Uniós támogatással épült a simontornyai Fried hotel új szárnya

Huszonegy szobás új szárnnyal, wellness és fitness központtal bővült a simontornyai Fried Szálloda és Étterem. A háromszázmillió forintos beruházás költségeinek 43 százalékát uniós forrásból finanszírozták.

A vasárnapi átadóünnepségen az üzemeltető Danubetrade Kft. egyik tulajdonosa, a vietnami származású Phan Bich Thien elmondta, hogy férjével, Thuróczy Lászlóval több mint öt éve nyitották meg a Fried Szállodát, amelyet több lépcsőben fejlesztettek. A kastély épülete után felújították és átadták a vadászházat, elkészült a konferenciaterem, majd a borház.

Az eddigi legjelentősebb fejlesztés most ért véget annak nyomán, hogy 2009 őszén sikerrel pályáztak az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Dunántúli Operatív Programjában. A szolgáltatások körének bővítését és kapacitásnövelést célzó projekt teljes költsége valamivel több mint 297 millió forint volt, amelyhez közel 128 millió forintot nyertek el. Ebből épült meg környezettudatos szemléletben az új, Liliom névre keresztelt szárny, amelyben 21 szobát antiallergén bambuszparkettával burkoltak, és fal hűtés-fűtése van. Az épület, amelyhez kétszáz fős konferenciaterem tartozik, akadálymentesített és napelemekkel látták el. A wellness és fitness központ építése is a beruházás része volt.

A Fried Szállodának, amely tulajdonosának szavai szerint Fried-birtokká fejlődött, immár 44 szobája van, így kategóriájában Tolna megye legnagyobb szálláshelye lett. A bővítés hét új munkahelyet is jelentett, így az alkalmazottak száma megközelíti a harmincat. Az avató ünnepségen népes vietnami delegáció vett részt. Ngo Duy Ngo, a Vietnami Szocialista Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete a Thien Phan Bich és férje sikeres vállalkozását jó példaként állítva arra buzdított, hogy fektessenek be a magyar vállalkozások Vietnamban, ahol sokan beszélik a magyar nyelvet, jól ismerik a magyar termékeket.

„Csendes tengerek nem nevelnek jó tengerészt” – ezt már Tóth Ferenc (Fidesz) kormánymegbízott mondta arra utalva, hogy a Thuróczy házaspár a válság idején szánta el magát a fejlesztésre. Phan Bich Thien korábbi tájékoztatása szerint a szálloda kihasználtsága a gazdasági válság ellenére elérte a 65 százalékot a nyári hónapokban. (MTI)


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.