kormánymegbízott mondta arra utalva, hogy a Thuróczy házaspár a válság idején szánta el magát a fejlesztésre. Phan Bich Thien korábbi tájékoztatása szerint a szálloda kihasználtsága a gazdasági válság ellenére elérte a 65 százalékot a nyári hónapokban. (MTI)


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.