Húsz éves a Wizz Air

Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága jeles évfordulót ünnepel, ugyanis a vállalat két évtizeddel ezelőtt ezen a napon indította el első járatát. Az ultradiszkont légitársaság az azóta eltelt húsz évét a folyamatos bővítés és megújulás jellemezte.

A légitársaság a 2003-as alapításától kezdődően a légi közlekedés forradalmasításának élvonalában állt, világszerte több mint 400 millió utast repített el kívánt úti céljára, miközben jelentős mérföldköveket is képes volt felállítani az iparágban. Az út közel sem volt zökkenőmentes a légitársaság számára, de ezek a pillanatok mára örökségének szerves részét képezik.

2004. május 19. egy különösen fontos nap volt a légiközlekedési vállalat életében, ugyanis ekkor szállt fel a légitársaság első járata. A reggel 6 órai indulást majdnem lekéste a vezérigazgató: az üzemeltetési igazgatónak kellett felébresztenie, miután elaludt. 5 óra 51 percre azonban már megérkezett a fedélzetre, épp időben a felszálláshoz. Még aznap a CNN-en nyilatkozott Váradi József az új légitársaságról, ahol az alábbi mondat hangzott el a műsorvezető szájából: „A Wizz Air az 57. új légitársaság, amelyet az utóbbi időben indítottak el – kinek van erre szüksége? Jöjjön vissza egy év múlva, ha még mindig ezzel foglalkozik!”

„A többi azóta már történelem. A légitársaság 400 millió utast repített az elmúlt húsz évben, én pedig még mindig itt vagyok”

– reagált a mondatra két évtized távlatából Váradi József vezérigazgató.

Airbus A321 Neo
Airbus A321 Neo
Fotó: Wizz Air

A dinamikus indulást követően a légitársaság az országok közötti összeköttetés és a megfizethető utazás jelképévé vált. Az utazás demokratizálását szem előtt tartva a vállalat példátlan hozzáférést biztosított a legkülönbözőbb úti célokhoz, ezzel nagy szolgálatot tett a különböző országok gazdasági és kulturális életének.

Húsz év alatti figyelemre méltó teljesítménye során a légitársaság 53 ország közel 200 célállomására repül. Négy légitársaságból álló hálózata elkötelezett a biztonság, a megbízhatóság és a kiváló üzemeltetés mellett. Fenntartható működési gyakorlata révén a felelősségteljes légi közlekedés mércéjét állította fel; innovatív kezdeményezéseivel és folyamatosan fiatalított flottájávál igyekszik minimalizálni ökológiai lábnyomát. Ennek köszönhetően évről évre nyeri el a vállalat a világ legfenntarthatóbb légitársaságának járó elismeréseket.

A jövőre nézve is nagyszabású terveket dédelget: az évtized végére 500 repülőgépből álló flottát fog üzemeltetni, miközben továbbra is elkötelezett marad amellett, hogy formálja az iparágat, fejlessze szolgáltatásait és az utazási élményt a következő nemzedékeknek, és megfizethető jegyárainak köszönhetően a szabadságot és a világ felfedezésének lehetőségét kínálja utasainak.

„A legmélyebb hálámat szeretném kifejezni mindannyiuknak az elmúlt két évtizedben nyújtott folyamatos támogatásukért és fáradhatatlan elkötelezettségükért. Együtt megváltoztattuk a világot, és figyelemre méltó sikert értünk el. Köszönöm! A szemünk most már a következő 20 évre szegeződik.”

– mondta Váradi József vezérigazgató.

A légitársaság 2004 óta kulcsfontosságú szereplője a magyar légi közlekedési piacnak, ahol több mint 49 millió utas választotta a légitársaságot. Csak a tavalyi évben több mint 5 millióan repültek Magyarországra érkező vagy onnan induló járaton WIZZ-járaton, jelenleg pedig 31 ország 66 desztinációja elérhető az ország kínálatában. A vállalat számára megtiszteltetés, hogy támogathatja a magyar állampolgárokat, és várakozással tekint a magyarországi légi közlekedés jövőjének alakításában betöltött további szerepe elé.

A jeles évforduló alkalmából egy életre szóló nyereménycsomagot ajánl fel egy szerencsés nyertesnek, aki szabadon válogathat majd a légitársaság közel 200 felfedezésre váró úti célja közül. A győztes ugyanis egy 20 000 euró értékű voucherben részesül, amelyet szabadon levásárolhat a légitársaság bármely járatán. A kalandvágyó pályázóknak magyar idő szerint május 19. és május 22. hajnali 1 óra között a 20. születésnapra létrehozott versenyoldalon kell megvásárolniuk egy Wizz Air-jegyet, majd elküldeniük foglalási kódjukat és nevüket. A versenyben minden 18. életévét betöltött, adóügyi illetőséggel rendelkező személy részt vehet, amennyiben olyan országból származik, ahol a léigitársaság is repül. A nyereményre vonatkozó korlátozások nélkül a nyertes annyi utazásra viheti el barátait és családtagjait, amennyire a 20 000 eurós limit lehetőséget biztosít.

 

 


Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget.