Aquapark nyitás Šibenikben

Június elején új attrakcióval gazdagodik a horvátországi Šibenik: az Amadria Park Šibenik különleges élményelemekkel és fedett, fűtött területtel nyit újra, aés így lehetővé válik az időjárási körülményektől független, egész éves üzemelés.

A komplexum 36 ezer négyzetméteren (ebből 9100 fedett, fűtött, egész évben működő) egyszerre 4 ezer vendéget képes fogadni.

A létesítményben vízicsúszdák összesen 820 méter hosszúságban, hullámmedence, pezsgőfürdők, gyermekmedencék, wellness és fitnesz klub, három tematikus étterem, bárok, játszóterek és üzletek szolgálják ki majd a vendégeket. 

 Forrás: Amadria Park
Forrás: Amadria Park

Több mint 300 különböző játékelem áll rendelkezésre gyerekek számára (locsolók, szökőkutak, vízesések és beltéri játszószobák stb.), illetve itt található a régió leghosszabb mesterséges folyója is, ami igazi kuriózumnak számít majd (Lazy River, 610 méter).

Az aquaparkban összesen száz alkalmazott dolgozik.

A komplexum a tervek szerint az év minden napján nyitva tart. Sajátossága, hogy egy szállodai komplexum részeként épült fel, ezáltal a vendéglátás és kiszolgálás terén is a szállodai színvonalat tartja. 

A régióban ez lesz az egyetlen olyan vizes létesítmény, amely szállodai elhelyezést is tud nyújtani, ráadásul közvetlenül a tengerparton. 

 

 Forrás: Amadria Park
Forrás: Amadria Park

Az újjáépülő aquapark a szórakoztató létesítmények építésében világelső kanadai WhiteWater cég projektje, amely olyan világmárkáknak is dolgozott már, mint a Disney vagy a Legoland.

A beruházás összértéke 21 millió euró,

az új attrakció révén nemcsak a hotel, de az egész város is új vonzerőt kap, és színesebbé válik a desztináció imázsa. A beruházás jól illeszkedik az ország és a város turisztikai stratégiájába is, hiszen mindenütt kiemelt cél a szezonalitás csökkentése. 


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.